Geen zorgen: 'Friends' blijft voorlopig op Netflix!

Geen zorgen: Friends blijft voorlopig op Netflix!

De dag die je wist dat zou komen laat nog even op zich wachten.

Jim Pedd, 10 juli 2019 om 18:17

Netflix neemt afscheid van Friends. Althans, in de Verenigde Staten. Het lijkt erop dat de populaire serie voorlopig gewoon in Nederland en België beschikbaar zal zijn. Dat meldt Netflix aan BNR, nadat het eerder erop leek dat de serie ook hier zou verdwijnen.
Netflix betaalde dit jaar 80 miljoen dollar voor de wereldwijde streamingrechten op Friends. Die deal eindigt echter, omdat WarnerMedia een eigen streamingdienst lanceert, HBO Max genaamd. Op dat kanaal komen niet alleen films en series van Warner Bros., maar ook van HBO. Dat moet de boel zo goed mogelijk maken.

Enorm populair
Friends moet vooral als publiekstrekker dienen. De serie is, ondanks dat deze zo oud is, een van de populairste series op Netflix. Dat Warner de boel dus terughaalt is enorm vervelend voor de streamingdienst, want er staan steeds meer concurrenten op. Naast HBO Max zijn er immers ook nog Amazon Prime en Disney Plus.

Zij trekken allemaal hun eigen materiaal terug om eigen streamingdiensten te lanceren. Dat zorgt voor flinke versnippering, waarbij oud materiaal een verrassend grote aantrekkingskracht uitoefent op het publiek.Bron: BNR

Lees meer over: Friends, Netflix, HBO Max

Informatie over de serie: Friends

Populair nieuws