Eerste teaser 'Lord of the Rings'-serie!

Eerste teaser 'Lord of the Rings'-serie!

Het is eindelijk zeker wie er allemaal aan deze serie werken.

Jim Pedd, 27 juli 2019 om 19:05

Amazon heeft een eerste teaser vrijgegeven voor Lord of the Rings. De serie laat zien wie er allemaal achter de schermen aan de serie meewerken. En dat zijn behoorlijk wat namen en bepaald niet de minste ook.
Amazon heeft laten weten dat de uitvoerend producenten van de serie als volgt zijn: Lindsey Weber (10 Cloverfield Lane), Bruce Richmond (Game of Thrones), Gene Kelly (Boardwalk Empire) en Sharon Tal Yguado. Dan zijn er nog schrijvers en uitvoerend producenten: Gennifer Hutchison (Breaking Bad), Jason Cahill (The Sopranos), Justin Doble (Stranger Things). En nog de volgende producenten: Bryan Cogman (Game of Thrones), Stephany Folsom (Toy Story 4), Ron Ames (The Aviator), Helen Sang (Hannibal) en Glenise Mullins.

Lees ook: Orlando Bloom terug als Legolas in 'Lord of the Rings'-serie?

Ook laat Amazon weten dat Kate Hawley (Suicide Squad) aan de slag gaat als kostuumontwerper, Rick Heinrichs (Star Wars: The Last Jedi) als production designer en Jason Smith (The Revenant) als visual effects supervisor. Ook werkt Tom Shippey, een Tolkien-wetenschapper, mee, evenals concept artist John Howe.

Tweede era
De serie speelt zich af in de tweede era van Midden-Aarde. Het is nog niet zeker wat voor verhaal er precies verteld zal worden. Regisseur J.A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom) vertelde wel het volgende: “Tolkien heeft een van de meest buitengewone en inspirerende verhalen ooit geschapen. Als levenslang fan is het een eer voor mij om me bij dit buitengewone team te mogen voegen. Ik kan niet wachten om het publiek van over heel de wereld mee te nemen naar Midden-Aarde en hen de wonderen van de Tweede Era te helpen ontdekken,” aldus Bayona.


Lees ook: Naast een serie krijgt 'Lord of the Rings' ook een game

Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon, JRR Tolkien

Populair nieuws