search
Showtime pikt Cameron Crowe/J.J. Abrams-serie 'Roadies' op
Series / Nieuws

Showtime pikt Cameron Crowe/J.J. Abrams-serie 'Roadies' op

Regisseur Crowe (Almost Famous, Vanilla Sky) probeert het nu ook op tv.

Showtime heeft opdracht gegeven om een pilot te produceren van Roadies, een komische serie over het dagelijkse leven van een succesvolle rock-tour gezien door de ogen van de crewleden die de show opzetten en afbreken. Cameron Crowe, die een Oscar won voor het script van Almost Famous, een film over het wel en wee van een Rolling Stone-journalist, schreef het script van de pilot en zal deze ook regisseren. De serie zal naar waarschijnlijkheid een half uur per aflevering duren. Crowe zal de serie ook produceren, in samenwerking met de Emmy- en Tony-genomineerde Winnie Holzman ("Huge," "My So-Called Life"), J.J. Abrams ("Lost," Star Trek), Bryan Burk ("Lost," "Fringe") en Kathy Lingg ("Person of Interest," "Revolution"). De aankondiging werd vandaag gedaan door David Nevins, voorzitter van Showtime Networks Inc.


In Roadies nemen we een kijkje achter de schermen van een grote rock-tour en wordt voor een keer niet de band die optreedt belicht, maar de roadies, die eigenlijk de hart en ziel van een dergelijke tour vormen.

Roadies is een productie van Bad Robot Productions, Vinyl Films en Dooley & Company Productions, in samenwerking met Warner Bros. Television.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen