Kevin Spacey niet langer aangeklaagd voor aanranding

Kevin Spacey niet meer aangeklaagd voor aanranding

De man die acteur Kevin Spacey had aangeklaagd wegens aanranding, weigert te getuigen, dus is de aanklacht komen te vervallen.

Door redactie, 18 juli 2019 09:16

Justitie in de Amerikaanse staat Massachussets heeft een zedenaanklacht tegen acteur Kevin Spacey laten vallen. De man die Spacey had aangeklaagd wegens aanranding, weigert te getuigen. Spacey heeft de beschuldigingen van begin af aan ontkend.
Bij gebrek aan medewerking van de man die Spacey beschuldigde, heeft de openbaar aanklager de zaak tegen Amerikaanse acteur Spacey stopgezet. De zaak kwam eind 2017 aan het rollen. Spacey werd ervan beschuldigd de destijds 18-jarige jongen dronken te hebben gevoerd in een café, en daarna te hebben betast. Uit schaamte had de jongen nooit aangifte durven doen, was het verhaal.

Spacey is in het verleden vaker van seksueel ongepast gedrag beschuldigd. In 2017 verbrak Netflix alle banden met hem, nadat acteur Anthony Rapp (Star Trek Discovery) Spacey ervan beschuldigde hem in 1986 te hebben aangerand. Rapp was destijds veertien. Later zijn er nog meer beschuldigingen gekomen van ongepast gedrag van andere acteurs, maar tot een strafzaak is het nooit gekomen.

House of Cards
Het zesde seizoen van de Netflix-serie House of Cards werd na een korte stop vervolgd zonder Spacey. De focus ligt in dat seizoen op het karakter van actrice Robin Wright, Claire Underwood.

Bron: The AP

Lees meer over: Kevin Spacey, Rechtzaak, House of Cards, Netflix

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws