7 feiten over 'Star Trek: Picard': toch een ruimteavontuur!

7 feiten over 'Star Trek: Picard'!

Eindelijk wordt er een tip van de sluier gelicht.

Jim Pedd, 19 juli 2019 om 09:12

Star Trek: Picard wordt nogal omringd door geheimzinnigheid. Maar heel langzaam, heel mondjesmaat, komt daar verandering in. Zo dus ook vandaag dankzij een interview dat showrunner Michael Chabon en franchisehoofd Alex Kurtzman gaven aan Entertainment Weekly. Vandaag dus de zeven feiten die we geleerd hebben.
1. Toch een ruimteavontuur
De marketing tot nu toe omvatte vrij weinig ruimte. Sterker nog: we zagen geen ruimteschip. Dus de vraag is: gaat men wel de ruimte in? Jawel. “Er vinden gebeurtenissen plaats die ertoe leiden dat Picard weer naar de sterren trekt,” aldus Kurtzman.

2. Geen Starfleet?
Picard is als de serie begint geen lid meer van Starfleet. Is de organisatie dan helemaal uitgespeeld? “Hij zal terug naar de ruimte gaan. Maar niet op een manier die iedereen verwacht,” vertelt Kurtzman. Picard zal vermoedelijk niet gewoon ineens weer de kapitein worden van een ruimteschip.

3. Een specifiek onrecht bestrijden
Alhoewel details schaars zijn en blijven, weten we nu wel dat Picard een specifiek onrecht bestrijdt. “Hij is niet langer deel van Starfleet en heeft dat gewicht niet meer aan zich.” Dat leidt tot heel andere situaties. “Op een zekere manier is het makkelijker als je het gewicht van een heel leger met je meedraagt. Het is iets heel anders als je geen kapitein meer bent.”

4. Eén verhaal
De nieuwe reeks vertelt over meerdere afleveringen verspreid. Kortom: dit wordt net als de serie Star Trek: Discovery een serie met een overkoepelend verhaal, waar individuele afleveringen aan bijdragen.

5. Hetzelfde personage
Alhoewel de Picard die we leren kennen een persoon is die veranderd is, bedrukter leeft door alles wat hij heeft meegemaakt, is hij in essentie nog gewoon de Picard die we kennen. “Je zal geen versie zien die de man die we kennen uit Next Generation verraadt. Dat doen we niet. Maar we wilden dit personage, met deze moraliteit en dit leiderschap, die onder elke omstandigheid het juiste doet, testen.”

6. Cameo’s zijn mogelijk
We gokten er al een beetje op en nu is het zeker. Cameo’s van castleden van andere films en series waarin Picard te zien was, behoren tot de mogelijkheden. “Maar dat willen we alleen doen als het ook binnen het verhaal past en dus niet alleen doen omdat het kan.”

7. Beter dan ooit
“Patrick [Stewart] speelt deze rol beter dan ooit. Bovenal is hij beter geworden mettertijd. En dan te bedenken dat hij al een meester was,” aldus een dolgelukkige Chabon.

Bron: EW

Lees meer over: Star Trek Picard, Alex Kurtzman, Michael Chabon, Patrick Stewart

Populair nieuws