'Stranger Things' van de troon gestoten als best bekeken serie op Netflix door 'La Casa de Papel'

'La Casa de Papel' S3 recordbreker

'La Casa de Papel' breekt records van mega-hit 'Stranger Things' bij de start van S3.

Emma Nota, 7 augustus 2019 om 09:58

Mega-hit Stranger Things staat niet meer op nummer 1 met de meeste kijkers bij de start van een nieuw seizoen, want seizoen 3 van La Casa de Papel is er keihard voorbij geraasd!
Netflix maakte afgelopen week tegenover filmvakblad Variety bekend dat La Casa de Papel seizoen 3 in de eerste week na release door maar liefst 34 miljoen accounts is bekeken. Dat maakt het de beste opening ooit voor een 'non-English-language series'. Stranger Things staat bij de 'English-language series' nog altijd op één met 40.7 miljoen kijkers in 4 dagen na release van S3.

Lees ook: Kijk een nieuw seizoen 'La Casa de Papel' op Netflix!

La Casa de Papel is een combinatie van actie, beetje romantiek en komedie, wat een gouden greep blijkt. In het eerste seizoen kiest een mysterieuze man die zichzelf 'de professor' noemt, criminelen en buitenbeentjes om een perfecte overval uit te voeren op de Koninklijke Munt van Spanje.

Wereldwijde hit
La Casa de Papel trekt in veel Spaanstalige landen meer kijkers dan Stranger Things. In onder andere Spanje, Frankrijk, Italië en Brazilië scoorden de heist-serie beter dan Stranger Things. Seizoen 3 van La Casa de Papel is nu te zien op Netflix, onder de Engelse titel Money Heist. Seizoen 4 is onderweg!


Lees ook: 'La Casa de Papel' S3 krijgt vijf nieuwe bendeleden!

Bron: Variety

Lees meer over: La Casa de Papel, Money Heist, Netflix, Records

Populair nieuws