Harold Perrineau en DJ Qualls gecast in zombieserie 'Z Nation'

Cast 'Z Nation' aangekondigd

Het eerste seizoen van de serie zal bestaan uit 13 afleveringen.

Zilko Tarici, 20 juni 2014 08:00

Syfy kondigde onlangs aan dat ze een nieuwe 13-delige zombieserie genaamd Z Nation zullen uitzenden. Productiemaatschappij The Asylum (Sharknado, Transmorphers) maakt de actie-/horrorserie voor Syfy, die zal gaan over de epische strijd om de mensheid te redden na een zombie-apocalyps.

Vandaag liet Syfy weten dat Harold Perrineau ("Oz," "Lost") Tom Everett Scott ("Southland," "Beauty and the Beast"), DJ Qualls ("Supernatural"), Michael Welch ("Twilight" trilogy) en Kellita Smith ("The Bernie Mac Show") de hoofdrollen spelen in de serie, waarvan de opnames momenteel plaatsvinden in de Amerikaanse stad Spokane, Washington.

Perrineau speelt de rol van Hammond, de leider van een groep die richting het Westen trekt, Scott speelt Garnett, Hammonds rechterhand en Qualls speelt de rol van Citizen Z, een hacker die zich bij het team voegt en hen helpt om het van zombies vergeven landschap te navigeren. Welch en Smitt spelen Mack en Addy, twee forenzen die zich aangetrokken voelen tot de groep, en elkaar.

In Z Nation zijn er drie jaar voorbijgegaan sinds een zombievirus het land heeft platgelegd. Een team van alledaagse helden moeten de enige bekende overlevende van de plaag vervoeren van New York naar Californië, waar het laatste functionerende viruslaboratorium wacht op zijn bloed. En hoewel hij 's werelds laatste antilichamen met zich meedraagt, draagt hij ook een donker geheim met zich mee dat zijn reisgezelschap bedreigt. Nu de mensheid op de rand van de afgrond staat, moet de groep bijna 5000 kilometer post-apocalyptisch landschap doorkruisen om te overleven.

Het is nog onbekend wanneer we de eerste aflevering van Z Nation kunnen verwachten.

Bron: Syfy

Lees meer over: z nation, harold perrineau, dj qualls, sharknado, syfy

Populair nieuws