Mehcad Brooks neemt afscheid van 'Supergirl'

Mogelijks hebben we het laatste van James Olsen toch nog niet gezien...

Geoffrey Ketels, 22-07-2019 11:25

Na vier seizoenen in de rol te zijn gekropen van 'James Olsen' heeft acteur 'Mehcad Brooks' bekend gemaakt dat hij ergens in het vijfde seizoen de serie Supergirl zal verlaten. Inmiddels hebben verschillende bronnen waaronder 'Entertainment Weekly' dit nieuws ook bevestigd. Deze bron stelde bovendien dat het vertrek reeds ergens in de eerste helft van het vijfde seizoen plaats zal vinden. Op welke manier dat zal gebeuren is evenwel niet bekend.
De beslissing om het personage van Brooks uit de serie te schrappen is er één die is gemaakt door Brooks zelf. Het vertrek is dus niet opgedrongen door het team achter Supergirl. Brooks benadrukte dat hij de beslissing heeft genomen om zich terug ten volle te kunnen focussen op zijn filmwerk, maar ook op zijn eigen boek en een serie waarin hij de hoofdrol zou kunnen spelen.

Toekomst
Het wordt best lastig om Supergirl in te beelden zonder Mehcad Brooks en zijn personage James Olsen. De showrunners van de serie, namelijk 'Robert Rovner' en 'Jessica Queller' hebben in een statement alvast het volgende laten optekenen:

"We houden van Mehcad en we vinden het erg jammer dat hij de serie verlaat als een series regular. Toch zijn we enthousiast voor de toekomst van James Olsen. Hij zal altijd deel uitmaken van de Supergirl familie. We kijken er dan ook naar uit om James nu en dan terug te zien komen naar National City om een bezoek te brengen aan zijn zus en haar super vrienden."

Ondanks het vertrek van Brooks als series regular lijkt de deur dus op een kier te staan voor enkele gastoptredens. Bovendien opent dit uiteraard ook perspectieven voor een mogelijke terugkeer als series regular in de toekomst.

Bron: Cinemablend.com

Lees meer over: Supergirl, serie, Mehcad Brooks

Populair nieuws