Marvel: "Waarom we niet verder gaan met 'Agents of SHIELD' na seizoen 7"

Waarom Marvel 'Agents of SHIELD' heeft gecanceld

De productie van het laatste seizoen is inmiddels ook afgerond...

Geoffrey Ketels, 1 augustus 2019 om 14:57

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het doek is nagenoeg volledig gevallen voor de ABC-serie Agents of SHIELD. Nadat ABC op San Diego Comic-Con 2019 bekend maakte dat de reeks geen vervolg meer zou kennen na het zevende seizoen is nu ook de productie afgerond. Dit was voor heel wat leden van de cast en crew het ideale moment om de show te herdenken op social media.
Verschillende acteurs en actrices die betrokken waren bij de serie hebben op respectievelijk Twitter en Instagram aangegeven dat de productie van het zevende en laatste seizoen is afgerond. Onder meer 'Clark Gregg' evenals 'Ming-Na Wen' en ook 'Chloe Bennet' hebben een dergelijk bericht de wereld ingestuurd. Met de afronding van de productie van het zevende seizoen komt een einde aan een toch wel legendarische serie voor zowel ABC als Marvel.

The End
Ondanks het feit dat heel wat fans ongetwijfeld teleurgesteld waren toen ABC bekend maakte dat het zevende seizoen het laatste zou worden van de reeks zag het er lange tijd naar uit dat de serie reeds eerder zou worden stopgezet. Oorspronkelijk was het namelijk de bedoeling om met het vijfde seizoen af te ronden. Dit is ook de reden waarom de finale episode van dat seizoen de naam "The End" had gekregen. In principe leek de missie van het SHIELD team er dan ook op te zitten, maar daar dacht ABC anders over. Dit overigens tot grote verbazing van Marvel. De twee extra seizoenen die nog zouden volgen zouden wel een beperkter aantal afleveringen tellen.

Keuze van Marvel
Er is sinds de bekendmaking van het einde van de serie heel wat gezegd en geschreven over de achterliggende reden. In eerste instantie gingen heel wat mensen er dan ook vanuit dat vooral tegenvallende ratings aan de basis zouden liggen van de beslissing. Dat is echter niet het geval. Ondanks het feit dat Agents of SHIELD geen indrukwekkende kijkcijfers weet te realiseren blijft ze (zeker in de Verenigde Staten) behoorlijk populair. In de VS kan de populariteit van de serie zich dan ook meten met deze van andere toppers zoals Better Call Saul evenals Criminal Minds en Vikings.

Tegenover Deadline heeft de Television Chief van Marvel, namelijk 'Jeph Loeb' benadrukt dat het echt de keuze van Marvel is geweest om geen vervolg meer te breien aan Agents of SHIELD. "Toen ABC ons een voorstel deed voor een zevende seizoen waren we natuurlijk enthousiast. Meteen hebben we echter besloten om met het hele team samen te zitten en de verdere toekomst van de serie te bespreken. De globale conclusie was dat we een zevende seizoen allemaal best zagen zitten, maar er daarmee ook een einde zou komen aan de reeks".

De bovenstaande keuze heeft er voor gezorgd dat Marvel zelf kon bepalen wanneer de serie ten einde zou komen. Op deze manier voorkomt ze dat de toekomst van de reeks af zou komen te hangen van de goodwill van het netwerk. Wellicht dat Marvel op deze manier dus een gelijkaardig scenario wou voorkomen als de verschillende Marvel Netflix series die werden gecanceld. Veel van deze series kenmerken zich nu namelijk door een los en bijgevolg ook weinig bevredigend einde voor de achterliggende fanbase. Dit lot wou Marvel Agents of SHIELD dus besparen.

Bron: Screenrant.com

Lees meer over: Agents of SHIELD, Marvel, ABC, serie

Informatie over de serie: Agents of S.H.I.E.L.D.

Populair nieuws