search
HBO maakt 'Circe': een nieuwe epische serie over Griekse mythologie (mogelijke GOT opvolger?)
Series / Nieuws

HBO maakt 'Circe': een nieuwe epische serie over Griekse mythologie (mogelijke GOT opvolger?)

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Madeline Miller.

Streamingdienst HBO Max heeft aangekondigd een achtdelige miniserie te gaan maken die gebaseerd is op de bestseller Circe van auteur Madeline Miller. Het verhaal geeft een moderne draai aan het beroemde personage uit de Odyssee van Homerus. We gaan in de serie zien hoe de titulaire godin verandert tot een machtige heks die het moet opnemen tegen andere goden, titanen en monsters.

Naar verwachting zien we in de serie hoe Circe in aanraking komt met mythologische figuren als de Minotaurus, Daedalus en zijn gedoemde zoon Icarus, de moordlustige Medea, en natuurlijk Odysseus. Rick Jaffa en Amanda Silver (Planet of the Apes, Jurassic World, Mulan) zullen de dramaserie schrijven. Tevens zullen zij produceren in samenwerking met Chernin Entertainment en Endeavor Content.

Een veelbelovende line-up
Circe is de nieuwste toevoeging aan een behoorlijke line-up van geplande originele series voor HBO Max. Andere aangekondigde projecten zijn Dune: Sisterhood (behorende bij Denis Villeneuve's film die in 2020 verschijnt), The Flight Attendant (met Kaley Cuoco) en een geanimeerde Gremlins-prequel. Gedurende 2020 moeten de meeste van deze series klaar zijn om te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen