'Star Trek: Picard' draait om de Borg

Maar op welke manier? Dat is nog zeker.

Jim Pedd, 27 juli 2019 om 14:35

Star Trek: Picard is mogelijk het verhaal van Romulans die experimenteren op Borg. In de eerste trailer die tijdens de San Diego Comic-Con werd vrijgegeven, zien we namelijk in een flits een gevangenis waar Romulans de bewakers lijken te zijn. Daarnaast zit er een opvallend detail in de trailer.
De Romulans bewaken een faciliteit, waar de tekst staat: This facility has gone 5843 days without an assimilation. Dat is natuurlijk een verwijzing naar de Borg, die al decennia lang mensen assimileren in het Star Trek-universum. In deze nieuwe serie lijkt er iets aan de hand te zijn met de Borg.

Onbekend verhaal
Wat het verhaal van Star Trek: Picard precies gaat zijn is niet helemaal duidelijk. We weten dat de serie zich afspeelt na de verwoesting van Romulus door een supernova in 2387. Admiraal Picard leidde de reddingsmissie om de Romulans te redden, maar er vond een onbekende tragedie plaats, waardoor hij gedesillusioneerd raakte met Starfleet en zich terugtrok in de wijngaard van zijn familie.

In de trailer zien we dat de Romulans experimenteren op mensen die voormalig een Borg waren. Een van hen is Dahj, die ontsnapt en de hulp van Picard wilt. Dit lijkt het plot voort te stuwen in deze nieuwe serie.

Bron: Screenrant

Lees meer over: Star Trek Picard, CBS, CBS All Access, Amazon, Patrick Stewart, Borg

Populair nieuws