search

Ons nieuws van donderdag 11 juli 2019

Is 'Batwoman' zometeen niet te zien op Netflix?
Series / Nieuws

Is 'Batwoman' zometeen niet te zien op Netflix?

Toch bestaat er nog altijd een kans dat het wel gebeurt...

Geoffrey Ketels
De voorbije jaren was er sprake van een lucratieve overeenkomst tussen Netflix en The CW. Deze overeenkomst heeft er onder meer voor gezorgd dat series als Arrow, The Flash en Supergirl op Neflix te zien waren. Nu de overeenkomst tussen beide partijen tot een einde is gekomen en er meerdere kapers op de kust zijn lijkt het er naar uit te zien dat nieuwe toppers van The CW niet langer op de streamingdienst te zien zullen zijn. Eén van de eerste namen die abonnees van Netflix wellicht zullen moeten missen is 'Batwoman'.

Het einde van de overeenkomst tussen The CW en Netflix hoeft niet noodzakelijkerwijs te betekenen dat geen enkele CW titel meer naar de streamingdienst kan komen, in tegendeel. Het is namelijk zo dat elk project nu individueel gelicenseerd zal worden. Concreet betekent dit dat alle partijen de mogelijkheid hebben om mee te bieden op de rechten van een project... dus ook Netflix. Voor Batwoman lijken de kaarten evenwel reeds te zijn geschut... althans in de Verenigde Staten. Daar is het, het 'HBO Max' platform welke de exclusieve rechten voor de serie heeft verworven. Voor Europa lijken de kaarten evenwel nog niet geschut te zijn.

HBO Max
Inmiddels raakte bekend dat het HBO Max platform zal verschijnen in het voorjaar van 2020. Het is echter onduidelijk of er sprake zal zijn van een wereldwijde lancering of het platform eerst exclusief in de VS zal worden gelanceerd. Rolt WarnerMedia het platform meteen wereldwijd uit en dus ook in Europa? Dan bestaat de kans dat we ook hier aangewezen zullen zijn op HBO Max voor het bekijken van Batwoman. Nogmaals, daarover bestaat nog geen absolute zekerheid. De kans bestaat bovendien ook nog altijd dat Netflix en HBO Max de rechten op de reeks (in Europa) zullen delen.

Ondanks het feit dat in het verleden verschillende partijen de rechten op series hebben gedeeld lijkt dat in dit geval toch eerder onwaarschijnlijk. We kunnen ons immers best voorstellen dat HBO Max in eerste instantie zoveel mogelijk exclusieve content in huis zal willen hebben. Daar waar Netflix immers reeds een gevestigde waarde is moet het voor het platform van WarnerMedia uiteraard nog allemaal beginnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Angelica Ross gecast voor 'American Horror Story'
Series / Nieuws

Angelica Ross gecast voor 'American Horror Story'

Ze wordt zo de eerste transseksuele actrice met een series regular rol in twee reeksen.

Geoffrey Ketels
Actrice Angelica Ross, bekend omwille van haar rol in Pose is gecast voor American Horror Story: 1984. Ryan Murphy heeft reeds laten optekenen dat de actrice in het negende seizoen van de serie te zien zal zijn in een "onvergetelijke rol". Over welke rol het dan precies gaat is uiteraard vooralsnog niet bekend.

Pose is sinds de lancering van het eerste seizoen, mede door de fantastische optredens van de cast uitgegroeid tot een waar fenomeen. In het bijzonder in de Verenigde Staten weet de reeks uitstekende kijkcijfers te realiseren. Het eerste seizoen is bovendien ook nog eens genomineerd voor een Emmy. Inmiddels wordt het tweede seizoen van Pose reeds uitgezonden en is ook het derde seizoen aangekondigd.

In een reactie op social media liet Ross alvast het volgende optekenen; "Ik ben verheugd om geschiedenis te kunnen maken als de eerste transseksuele actrice die twee series regular rollen heeft weten te verzilveren. Bedankt @mrrpmurphy voor het geschenk om Candy te kunnen spelen en natuurlijk ook voor het creëren van mijn nieuwe rol in American Horror Story. Ik ben zo dankbaar en ook wel een beetje opgewonden om deel uit te gaan maken van de @ahsfx familie!!".

Sarah Paulson
Gelukkig voor de fans verschijnt er nu ook een beetje goed nieuws met betrekking tot American Horror Story. Eerder werden vriend en vijand immers nog verrast door het nieuws dat 'Sarah Paulson' niet meer in de serie te zien zal zijn als series regular. Bovendien is het op moment van schrijven onzeker of 'Evan Peters' nog in het negende deel van de reeks zal opduiken. 'Emma Roberts' en nieuwkomer 'Gus Kenworthy' zijn wel beiden bevestigd voor het negende seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Veronica Mars' terug voor een vijfde reeks?
Series / Nieuws

'Veronica Mars' terug voor een vijfde reeks?

Hoe vaak kan je terugkeren? Nou, zo vaak dus.

Actrice Kristen Bell ziet het al helemaal zitten om nog eens terug te keren in Veronica Mars. De franchise begon in 2004 en vertelde het verhaal van een middelbare scholier die bijklust als privédetective. Na drie seizoenen kwam de serie echter al tot een eind.

Maar alhoewel het eind in 2007 al kwam, heeft de serie nog altijd een trouwe fanbase. In 2013 wist bedenker Rob Thomas hen te activeren via een crowdfunding campagne, om Veronica in een film terug te brengen.

Meer mogelijk
De film was bedoeld als een manier om het verhaal van Veronica definitief af te ronden. Alhoewel dat inderdaad gebeurde en de laatste losse verhaallijnen afgerond werden, zag Hulu kans om de franchise nog eens terug te brengen voor een vierde seizoen. En nu lijkt dat vijfde ook mogelijk.

Tijdens een interview met TVLine vertelde Kristen Bell er wel voor open te staan. "Zolang de fans het willen, zal ik het blijven proberen te maken," verklaarde de actrice plechtig. Zijzelf en bedenker Thomas "zijn eraan toegewijd het verhaal steeds weer opnieuw uit te vinden."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijna zat Patrick Stewart in 'Legion'!
Series / Nieuws

Bijna zat Patrick Stewart in 'Legion'!

Maar helaas, het ging om (onbekende) redenen niet door.

Het derde en laatste seizoen van FX-serie Legion toonde ons in de meest recente aflevering niemand minder dan Professor X. Een personage dat bijna gespeeld was door niemand minder dan Patrick Stewart.

Dat blijkt uit een interview met bedenker en showrunner Noah Hawley, die vertelde dat hij kort met het idee gespeeld had om de rol van Professor Charles Xavier gewoon weer te geven aan de man die het personage groot gemaakt heeft. Uiteindelijk koos men echter voor Harry Lloyd.

De tijd nemen
De serie heeft behoorlijk de tijd genomen in het tonen van Professor X. Dat kwam onder meer doordat de Shadow King de geest van hoofdpersoon David lange tijd overgenomen had en zijn idee van de werkelijkheid behoorlijk in de war geschopt had. Maar nu Switch voorbij komt, is het tijd voor een ontmoeting tussen David en Charles Xavier.

De derde aflevering liet voor het eerst Professor X te zien als een personage met oorsprongsverhaal dat leek op dat van David.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: 'Stranger Things' eindigt na vierde seizoen
Series / Nieuws

Gerucht: 'Stranger Things' eindigt na vierde seizoen

Het lijkt erop dat de serie iets eerder eindigt dan verwacht.

Alhoewel Stranger Things een van de grootste hits uit de geschiedenis van Netflix is, zou het zomaar eens snel voorbij kunnen zijn. Sterker nog: het gerucht gaat dat het volgende seizoen het laatste zou zijn.

Oorspronkelijk was het idee van broers Matt en Ross Duffer, die de serie bedachten, om er vijf seizoenen van te maken. Maar nu lijkt het de bedoeling om al na het volgende seizoen te stoppen. De reden daarachter is simpel.

Kijkers vasthouden
Volgens We Got This Covered, dat met het nieuws kwam, lijkt het erop dat de serie uiteindelijk na het volgende seizoen al stopt omdat het uitgangspunt (kinderen vs het kwaad) over een jaar of twee niet meer geldt. Dus is het beter om er nu maar een punt achter te zetten.

Helemaal zeker is het nieuws overigens nog niet, maar het gerucht klinkt niet heel raar. De broers Duffer hebben al eens vaker laten weten dat vijf seizoenen als te lang klonk en vier te kort. Mogelijk komt er dus gewoon een langer vierde seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  4. 4. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

  5. 5. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

Bekijk alle artikelen