search

Ons nieuws van vrijdag 19 juli 2019

Serie Marvels 'Agents of SHIELD' gaat stoppen
Series / Nieuws

Serie Marvels 'Agents of SHIELD' gaat stoppen

Aan alles komt een eind, laat Marvel weten.

Alles komt tot een eind. En dus ook de serie Agents of SHIELD van Marvel Studios en ABC. De serie beleeft dit jaar nog zijn zesde seizoen op televisiezender ABC en is al vernieuwd voor een zevende reeks. Die zal in 2020 te zien zijn en breidt een einde aan het verhaal.

Deadline meldde het nieuws voordat het panel op de San Diego Comic-Con plaatsvond. Marvel TV-baas Jeph Loeb bevestigde het vervolgens. Door nu al de knoop door te hakken en te laten weten dat de serie eindigt met het zevende seizoen, kunnen de showrunners rustig aan naar een einde toewerken.

Een feestje
Het laatste seizoen wordt volgens Loeb geen zielig seizoen, maar juist een feestje voor fans. Alhoewel de serie eindigt met het zevende seizoen, wordt het dus een mooie reeks die ons een laatste keer alle hoofdpersonen moet laten zien. "Het zesde seizoen is nog niet voorbij, en je hebt nog niets van het zevende gezien. En daarna is het niet alsof we van het podium stappen en je ons daarna nooit meer ziet. Je zal moeten zien hoe het eindigt," aldus Loeb.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft antwoord: "Gaan jullie nu wel of geen advertenties tonen?"
Series / Streaming-diensten

Netflix geeft antwoord: "Gaan jullie nu wel of geen advertenties tonen?"

Dit zou nochtans een oplossing kunnen zijn voor de tegenvallende cijfers...

Geoffrey Ketels
De laatste kwartaalcijfers welke door Netflix bekend zijn gemaakt wisten niet bepaald te overtuigen. Het deed de vrees bij menig aantal abonnees toenemen dat er binnenkort advertenties getoond zouden gaan worden op het platform. De streamingdienst heeft nu zelf bevestigd dat daar absoluut geen sprake van is.

Bij de bekendmaking van de laatste kwartaalcijfers werd meteen duidelijk dat het aantal nieuwe abonnees sterk is teruggelopen. Het voorbije kwartaal hebben zich dan ook amper 2,7 miljoen mensen aangemeld bij de streamingservice. Dat lijkt natuurlijk nog steeds behoorlijk indrukwekkend, maar dat is het eigenlijk niet. Sterker nog, het is de laagste groei sinds tijden. Daar komt uiteraard ook nog eens bij dat er heel wat nieuwe concurrenten op de loer liggen.

Met onder meer Apple en Disney die hun eigen streamingplatformen zullen lanceren ziet Netflix de toekomst wellicht op moment van schrijven niet erg rooskleurig in. Het lijkt dan ook niet meer dan normaal te zijn dat het bedrijf op zoek zal gaan naar mogelijkheden om extra inkomsten te verzamelen.

Geen advertenties
Reeds enige tijd doen er hardnekkige geruchten de ronde dat Netflix zou overwegen om advertenties weer te geven op haar streamingplatform. Dit zou inderdaad een manier zijn om extra geld te verdienen, alleen zou dat de ervaring voor gebruikers aanzienlijk beïnvloeden. Dit wil Netflix dan ook graag koste wat het kost vermijden. In een reactie laat het bedrijf er dan ook geen twijfel over bestaan, er komen geen advertenties!

"Wij zijn, net als HBO, een platform waar geen advertenties op worden getoond. Dit blijft een belangrijk deel van ons concept en onze strategie. Wanneer je berichten leest dat we bij Netflix zouden overwegen om advertenties te gaan tonen kan je er zeker van zijn dat deze geruchten niet waar zijn. We geloven er sterk in dat we een waardevoller bedrijf zullen zijn op de lange termijn wanneer we geen advertenties tonen en ons ten volle focussen op het realiseren van een zo optimaal mogelijke klanttevredenheid."

Met bovenstaande bekendmaking drukt Netflix dus de geruchten rond het eventueel invoeren van advertenties volledig de kop in.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix wil megasucces 'When They See Us' herhalen met 'Unbelievable'
Series / Nieuws

Netflix wil megasucces 'When They See Us' herhalen met 'Unbelievable'

Tijd om de tissues terug boven te halen...

Geoffrey Ketels
De aangrijpende serie When They See Us welke door Netflix werd uitgebracht werd meteen een absoluut succes. De tijd lijkt nu te zijn aangebroken om de tissues terug uit de kast te halen. De streamingdienst heeft namelijk een nieuwe miniserie aangekondigd genaamd Unbelievable. Net zoals de eerst vermelde reeks is ook deze gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Alleen al de trailer is er eentje die zonder meer indruk weet te maken.



Unbelievable zal het verhaal vertellen van de tiener 'Marie Adler'. Marie dient op een bepaald ogenblik een klacht in tegen onbekenden voor seksueel geweld. Ze claimt dan ook te zijn aangevallen door een indringer in haar woning. Zowel de politie als de mensen uit de omgeving van Marie lijken haar echter niet echt te geloven. Op hetzelfde moment slaan twee detectives, namelijk 'Grace Rasmussen' en 'Karen Duvall' de handen in elkaar. Zij besluiten om een onderzoek te starten naar aantal gruwelijke, gelijkaardige indringersverkrachtingen. Ze werken dan ook samen om de potentiële serieverkrachter op te sporen.



The Marshall Project
Niet alleen de trailer, maar ook de omschrijving die Netflix aan het nieuwe drama geeft is er eentje die kan tellen. Volgens Netflix vertelt Unbelievable dan ook het verhaal van een niet uit te spreken trauma, onwankelbare vasthoudendheid en een verbazingwekkende veerkracht. De verhaallijn van Unbelievable is tot slot geïnspireerd op waargebeurde feiten uit The Marshall Project.

Unbelievable is vanaf 13 september wereldwijd te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op 'Mindhunter' seizoen 2!
Series / Nieuws

Eerste blik op 'Mindhunter' seizoen 2!

Op 16 augustus stelt Netflix de nieuwe afleveringen beschikbaar.

Onlangs werd al bekend dat Netflix het tweede seizoen van Mindhunter op 16 augustus a.s. beschikbaar zal stellen, en nu wordt dit gevolgd door de eerste blik op de (nieuwe) personages die we in de nieuwe afleveringen terugzien. Dit is nu nog in de vorm van een aantal foto's, maar zal spoedig worden gevolgd door een trailer.

Op de foto's zien we niet alleen de hoofdpersonages Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany), maar ook twee van de meest beruchte criminelen uit de Amerikaanse geschiedenis: Charles Manson (Damon Herriman) en Son of Sam. De eerder genoemde Herriman is binnenkort ook als Manson te zien in Quentin Tarantino's nieuwe film Once Upon a Time in Hollywood.

Nog weinig bekend over de verhaallijn
We weten nog maar weinig over de exacte verhaallijn van seizoen 2, maar producent/regisseur David Fincher liet wel eerder weten dat de kindermoorden in Atlanta aan bod zullen komen. Daarnaast wisten seriemoordenaars als Manson en de Zodiac Killer het te schoppen tot beroemdheden in Amerika.









Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volledige sterrencast 'Fargo' seizoen 4 onthuld!
Series / Nieuws

Volledige sterrencast 'Fargo' seizoen 4 onthuld!

Veel imposante namen naast hoofdrolspeler Chris Rock in het nieuwe seizoen.

FX heeft aangekondigd dat Jack Huston, Jason Schwartzman en Ben Whishaw aan de cast van Fargo seizoen 4 zijn toegevoegd. Het netwerk liet eerder nog weten dat komiek Chris Rock de hoofdrol zal spelen in de nieuwe afleveringen, die ergens in 2020 zullen worden uitgezonden. In navolging daarop zullen de afleveringen in Nederland waarschijnlijk via Netflix te zien zijn.

Schwartzman speelt een personage met de naam Josto Fadda, Whishaw een rabbi genaamd Milligan en Huston het personage Odis Weff. Rock speelt op zijn beurt een vader die zijn jongste zoon heeft over moeten dragen aan zijn grootste vijand, en daarvoor in de plaats de zoon van zijn vijand moet opvoeden.

Andere castleden zijn Jessie Buckley (als Oraetta Mayflower), Salvatore Esposito (als Gaetano Fadda), Andrew Bird (als Thurman Smutney), Jeremie Harris (als Leon Bittle), Gaetano Bruon (als Constant Calamita), Anji White (als Dibrell Smutney), Francesco Acquaroli (als Ebal Violante), Emyri Crutchfield (als Ethelrida Pearl Smutney) en Amber Midthunder (als Swanee Capps).

Alleskunner Hawley keert terug
Noah Hawley, bedenker van de met prijzen bekroonde serie, zal terugkeren als showrunner, scenarist en regisseur. Joel & Ethan Coen, Warren Littlefield en John Cameron doen daarnaast dienst als uitvoerend producent. Fargo is een productie van MGM Television en FX Productions.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook in augustus prachtige series op de Nederlandse televisie
Series / Nieuws

Ook in augustus prachtige series op de Nederlandse televisie

In augustus zijn er weer prachtige series te zien op de NPO, onder andere de nieuwe Nederlandse serie Grenslanders, een gloednieuw seizoen van Victoria en een Deense politieke thriller!

Deze maand onder andere de nieuwe Nederlandse serie Grenslanders, een gloednieuw seizoen van Victoria en de Deense politieke thriller The Inner Circle. Daarnaast is A Very English Scandal te zien, een serie over de Jeremy Thorpe-affaire in Groot-Brittannië, met een hoofdrol voor Hugh Grant. Ben Whishaw ontving een Golden Globe en een BAFTA voor zijn bijrol als Norman Scott.

Grenslanders
Thrillerserie (AVROTROS)

In de afgelegen grensstreek tussen Nederland en Vlaanderen wordt een onbemand plezierjacht aangetroffen doorzeefd met kogels en vol bloedsporen. Het blijkt dat de bewoners van dit grensland al eeuwenlang op hun eigen manier omgaan met vreemdelingen.

Vanaf 25 augustus wekelijks op NPO 3 en NPO Start. Vanaf 25 augustus het hele seizoen op NPO Start Plus.

Victoria seizoen 3
Britse detective (KRO-NCRV)

Victoria wordt op de proef gesteld door de dreigende revolutie, terwijl haar halfzus Feodora en buitenlandminister Palmerston tweedracht zaaien. Er ontstaan spanningen in het koninklijk huwelijk.

Vanaf 31 augustus wekelijks op NPO 2 en NPO Start. Het hele seizoen vanaf 31 augustus op NPO Start Plus. Seizoen 1 en 2 zijn al te zien op NPO Start Plus


A Very English Scandal
Waargebeurde politieke serie (NTR)

In 1965 is homoseksualiteit in Groot-Brittanië strafbaar. De veelbelovende politicus Jeremy Thorpe (Hugh Grant) krijgt een verhouding met een aantrekkelijke stalknecht. Dat heeft grote gevolgen voor alle betrokkenen, zowel op persoonlijk als op politiek gebied.

Het hele seizoen vanaf 5 augustus op NPO Start Plus. 25, 26 en 27 juli op NPO 1 extra en binnenkort op NPO 2.

En verder:
Docuserie: Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen (NTR)
Vanaf 30 augustus te zien op NPO 2.
Vanaf 15 augustus is de serie in zijn geheel al te bekijken op NPO Start Plus.

Serie: Press (BNNVARA)
Het hele seizoen vanaf 2 augustus op NPO Start Plus.
Vanaf 30 augustus wekelijks op NPO 2 en NPO Start.

Serie: The Inner Circle (BNNVARA)
Het hele seizoen vanaf 9 augustus op NPO Start Plus.
Vanaf 1 november op NPO 2 en NPO Start.

Serie: Below the Surface seizoen 2 (BNNVARA)
Het hele seizoen vanaf 23 augustus op NPO Start Plus.
Vanaf 12 oktober wekelijks dubbele afleveringen op NPO 3 en NPO Start.

Serie: Vera seizoen 9 (KRO-NCRV)
Het hele seizoen vanaf 30 augustus op NPO Start Plus.
Seizoen 1 - 8 zijn al te zien op NPO Start Plus.
Vanaf 13 september wekelijks te zien op NPO 1 extra.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste gelekte foto's onthullen families 'Game of Thrones'-prequel!
Series / Nieuws

Eerste gelekte foto's onthullen families 'Game of Thrones'-prequel!

Is dit een voorloper van House Stark?

De opnames van Bloodmoon of The Long Night zijn hard op gang. HBO steekt er flink wat geld in en dat blijkt uit een aantal setfoto's die nu gelekt zijn. Zo zien we het wapen van de familie Lannister, al is die er aan het begin van de serie nog niet, en lijkt het erop dat de opnames zich in Casterly Rock bevinden.

Het lijkt erop dat de beelden hieronder het wapen van een nieuwe familie tonen, van een leeuwin. In de mythologie doodde de eerste Lord Casterly een leeuwin die het dorp aanviel. Hij spaarde de jongen van de leeuwin en won daarmee de goedkeuring van de goden. Die maakten dat de familie daarop rijk werd. En dat lijkt hieronder verbeeld te worden op het wapen. Een andere mogelijkheid is dat het een vroege versie van het wapen van de familie Stark is. Een andere foto toont de hoofdrolspeelster van de serie, Naomi Watts.


Duizenden jaren geleden
De serie speelt zich vijfduizend jaar voor Thrones af. We volgen de avonturen van familie Stark in een tijd dat het continent uit meer dan honderd kleine koninkrijken bestaat. De serie wordt gemaakt onder supervisie van George R.R. Martin.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe wereld in 'Westworld' seizoen 3: geen stomme raadsels meer
Series / Nieuws

Nieuwe wereld in 'Westworld' seizoen 3: geen stomme raadsels meer

Niks stomme raadsels meer, maar gewoon meer inhoud.

HBO's Westworld begon de marketing voor het aanstaande derde seizoen ietwat apart. Niks verhaal, locaties of personages. In plaats daarvan kregen we een wereld te zien die we nog niet kennen. Met andere personages en een hele andere setting. Precies zoals makers Jonathan Nolan en Lisa Joy het voor ogen hebben.

Tegenover Entertainment Weekly laat Nolan weten dat dit seizoen wat meer rechttoe, rechtaan wordt. "Dit seizoen wordt minder een raadspelletje en meer een ervaring met de hosts, die eindelijk hun scheppers ontmoeten." Nolan houdt wel van series die een ritme vinden en daar eindeloos in blijven hangen. Maar: "dat is deze serie nooit geweest. Elk seizoen bevinden onze personages zich in radicaal andere omgevingen. En met een cast die zo getalenteerd is, is dat een van de leukste elementen die er zijn."

Minder vervelend
Dit derde seizoen wordt minder ingewikkeld. Dat was volgens critici en fans ook vervelend aan de tweede reeks. De serie leek teveel mysteries te hebben en teveel door elkaar lopende verhaallijnen. Dat narratief is in dit tweede seizoen rechtgetrokken. En de bedoeling is ook dat dit nieuwe seizoen minder moeilijk doet over de mensheid.

Dolores, die nu een beeld heeft van wat mensen zijn, heeft daar een heel ander beeld van straks. "Het personage van Aaron [Paul] zal ertoe leiden dat ze zich vragen gaat stellen over de menselijke natuur. Hij is het type mens dat niet naar Westworld gaat."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
7 feiten over 'Star Trek: Picard': toch een ruimteavontuur!
Series / Nieuws

7 feiten over 'Star Trek: Picard': toch een ruimteavontuur!

Eindelijk wordt er een tip van de sluier gelicht.

Star Trek: Picard wordt nogal omringd door geheimzinnigheid. Maar heel langzaam, heel mondjesmaat, komt daar verandering in. Zo dus ook vandaag dankzij een interview dat showrunner Michael Chabon en franchisehoofd Alex Kurtzman gaven aan Entertainment Weekly. Vandaag dus de zeven feiten die we geleerd hebben.

1. Toch een ruimteavontuur
De marketing tot nu toe omvatte vrij weinig ruimte. Sterker nog: we zagen geen ruimteschip. Dus de vraag is: gaat men wel de ruimte in? Jawel. "Er vinden gebeurtenissen plaats die ertoe leiden dat Picard weer naar de sterren trekt," aldus Kurtzman.

2. Geen Starfleet?
Picard is als de serie begint geen lid meer van Starfleet. Is de organisatie dan helemaal uitgespeeld? "Hij zal terug naar de ruimte gaan. Maar niet op een manier die iedereen verwacht," vertelt Kurtzman. Picard zal vermoedelijk niet gewoon ineens weer de kapitein worden van een ruimteschip.

3. Een specifiek onrecht bestrijden
Alhoewel details schaars zijn en blijven, weten we nu wel dat Picard een specifiek onrecht bestrijdt. "Hij is niet langer deel van Starfleet en heeft dat gewicht niet meer aan zich." Dat leidt tot heel andere situaties. "Op een zekere manier is het makkelijker als je het gewicht van een heel leger met je meedraagt. Het is iets heel anders als je geen kapitein meer bent."

4. Eén verhaal
De nieuwe reeks vertelt over meerdere afleveringen verspreid. Kortom: dit wordt net als de serie Star Trek: Discovery een serie met een overkoepelend verhaal, waar individuele afleveringen aan bijdragen.

5. Hetzelfde personage
Alhoewel de Picard die we leren kennen een persoon is die veranderd is, bedrukter leeft door alles wat hij heeft meegemaakt, is hij in essentie nog gewoon de Picard die we kennen. "Je zal geen versie zien die de man die we kennen uit Next Generation verraadt. Dat doen we niet. Maar we wilden dit personage, met deze moraliteit en dit leiderschap, die onder elke omstandigheid het juiste doet, testen."

6. Cameo's zijn mogelijk
We gokten er al een beetje op en nu is het zeker. Cameo's van castleden van andere films en series waarin Picard te zien was, behoren tot de mogelijkheden. "Maar dat willen we alleen doen als het ook binnen het verhaal past en dus niet alleen doen omdat het kan."

7. Beter dan ooit
"Patrick [Stewart] speelt deze rol beter dan ooit. Bovenal is hij beter geworden mettertijd. En dan te bedenken dat hij al een meester was," aldus een dolgelukkige Chabon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op 'The Walking Dead' seizoen 10!
Series / Nieuws

Eerste blik op 'The Walking Dead' seizoen 10!

Michonne neemt het omringd door vuur op tegen Walkers.

Er is een eerste foto vrijgegeven van het tiende seizoen van AMC-hitserie The Walking Dead. Op de foto zien we dat Danai Gurira's Michonne het opneemt tegen een reeks zombies. De hoop van AMC zal zijn dat dit tiende seizoen het (negatieve) tij kan keren.

Na acht seizoenen leek de rek er namelijk een beetje uit en zagen we de kijkcijfers flink teruglopen. Maar nu lijkt de serie onder showrunner Angela Kang zijn draai weer gevonden te hebben en zijn fans en critici het eens dat de serie weer goed is. Vandaag is er een eerste foto vrijgegeven van het volgende seizoen.

Vurige strijd
Het tiende seizoen wordt belangrijk voor de serie, want dan nemen we naar het schijnt ook afscheid van Gurira's Michonne. Maar het personage zit wel nog gewoon in de eerste afleveringen en dat zien we hieronder.

"Een van de dingen die we dit seizoen hebben, is dat we de elementen in deze wereld blijven verkennen en ook hoe ze een rol spelen. En vuur is er een van die op interessante momenten een rol krijgt," aldus Kang over onderstaand beeld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'SpongeBob Squarepants' krijgt dertiende reeks
Series / Nieuws

'SpongeBob Squarepants' krijgt dertiende reeks

Als je fan van de franchise bent, hebben we goed nieuws!

Als je fan bent van SpongeBob Squarepants, hebben we goed nieuws voor je. Nickelodeon viert dit jaar dat de serie twintig jaar bestaat. Maar er is nog meer op komst. De serie krijgt namelijk ook een dertiende seizoen.

De vernieuwing voor het dertiende seizoen komt nadat de SpongeBob Big Birthday Blowout te zien was, een special die de verjaardag van de gele zeespons vierde. De special trok 2,2 miljoen kijkers naar Nickelodeon, wat veel is voor de Amerikaanse televisiezender. En dus is er ruimte voor meer.

SponeBob is een ontzettend optimistische en goudeerlijke zeespons. Samen met zijn vrienden woont hij in het stadje Bikini Bottom, in een ananas. In plaats van een logische kijk op de wereld en alledaagse uitdagingen, doet SpongeBob zonder het zich te realiseren eigenlijk altijd moeilijk en ingewikkeld en vooral ook onconventioneel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.