search

Ons nieuws van donderdag 1 augustus 2019

Derde seizoen 'Dear White People' staat vanaf vandaag op Netflix!
Series / Nieuws

Derde seizoen 'Dear White People' staat vanaf vandaag op Netflix!

Welke keuze zullen Sam en Lionel maken?

Fans van de serie Dear White People kunnen hun borst alvast nat maken. Vandaag verschijnt het derde seizoen van deze satirereeks immers op het populaire streamingplatform Netflix. Het derde seizoen werd door Netflix eerder op een originele manier aangekondigd. Zo verscheen er een speelse video op Youtube waarbij de castleden een bord met 'grits' naar binnen werkten. Op het bord verscheen vervolgens de premièredatum van het nieuwe seizoen.

Showrunner 'Justin Simien' heeft duidelijk veel zin in het derde seizoen. In recente interviews heeft hij dan ook meermaals gezinspeeld op enkele gebeurtenissen die de kijker te wachten staan. Aan het einde van het tweede seizoen zagen we dat zowel Sam als Lionel werden gerekruteerd door een geheime genootschap. Simien heeft bekend gemaakt dat het verhaal hier verder op zal borduren. Of het duo zal beslissen om zich ook daadwerkelijk bij het illustere gezelschap te voegen is evenwel vooralsnog niet bekend. Ze zouden zich er immers ook zomaar tegen kunnen gaan verzetten...

Lees ook: 'Dear White People' krijgt derde seizoen op Netflix

Diversiteitsproblemen
Niet alleen zit de serie Dear White People goed in elkaar, daarnaast vormt ze ook een aanklacht tegen diversiteitsproblemen. In het derde seizoen zullen er ook opnieuw heel wat typische problemen worden aangekaart waar studenten mee te maken krijgen. Uiteraard zullen er ook nu weer enkele nieuwe personages worden geïntroduceerd en zullen er nieuwe relaties ontstaan.

Gemengd onthaal
Ondanks het feit dat heel wat mensen duidelijk fan zijn van de reeks vallen de scores op gespecialiseerde websites toch enigszins tegen. Op de bekende website IMDB bedraagt de score bijvoorbeeld slechts 6,2/10. Op die andere website, namelijk Rotten Tomatoes valt een gelijkaardige score van 62 procent te noteren. Het is dus aan het derde seizoen om in die mate te overtuigen dat deze noteringen omhoog getrokken kunnen worden.

Het derde seizoen van Dear White People is vanaf vrijdag 2 augustus te zien op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The 100' neemt opnieuw afscheid van een belangrijk personage
Series / Nieuws

'The 100' neemt opnieuw afscheid van een belangrijk personage

De showrunner van de reeks laat er geen twijfel (meer) over bestaan...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The 100 is zo'n typische serie die het geen probleem lijkt te vinden om heel wat van haar belangrijke personages naar de eeuwige jachtvelden te verwijzen. In alle seizoenen tot dusver moesten fans dan ook reeds afscheid nemen van verschillende bekende namen. Het recente verlies van Kane is bovendien nog maar net verwerkt of er wordt alweer een ander personage uit de serie geschreven. Het ongeloof bij de fans was deze keer zomaar nog groter dan anders...

De laatste aflevering van The 100 die is verschenen heeft meer dan ooit verdeeldheid gezaaid bij de fans van de reeks. De episode "Adjustment Protocol" zag namelijk het vertrek van een wel erg belangrijk personage uit de serie. Het was namelijk niemand minder dan 'Abby' die de dood vond nadat haar lichaam werd overgenomen door de recent vermoorde vrouw van 'Russell'. Het personage van Abby was reeds bij de serie betrokken vanaf het prille begin en heeft eigenlijk altijd een belangrijke rol vertolkt.

Lees ook: 'The 100' krijgt dan toch nog een vervolg!

Showrunner bevestigt vertrek
Vooral de manier waarop het personage van Abby uit The 100 verdween deed de wenkbrauwen fronsen. Zou het echt kunnen dat een dergelijk belangrijk personage op zo'n manier aan haar einde zou komen? Duidelijk wel. Inmiddels heeft 'Jason Rothenberg', de showrunner van de serie op Twitter aangegeven dat Abby wel degelijk niet meer terug zal keren. Daarmee komt meteen een einde aan heel wat speculatie. Clarke (gespeeld door 'Eliza Taylor') bewees namelijk dat het wel degelijk nog mogelijk is om terug te keren nadat een lichaam is overgenomen. Datzelfde geluk zal Abby dus helaas niet hebben.

Ondanks het feit dat het verhaal van 'Paige Turco' in The 100 dus duidelijk ten einde is maakt de promo voor de finale van het zesde seizoen duidelijk dat de actrice wellicht nog één keer haar opwachting zal maken. Ook deze promo wilden we jullie uiteraard niet onthouden:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel: "Waarom we niet verder gaan met 'Agents of SHIELD' na seizoen 7"
Series / Nieuws

Marvel: "Waarom we niet verder gaan met 'Agents of SHIELD' na seizoen 7"

De productie van het laatste seizoen is inmiddels ook afgerond...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het doek is nagenoeg volledig gevallen voor de ABC-serie Agents of SHIELD. Nadat ABC op San Diego Comic-Con 2019 bekend maakte dat de reeks geen vervolg meer zou kennen na het zevende seizoen is nu ook de productie afgerond. Dit was voor heel wat leden van de cast en crew het ideale moment om de show te herdenken op social media.

Verschillende acteurs en actrices die betrokken waren bij de serie hebben op respectievelijk Twitter en Instagram aangegeven dat de productie van het zevende en laatste seizoen is afgerond. Onder meer 'Clark Gregg' evenals 'Ming-Na Wen' en ook 'Chloe Bennet' hebben een dergelijk bericht de wereld ingestuurd. Met de afronding van de productie van het zevende seizoen komt een einde aan een toch wel legendarische serie voor zowel ABC als Marvel.

The End
Ondanks het feit dat heel wat fans ongetwijfeld teleurgesteld waren toen ABC bekend maakte dat het zevende seizoen het laatste zou worden van de reeks zag het er lange tijd naar uit dat de serie reeds eerder zou worden stopgezet. Oorspronkelijk was het namelijk de bedoeling om met het vijfde seizoen af te ronden. Dit is ook de reden waarom de finale episode van dat seizoen de naam "The End" had gekregen. In principe leek de missie van het SHIELD team er dan ook op te zitten, maar daar dacht ABC anders over. Dit overigens tot grote verbazing van Marvel. De twee extra seizoenen die nog zouden volgen zouden wel een beperkter aantal afleveringen tellen.

Keuze van Marvel
Er is sinds de bekendmaking van het einde van de serie heel wat gezegd en geschreven over de achterliggende reden. In eerste instantie gingen heel wat mensen er dan ook vanuit dat vooral tegenvallende ratings aan de basis zouden liggen van de beslissing. Dat is echter niet het geval. Ondanks het feit dat Agents of SHIELD geen indrukwekkende kijkcijfers weet te realiseren blijft ze (zeker in de Verenigde Staten) behoorlijk populair. In de VS kan de populariteit van de serie zich dan ook meten met deze van andere toppers zoals Better Call Saul evenals Criminal Minds en Vikings.

Tegenover Deadline heeft de Television Chief van Marvel, namelijk 'Jeph Loeb' benadrukt dat het echt de keuze van Marvel is geweest om geen vervolg meer te breien aan Agents of SHIELD. "Toen ABC ons een voorstel deed voor een zevende seizoen waren we natuurlijk enthousiast. Meteen hebben we echter besloten om met het hele team samen te zitten en de verdere toekomst van de serie te bespreken. De globale conclusie was dat we een zevende seizoen allemaal best zagen zitten, maar er daarmee ook een einde zou komen aan de reeks".

De bovenstaande keuze heeft er voor gezorgd dat Marvel zelf kon bepalen wanneer de serie ten einde zou komen. Op deze manier voorkomt ze dat de toekomst van de reeks af zou komen te hangen van de goodwill van het netwerk. Wellicht dat Marvel op deze manier dus een gelijkaardig scenario wou voorkomen als de verschillende Marvel Netflix series die werden gecanceld. Veel van deze series kenmerken zich nu namelijk door een los en bijgevolg ook weinig bevredigend einde voor de achterliggende fanbase. Dit lot wou Marvel Agents of SHIELD dus besparen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe series op Dvd en Blu-ray in augustus
Series / Blu-ray Review

Nieuwe series op Dvd en Blu-ray in augustus

Wisselende titels deze maand op schijf.

Deze maand niet enorm opvallende titels op schijf; zelfs geen series in High Defintion. Check hieronder de opvallendste releases van series in de maand augustus. Klik op de titel voor meer informatie, via de database van SerieTotaal of anders het altijd handige IMDb!

De series op Dvd in de maand augustus

6 augustus: Below the Surface (Seizoen 2)
7 augustus: Counterpart (Seizoen 1)
7 augustus: The Good Doctor (Seizoen 2)
20 augustus: El Chapo (Seizoen 2)
20 augustus: My Brilliant Friend (Seizoen 1)
20 augustus: Janet King (Seizoen 2)
20 augustus: Home Ground (Seizoen 2)
21 augustus: Strike Back (Seizoen 6)
21 augustus: The Originals (Seizoen 5)
21 augustus: Young Sheldon (Seizoen 1)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vrolijke reünie 'Game Of Thrones'-sterren Emilia Clarke en jarige Jason Momoa
Series / Celebrity

Vrolijke reünie 'Game Of Thrones'-sterren Emilia Clarke en jarige Jason Momoa

'Game of Thrones'-actrice Emilia Clarke in de stevige armen van jarige Jason Momoa

Wanneer Game of Thrones-sterren Emilia Clarke en Jason Momoa samen zijn, levert dit altijd leuke foto's op. Hoewel Momoa alleen in het eerste seizoen speelde, zijn hij en Emilia altijd goed bevriend gebleven.

Voor Momoa's verjaardag wenste Clarke haar voormalige co-ster "Happy Freaking Birthday Baby", zoals te zien op deze vrolijke foto:

Bekijk op instagram


Natuurlijk heeft Emilia Clarke de foto aangevuld met allerlei hashtags in Game of Thrones-thema. Zoals de liefdesverklaring van Daenerys en Khal Drogo. Drogo noemde Daenerys de 'maan van mijn leven', en Daenerys op haar beurt Drogo 'mijn zon en sterren'. De relatie van Khal Drogo en Daenerys liep niet best af.

De vriendschap is altijd gebleven, ook na het eerste seizoen. Vorig jaar onthulde Emilia Clarke dat ze meerdere aneurysma's heeft gehad. Inmiddels gaat het weer een stuk beter met de actrice. Clarke en Momoa hebben veel steun aan elkaar gehad en laten dit graag zien op Instagram!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Releasedatum seizoen 4 'The Good Place' bekend
Series / Nieuws

Releasedatum seizoen 4 'The Good Place' bekend

Er is een releasedatum seizoen 4 'The Good Place' bekend, dit is helaas ook het laatste seizoen.

Na een heerlijk derde seizoen met veel plottwisten, is het nu tijd voor het vierde en laatste seizoen van The Good Place. Het lijkt erop dat de avonturen van Eleanor Shellstrope toch echt afgerond worden.

De absurdistische serie met Eleanor Shellstrop (Kristen Bell) in de hoofdrol speelt zich af in het hiernamaals. Eleanor weet dat ze tijdens haar leven een grote narcist was, en dat ze daarom niet thuis hoort in 'the good place'. Ze ontmoet Chidi, Tahani en Jason, de architect Michael en de geniale AI Janet. Samen proberen ze door de vreemde regels van het hiernamaals te maneuvreren.

Lees ook: Geen vervolg meer voor 'The Good Place'

Aan alles komt een eind, dus ook aan The Good Place. Bedenker en producent van de serie Michael Schur heeft nu officieel bevestigd dat seizoen 4 de laatste zal zijn. Hij vindt het "het perfecte moment om te stoppen".

Opnames van de serie zijn in april begonnen, en de volledige crew en cast is terug op hun oude plek. Het is bekend gemaakt dat The Good Place te zien is op Netflix vanaf 26 september 2019.

Bekijk hier de maffe aankondiging voor het nieuwe seizoen:
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO maakt 'Circe': een nieuwe epische serie over Griekse mythologie (mogelijke GOT opvolger?)
Series / Nieuws

HBO maakt 'Circe': een nieuwe epische serie over Griekse mythologie (mogelijke GOT opvolger?)

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Madeline Miller.

Streamingdienst HBO Max heeft aangekondigd een achtdelige miniserie te gaan maken die gebaseerd is op de bestseller Circe van auteur Madeline Miller. Het verhaal geeft een moderne draai aan het beroemde personage uit de Odyssee van Homerus. We gaan in de serie zien hoe de titulaire godin verandert tot een machtige heks die het moet opnemen tegen andere goden, titanen en monsters.

Naar verwachting zien we in de serie hoe Circe in aanraking komt met mythologische figuren als de Minotaurus, Daedalus en zijn gedoemde zoon Icarus, de moordlustige Medea, en natuurlijk Odysseus. Rick Jaffa en Amanda Silver (Planet of the Apes, Jurassic World, Mulan) zullen de dramaserie schrijven. Tevens zullen zij produceren in samenwerking met Chernin Entertainment en Endeavor Content.

Een veelbelovende line-up
Circe is de nieuwste toevoeging aan een behoorlijke line-up van geplande originele series voor HBO Max. Andere aangekondigde projecten zijn Dune: Sisterhood (behorende bij Denis Villeneuve's film die in 2020 verschijnt), The Flight Attendant (met Kaley Cuoco) en een geanimeerde Gremlins-prequel. Gedurende 2020 moeten de meeste van deze series klaar zijn om te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Netflix-killer' Disney+ onthult binnenkort het aanvalsplan!
Series / Nieuws

'Netflix-killer' Disney+ onthult binnenkort het aanvalsplan!

Het duurt heel lang, maar langzaam leren we meer.

Tijdens de D23-conventie wil Disney heel wat nieuws onthullen rond zijn streamingdienst. Het mediabedrijf zal namelijk tijdens de Expo in Anaheim een speciaal panel organiseren rond de dienst. Vermoedelijk betekent dat, dat we ook heel wat nieuw materiaal van films en series gaan zien.

Op 23 augustus vindt de Disney+ First Look Showcase plaats. Disney heeft nu aangekondigd dat "fans deze opwindende preview van Disney+ en zijn opwindende films en series, van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer niet willen missen". Zo worden er beelden vertoond van Star Wars-serie The Mandalorian.

Meer details
Disney heeft nog altijd weinig onthuld van zijn streamingdienst. We weten dat het een echte Netflix-concurrent moet worden en een goedkopere optie wordt. We krijgen heel wat films en series te zien, waarvan een deel speciaal voor die dienst wordt gemaakt. Daaronder vallen onder meer de Star Wars live-action series, maar ook het nieuwe materiaal van de immens populaire Marvel Studios.

De dienst lanceert op 12 november in de Verenigde Staten. Een Nederlandse release is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aankomende Netflix-serie 'The Witcher' moet ons 'Game of Thrones' doen vergeten
Series / Nieuws

Aankomende Netflix-serie 'The Witcher' moet ons 'Game of Thrones' doen vergeten

Dit kan wel eens een gigantische serie worden.

Netflix-serie The Witcher moet later dit jaar te zien zijn op de populaire streamingdienst. Als het dan eindelijk zover is, krijgen we de duistere, maar charmante, wereld van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowsi te zien. Dat wordt een interessante balans tussen humor en duistere scènes.

Actrice Anya Chalotra, die de rol van Yennefer speelde, vertelt dat de serie een balans zoekt. "Ik geloof dat het een serieuze serie is, die ook duister is, maar volgens mij ook echt hart heeft. En er zitten wat hilarische personages in," aldus Chalotra. "Neem Jaskier, hij is zo hilarisch, vooral de relatie die hij met Geralt en met Yennefer heeft. Zij zit vol humor, maar maakt ook zo haar duistere momenten door. Ze neemt zichzelf dus niet altijd heel serieus."

Lees ook: Henry Cavill viel Netflix lastig om 'The Witcher'

The Witcher
The Witcher is dit jaar nog te zien op Netflix. De serie is gebaseerd op de fantasyboeken van de Poolse schrijver en draait om Geralt of Rivia, een eenzame monsterjager. Hij worstelt ermee om zijn plek in de wereld te vinden; een wereld waarin mensen vaak nog gestoorder zijn dan monsters. Als het lot hem het pad laat kruisen met een machtige tovenares en een jonge prinses met een duister geheim, moet het trio leren zich een weg te vinden door het steeds gevaarlijkere Continent.

Lees ook: Fanfavoriet personage maakt zijn opwachting in Netflix-serie 'The Witcher'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oude bekende uit 'Voyager' terug in 'Star Trek: Picard'?
Series / Nieuws

Oude bekende uit 'Voyager' terug in 'Star Trek: Picard'?

Robert Picardo speelt straks mogelijk een rol.

Als er een tweede seizoen van Star Trek: Picard komt, staat ons mogelijk een mooie verrassing te wachten. Robert Picardo, die zeven seizoenen lang schitterde als de Doctor in Star Trek: Voyager, heeft onthuld dat hij mogelijk in Picard gaat spelen.

CBS heeft namelijk contact opgenomen met de acteur om de rol opnieuw te spelen. "Ik kijk ernaar uit," vertelt de acteur. "Zoals je weet, speel ik twee personages, voornamelijk de Doctor, maar ook Lewis Zimmerman. Lewis Zimmerman, de man die het programma van de Doctor geschreven heeft, is zeker ouder geworden. Hij bevindt zich in dezelfde tijdlijn als Patrick Stewart en iedereen van [Star Trek: The Next Generation]."

Niet de Doctor?
Het lijkt er niet op dat de acteur de rol van de Doctor zal spelen. "Net als Data, wordt de Doctor niet ouder. Maar er zijn manieren om dat uit te leggen, dat weten we allemaal. Ik grapte laatst nog dat mijn dochter visuele effecten doet. Zij zou mij al 25 jaar jonger uit kunnen laten zien. Maar het wordt interessant om te zien of er nog iets kan gebeuren. Het zou leuk zijn om weer samen met Jeri [Ryan] te zien te zijn."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.