Nieuwe wereld in 'Westworld' seizoen 3: geen stomme raadsels meer

Nieuwe wereld 'Westworld' S3: geen raadsels meer

Niks stomme raadsels meer, maar gewoon meer inhoud.

Jim Pedd, 19 juli 2019 om 10:17

HBO’s Westworld begon de marketing voor het aanstaande derde seizoen ietwat apart. Niks verhaal, locaties of personages. In plaats daarvan kregen we een wereld te zien die we nog niet kennen. Met andere personages en een hele andere setting. Precies zoals makers Jonathan Nolan en Lisa Joy het voor ogen hebben.
Tegenover Entertainment Weekly laat Nolan weten dat dit seizoen wat meer rechttoe, rechtaan wordt. “Dit seizoen wordt minder een raadspelletje en meer een ervaring met de hosts, die eindelijk hun scheppers ontmoeten.” Nolan houdt wel van series die een ritme vinden en daar eindeloos in blijven hangen. Maar: “dat is deze serie nooit geweest. Elk seizoen bevinden onze personages zich in radicaal andere omgevingen. En met een cast die zo getalenteerd is, is dat een van de leukste elementen die er zijn.”

Minder vervelend
Dit derde seizoen wordt minder ingewikkeld. Dat was volgens critici en fans ook vervelend aan de tweede reeks. De serie leek teveel mysteries te hebben en teveel door elkaar lopende verhaallijnen. Dat narratief is in dit tweede seizoen rechtgetrokken. En de bedoeling is ook dat dit nieuwe seizoen minder moeilijk doet over de mensheid.

Dolores, die nu een beeld heeft van wat mensen zijn, heeft daar een heel ander beeld van straks. “Het personage van Aaron [Paul] zal ertoe leiden dat ze zich vragen gaat stellen over de menselijke natuur. Hij is het type mens dat niet naar Westworld gaat.”

Bron: EW

Lees meer over: Westworld, HBO, Jonathan Nolan, Lisa Joy

Informatie over de serie: Westworld

Populair nieuws