search
Advies van George Lucas: maak 'The Mandalorian' voor kinderen!?
Series / Nieuws

Advies van George Lucas: maak 'The Mandalorian' voor kinderen!?

Een opvallend bericht van maker Jon Favreau.

Star Wars-bedenker George Lucas adviseerde Jon Favreau om zijn serie The Mandalorian vooral te maken voor kinderen. Begin 2018 waren er al voor het eerst geruchten over de serie en de laatste tijd zijn er voor het eerst wat details. Nu blijkt dat de serie gemaakt is voor een iets ander publiek dan we hadden verwacht.

Toen The Mandalorian werd aangekondigd, leek dat echt een serie te zijn voor volwassenen. Centraal staat immers een "eenzame huurling" die in de verste uithoeken van het sterrenstelsel werkt. Maar in een gesprek met George Lucas, kreeg maker Jon Favreau opmerkelijk advies.

Voor kinderen
"We spraken behoorlijk lang met elkaar," vertelt Favreau tijdens een interview met GQ Middle East. "Een van de dingen die hij me vertelde, is at het echte publiek voor alle verhalen en alle mythen uit kinderen die volwassen worden bestaat. Hij hangt Joseph Campbell heel erg aan. We houden als volwassenen heel erg van verhalen, maar verhalen draaien bovenal om het overdragen van de wijsheid van voorgaande generatie aan de kinderen die volwassen worden. Hen geven we de context voor hoe ze zich moeten gedragen en hoe ze de lessen uit het verleden kunnen leren zonder dezelfde vergissingen te maken. Dat is de hoop, dat je hen kan leren de fouten uit het verleden te vermijden en de wijsheid te gebruiken."

Dat is interessant, en zet de serie in een heel ander perspectief. Vanaf november op Disney Plus te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen