Is 'Batwoman' zometeen niet te zien op Netflix?

Is 'Batwoman' zometeen niet te zien op Netflix?

Toch bestaat er nog altijd een kans dat het wel gebeurt...

Geoffrey Ketels, 11 juli 2019 om 13:12

De voorbije jaren was er sprake van een lucratieve overeenkomst tussen Netflix en The CW. Deze overeenkomst heeft er onder meer voor gezorgd dat series als Arrow, The Flash en Supergirl op Neflix te zien waren. Nu de overeenkomst tussen beide partijen tot een einde is gekomen en er meerdere kapers op de kust zijn lijkt het er naar uit te zien dat nieuwe toppers van The CW niet langer op de streamingdienst te zien zullen zijn. Eén van de eerste namen die abonnees van Netflix wellicht zullen moeten missen is 'Batwoman'.
Het einde van de overeenkomst tussen The CW en Netflix hoeft niet noodzakelijkerwijs te betekenen dat geen enkele CW titel meer naar de streamingdienst kan komen, in tegendeel. Het is namelijk zo dat elk project nu individueel gelicenseerd zal worden. Concreet betekent dit dat alle partijen de mogelijkheid hebben om mee te bieden op de rechten van een project... dus ook Netflix. Voor Batwoman lijken de kaarten evenwel reeds te zijn geschut... althans in de Verenigde Staten. Daar is het, het 'HBO Max' platform welke de exclusieve rechten voor de serie heeft verworven. Voor Europa lijken de kaarten evenwel nog niet geschut te zijn.

HBO Max
Inmiddels raakte bekend dat het HBO Max platform zal verschijnen in het voorjaar van 2020. Het is echter onduidelijk of er sprake zal zijn van een wereldwijde lancering of het platform eerst exclusief in de VS zal worden gelanceerd. Rolt WarnerMedia het platform meteen wereldwijd uit en dus ook in Europa? Dan bestaat de kans dat we ook hier aangewezen zullen zijn op HBO Max voor het bekijken van Batwoman. Nogmaals, daarover bestaat nog geen absolute zekerheid. De kans bestaat bovendien ook nog altijd dat Netflix en HBO Max de rechten op de reeks (in Europa) zullen delen.

Ondanks het feit dat in het verleden verschillende partijen de rechten op series hebben gedeeld lijkt dat in dit geval toch eerder onwaarschijnlijk. We kunnen ons immers best voorstellen dat HBO Max in eerste instantie zoveel mogelijk exclusieve content in huis zal willen hebben. Daar waar Netflix immers reeds een gevestigde waarde is moet het voor het platform van WarnerMedia uiteraard nog allemaal beginnen.

Bron: Whats on Netflix

Lees meer over: Netflix, The CW, Batwoman, serie, The Flash, Supergirl, Arrow

Populair nieuws