'Orange Is The New Black' is 'Stranger Things' de baas op Netflix!

'OITNB' is 'Stranger Things' de baas op Netflix!

Ze behoort toe aan de eerste reeks met originele series van Netflix...

Geoffrey Ketels, 23 juli 2019 om 09:14

De eigen content die Netflix op haar platform lanceert is uiteraard van groot belang voor de streamingservice. In een interview met Variety heeft de Netflix-chef 'Cindy Holland' nu aangegeven wat de populairste Netflix-Original is. Het resultaat van de bekendmaking zal wellicht maar weinig mensen verrassen.
Volgens de bekendmaking die Holland heeft gedaan is Orange Is The New Black met voorsprong de populairste original die Netflix op de wereld heeft losgelaten. Zomaar even meer dan 105 miljoen Netflix-kijkers zouden dan ook op z'n minst één aflevering hebben gezien. Orange Is The New Black behoort toe aan de eerste reeks met originele Netflix-series en was vanaf het begin razend populair. Inmiddels staat het zevende en laatste seizoen van de serie voor de deur. Deze zou normaal binnen enkele dagen, namelijk op 26 juli online moeten staan.

Meer openheid over cijfers
Dat bovenstaand bericht de wereld werd ingestuurd kan in eerste instantie misschien een beetje verrassend zijn. Het is namelijk zo dat Netflix er algemeen om bekend staat zeer terughoudend te zijn voor wat het verspreiden van cijfers betreft. Anderzijds heeft Netflix manager Ted Sarandos recent bekend gemaakt dat hij meer openheid zou scheppen in de cijfers van de streamingservice.

De recente kwartaalcijfers die door Netflix openbaar werden gemaakt waren niet meteen indrukwekkend te noemen, in tegendeel. Ze maakten duidelijk dat het aantal nieuwe abonnees sterk was teruggevallen. Van de berekende 5 miljoen nieuwe klanten kwamen er uiteindelijk slechts 2,7 miljoen daadwerkelijk bij. In het eerste kwartaal van 2019 was er nog sprake van een groei van een slordige 10 miljoen klanten.

Bron: Variety.com

Lees meer over: Orange Is The New Black, serie, Netflix

Informatie over de serie: Orange Is the New Black

Populair nieuws