‘Stranger Things’-acteur Gaten Matarazzo over zijn ziekte CCD

‘Stranger Things’-acteur over zijn ziekte CCD

Gaten Matarazzo weet er alles van: een opvallend uiterlijk kan een acteur helpen bijzondere rollen te krijgen, maar soms krijg je bij audities geen kans!

Door redactie, 23 juli 2019 om 07:04

Een opvallend uiterlijk hebben kan een acteur helpen bijzondere rollen te krijgen, kijk maar naar acteurs als Steve Buscemi (Fargo) en Benedict Cumberbatch (Doctor Strange). Maar het kan ook betekenen dat je bij audities geen kans krijgt. Voor jonge acteur Gaten Matarazzo (Stranger Things) is auditie doen niet altijd makkelijk geweest.
Gaten Matarazzo heeft de aangeboren aandoening genaamd Cleidocraniale Dysplasie (CCD) waardoor hij minder botvorming van sleutel- en schedelbeenderen heeft. Hij is bijvoorbeeld kleiner dan gemiddeld, en heeft gebitsproblemen.

In een interview bij The Doctors vertelt Gaten over deze aandoening. En hoe hij het zelf ervaart. Hij vertelt over gepest worden, over eindeloze operaties en hoe het zijn acteercarrière beïnvloed heeft. De producenten van Stranger Things zagen bij de audities wat voor bijzondere dingen Gaten met zijn lichaam kan doen omdat een paar botten ontbreken, dat ze zijn aandoening CCD in het script hebben verwerkt.

Het derde seizoen van Stranger Things is nu te zien op Netflix Bekijk hieronder het hele interview met de jonge acteur:


Bron: Youtube

Lees meer over: Stranger Things, Gaten Matarazzo, interview

Populair nieuws