Aangekondigde 'Confederate'-serie van 'Game of Thrones'-makers geschrapt

'Confederate'-serie van 'GOT'-makers is geschrapt

De serie komt er niet, nu het tweetal is overgestapt naar Netflix.

Jim Pedd, 9 augustus 2019 om 18:43

Nu D.B. Weiss en David Benioff overgestapt zijn naar Netflix, valt ook meteen het doek voor de serie Confederate die ze voor HBO zouden maken. Het duo heeft een deal van 200 miljoen dollar gesloten met Netflix en zal daar series en films maken. Dat heeft meteen gevolgen voor lopende projecten bij HBO.
Toen Confederate aangekondigd werd, was men meteen kritisch. De serie zou zich afspelen in een alternatieve versie van de Verenigde Staten, waarin de Confederatie zich met succes afgescheiden had van de rest van het land. Slavernij bleef legaal daar. Critici waren bepaald niet blij met het idee van de serie, vooral omdat ze bang waren dat de twee showrunners niet goed om zouden gaan met de thematiek.

Lees ook: Werk aan controversiële 'Confederate' ligt stil

Op de achtergrond
Alhoewel HBO de serie aankondigde en groen licht gaf, bleef de ontwikkeling stil staan tot het duo klaar was met Game of Thrones. Het was de bedoeling dat ze er daarna mee aan de slag zouden gaan, maar het tweetal was zo populair geworden dat ze ook een Star Wars-trilogie mochten regisseren.

Lees ook: Fikse kritiek op HBO-serie 'Confederate'

Nu valt dus definitief het doek voor de serie. Josef Adalian, schrijver voor Vulture, stelt dat bronnen bekend met de situatie “melden dat Confederate definitief dood is bij het netwerk. Het bestaat niet voort zonder hen.”

Bron: Josef Adalian

Lees meer over: Confederate, HBO, DB Weiss, David Benioff, Game of Thrones, Netflix

Populair nieuws