search
Naast een serie krijgt 'Lord of the Rings' ook een game

Naast een serie krijgt 'Lord of the Rings' ook een game

De franchise breidt zich de komende jaren flink uit!

Jim Pedd
Internetgigant Amazon werkt momenteel hard aan een televisieserie gebaseerd op The Lord of the Rings van schrijver J.R.R. Tolkien. Maar dat blijkt niet het enige te zijn. Amazon wil ook een serie maken gebaseerd op de trilogie. Er komt een MMORPG gebaseerd op de franchise.

Dat melden diverse sites, waaronder Polygon. De game wordt gemaakt door ontwikkelaar Athlon. Al in september werd het project aangekondigd. Ondertussen blijkt dus dat Amazon zich ook bemoeit met het project, wat niet eerder bekend was.

Gratis spel
Het spel wordt gratis beschikbaar gemaakt, en speelt zich af in Midden-Aarde. De bedoeling is dat het verhaal van de game zich afspeelt voor de gebeurtenissen in de boeken. Vermoedelijk komt er dan een koppeling met de serie van Amazon. Wanneer de game er precies komt is niet bekend helaas.

De serie die gebaseerd is op de franchise komt in de loop van 2021 uit en zal exclusief streamen op Amazon Prime. Die dienst is al beschikbaar in Nederland, maar heeft nog lang niet zoveel abonnees als Netflix en Videoland.

Aanbevolen artikelen