Kijk een nieuw seizoen 'La Casa de Papel' op Netflix!

Nieuw seizoen 'La Casa de Papel' op Netflix!

Weet het derde seizoen de verwachtingen terug in te lossen?

Geoffrey Ketels, 18 juli 2019 om 13:34

In eerste instantie had de bedenker van de serie La Casa de Papel, namelijk 'Alex Pina' aangegeven geen derde seizoen uit te willen brengen. Onder lichte druk van Netflix heeft de bedenker-producer uiteindelijk toch zijn goedkeuring gegeven. De man zelf liet optekenen dat er eerst een belangrijke reden moest worden gevonden voor de personages om zich terug in nesten te werken. Blijkbaar hebben ze deze dan uiteindelijk toch gevonden, want morgen staat het derde deel van de reeks op Netflix!
Volgens velen is La Casa de Papel het levende bewijs van het feit dat de strategie welke door Netflix wordt gehanteerd ook echt werkt. De Spaanse reeks die het verhaal vertelt van een groepje gestoorde genieën welke onder leiding staan van 'El Professor' was anders gegarandeerd onder de internationale radar gebleven. De Amerikaanse streaminggigant besloot evenwel om de rechten op te kopen en het project wereldwijd uit te rollen. In geen tijd wist de reeks uit te groeien tot een waar fenomeen.

Goede ontvangst
Dat La Casa de Papel kon rekenen op een goede ontvangst bewijzen de scores op verschillende gespecialiseerde websites. Op IMDB scoort de reeks bijvoorbeeld een mooie 8,6/10. Op Rotten Tomatoes scoort ze eveneens een niet onaanzienlijke 88 procent. Wanneer er dergelijke cijfers verschijnen weet je gewoon dat je met een toppertje te maken hebt. Die verwachtingen heeft deze serie tot dusver dan ook alleen maar weten in te lossen.

Toch een derde seizoen
Ondanks het feit dat Pina dus in eerste instantie niet meteen had verwacht nog een derde seizoen te lanceren lijkt hij nu wel volledig achter het idee te staan. In een recente reactie liet de man dan ook het volgende optekenen:

"Het is onze taak om het verzet terug actueel te maken. Op dit ogenblik gebeurt er zoveel in de wereld om tegen in opstand te komen. Dit niet alleen op vlak van het milieu, maar ook op economisch en financieel gebied. Op het ogenblik dat we onverschillig worden voor de inmiddels zo diepgewortelde ongelijkheid kunnen we eigenlijk beter de handdoek in de ring gooien".

Het derde seizoen van La Casa de Papel is te zien bij Netflix.

Lees meer over: La Casa de Papel, serie, Netflix

Populair nieuws