search

Ons nieuws van vrijdag 9 augustus 2019

'Y: The Last Man' ziet er beter uit dan ooit!
Series / Nieuws

'Y: The Last Man' ziet er beter uit dan ooit!

Dat belooft de bedenker van de franchise in een post op Instagram.

Na meer dan een decennium in ontwikkeling, eerst als film en daarna als televisieserie, is het maar de vraag of Y: The Last Man er uiteindelijk echt komt. We wachten immers al zo lang. FX maakt een serie, maar besloot de boel opnieuw te ontwikkelen nadat de pilot tegenviel. Comic-maker Brian K. Vaughan maakt zich desondanks geen zorgen.

Op zijn Instagram-account plaatste Vaughan een update over de vooruitgang van de serie. Volgens hem is er weinig aan de hand. In 2020 moet de serie er nog altijd komen en daar werkt Eliza Clark aan. Zij heeft de boel overgenomen van Aida Mashaka Croal en Michael Green, die er eerst voor moesten zorgen dat de serie er kwam.

Lees ook: 'Y' krijgt nieuwe showrunner!

Laatste man
Y: The Last Man is een zestigdelige comicreeks, geschreven door Vaughan, met artwork door Pia Guerra. Het verhaal draait om Yorick Brown, die de laatste man op Aarde blijkt te zijn nadat een verschrikkelijke gebeurtenis de hele wereld op z'n kop heeft gezet. Yorick vroeg zijn vriendin Beth net ten huwelijk op het moment dat alles mis liep en gaat naar haar op zoek. Tegelijk wil hij antwoorden hebben over wat er is gebeurd.

De serie draait onder meer om geslacht, ras, klasse en overleven. Vanaf wanneer de show te zien is, weten we nog niet.

Bekijk op instagram


Lees ook: Eerste foto 'Y: The Last Man'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aangekondigde 'Confederate'-serie van 'Game of Thrones'-makers geschrapt
Series / Nieuws

Aangekondigde 'Confederate'-serie van 'Game of Thrones'-makers geschrapt

De serie komt er niet, nu het tweetal is overgestapt naar Netflix.

Nu D.B. Weiss en David Benioff overgestapt zijn naar Netflix, valt ook meteen het doek voor de serie Confederate die ze voor HBO zouden maken. Het duo heeft een deal van 200 miljoen dollar gesloten met Netflix en zal daar series en films maken. Dat heeft meteen gevolgen voor lopende projecten bij HBO.

Toen Confederate aangekondigd werd, was men meteen kritisch. De serie zou zich afspelen in een alternatieve versie van de Verenigde Staten, waarin de Confederatie zich met succes afgescheiden had van de rest van het land. Slavernij bleef legaal daar. Critici waren bepaald niet blij met het idee van de serie, vooral omdat ze bang waren dat de twee showrunners niet goed om zouden gaan met de thematiek.

Lees ook: Werk aan controversiële 'Confederate' ligt stil

Op de achtergrond
Alhoewel HBO de serie aankondigde en groen licht gaf, bleef de ontwikkeling stil staan tot het duo klaar was met Game of Thrones. Het was de bedoeling dat ze er daarna mee aan de slag zouden gaan, maar het tweetal was zo populair geworden dat ze ook een Star Wars-trilogie mochten regisseren.

Lees ook: Fikse kritiek op HBO-serie 'Confederate'

Nu valt dus definitief het doek voor de serie. Josef Adalian, schrijver voor Vulture, stelt dat bronnen bekend met de situatie "melden dat Confederate definitief dood is bij het netwerk. Het bestaat niet voort zonder hen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Katana terug in laatste seizoen 'Arrow'
Series / Nieuws

Katana terug in laatste seizoen 'Arrow'

Dat betekent dat Oliver Queen mogelijk een tripje naar Hong Kong maakt.

Arrow brengt voor het achtste en laatste seizoen een aantal oude bekenden terug. Een daarvan is Tatsu Yamashiro, gespeeld door actrice Rila Fukushima. Zij was voor het laatst in het vijfde seizoen te zien in een korte cameo en speelt de rol van Katana in het Arrowverse.

In het derde seizoen was ze een belangrijk bijpersonage, dat sindsdien een aantal keren terugkeerde. Haar echtgenoot Maseo was in de serie een van de handlangers van Oliver Queen, die toen in Hong Kong zat. Eerst vond ze dat maar niets, tot hij haar leven redde. Daarna was het koek en ei tussen de twee.

Lees ook: Trailer laatste seizoen 'Arrow'!

Einde serie?
Toen Tatsu de serie verliet, speculeerden fans dat dit kwam doordat Karen Fukuhara het personage ging spelen in Suicide Squad. In die film gebruikte het personage, net als in de comics, een zwaard dat betoverd was met de zielen van hen die zij vermoord had. Of ze terugkeert in deze vorm in Arrow is nog niet bekend.

De serie krijgt nog een laatste seizoen van tien afleveringen en eindigt met het Crisis on Infinite Earths evenement dat The CW plant. Dat duurt vijf afleveringen en is een megacrossover tussen alle Arrowverse-series.

Lees ook: 'Arrow' had bijna geen achtste seizoen meer gekregen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cast voor finale seizoen 'Arrow' wordt nog even flink door elkaar gehaald
Series / Nieuws

Cast voor finale seizoen 'Arrow' wordt nog even flink door elkaar gehaald

Al was die series regular status eigenlijk een beetje misleidend...

Het achtste en laatste seizoen van Arrow zit er alweer aan te komen. Het lijkt er naar uit te zien dat de cast voor dit finale seizoen een beetje door elkaar werd gehaald. Inmiddels is namelijk bekend gemaakt dat de populaire acteur 'Colton Haynes' zijn status als series regular kwijt is.

Voor de finale 10 afleveringen van Arrow zal 'Colton Haynes' dus geen series regular meer zijn. Dat is opvallend, want eigenlijk had hij deze status nog maar net terug verworven in het zevende seizoen van de reeks. Dit gezegd zijnde is het wellicht ook niet zo dat de acteur volledig uit de serie zal verdwijnen. Bij monde van showrunner 'Beth Schwartz' werd dan ook aangegeven dat men hoopt de acteur alsnog te mogen verwelkomen in het finale seizoen.

Lees ook: 'Arrow' had bijna geen achtste seizoen meer gekregen!

Series regular
Het moet gezegd dat het verdwijnen van het personage van Haynes als series regular toch een beetje als een verrassing komt. Dit niet in het minst omdat het zevende seizoen en diens flash-forward verhaallijn enkele openingen heeft gelaten voor het personage. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat de series regular status van Haynes in het zevende seizoen enigszins misleidend was. Dit niet in het minst omdat de acteur slechts in minder dan de helft van de 22 afleveringen daadwerkelijk te zien was.

Niet alleen Haynes verloor zijn series regular status voor het finale seizoen. Dit geldt natuurlijk ook voor actrice 'Emily Bett Rickards'. In tegenstelling tot Haynes is de kans bovendien groot dat de actrice zelfs helemaal niet te zien zal zijn in het finale seizoen. Anderzijds is het wel zo dat verschillende andere namen zijn gebombardeerd tot series regulars. Het gaat hierbij dan niet alleen om Katherine McNamara en Ben Lewis, maar ook om Joseph David-Jones en natuurlijk ook om Charlie Barnett (bekend van onder meer Chicago Fire).

Lees ook: Laatste seizoen 'Arrow' brengt twee grote personages terug!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onderzoek: 1 op 10 Nederlanders neemt straks abonnement op Disney+
Series / Nieuws

Onderzoek: 1 op 10 Nederlanders neemt straks abonnement op Disney+

Daarnaast overweegt nog eens 29 procent om een abonnement af te sluiten.

Uit een onderzoek van Telecompaper is gebleken dat één op de tien Nederlanders maar wat graag tekent voor een abonnement op nieuwe streamingdienst Disney+. Nog zeker 29 procent overweegt in elk geval een dergelijk abonnement.

De lancering van de nieuwe dienst vindt in november plaats in de VS. In de twee jaar daarna volgen andere landen, waaronder waarschijnlijk ook Nederland. Ruim de helft van de mensen die meedeed aan het onderzoek geeft aan naast Disney+ ook geabonneerd te willen blijven op hun huidige streamingdienst.

Vooral interessant voor een jonger publiek
Naar verwachting zal Disney+ vooral onder jongere doelgroepen erg populair blijken. Waar over alle leeftijdsgroepn gezien ruim 9 procent Disney+ overweegt, is dit een dikke 24 procent in de leeftijdsgroep 19-30 jaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Agent Carter maakt haar opwachting in 'Agents of S.H.I.E.L.D.' seizoen 7!
Series / Nieuws

Agent Carter maakt haar opwachting in 'Agents of S.H.I.E.L.D.' seizoen 7!

Hayley Atwell mag terug het beste van zichzelf geven!

Uitstekend nieuws voor fans van Agent Carter en natuurlijk ook de serie Agents of S.H.I.E.L.D. Vandaag werd namelijk bekend gemaakt dat actrice 'Hayley Atwell' in het zevende en laatste seizoen van de reeks terug in de huid zal kruipen van haar personage 'Peggy Carter'.

De actrice was eigenlijk recent nog te zien in de mega-blockbuster Avengers: Endgame. Hierin deelde ze eindelijk de langverwachte dans met 'Steve Rogers'. Het personage van Peggy Carter was voor het eerst te zien in Captain America: The First Avenger welke op het toneel verscheen in het jaar 2011. Bovendien dook het personage eveneens op in Captain America: The Winter Soldier en Ant-Man. Fans van het personage slaagden een vreugdekreetje toen bekend werd gemaakt dat Agent Carter ook een volledig eigen serie zou krijgen. Helaas werd er door ABC al snel voor gekozen om deze naar de eeuwige jachtvelden te verwijzen.

Lees ook: Opvolger 'Agents of S.H.I.E.L.D.': Nieuwe superheldenserie met alleen maar vrouwen?

Zevende en laatste seizoen
Het zevende seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D. is meteen ook de laatste. Ze staat gepland voor een lancering ergens in het komende jaar. Wanneer dat precies het geval zal zijn is echter nog niet bekend. Ondanks het feit dat een exacte lanceringsdatum nog niet bekend werd gemaakt is het zo dat een lancering in de lente of zomer zoals steeds kan worden verwacht.

In ieder geval, voor de fans die teleurgesteld waren na het cancellen van de Agent Carter serie is er nu toch terug een lichtpuntje. Zij kunnen immers toch terug uitkijken naar een nieuw optreden van het populaire personage.

Lees ook: Marvel: "Waarom we niet verder gaan met 'Agents of SHIELD' na seizoen 7"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijfers eerste aflevering 'Beverly Hills, 90210'-reboot zijn binnen
Series / Nieuws

Kijkcijfers eerste aflevering 'Beverly Hills, 90210'-reboot zijn binnen

Afgezien van wijlen Luke Perry, zijn alle oorspronkelijke hoofdrolspelers teruggekeerd voor de herleving.

BH90201, de onlangs verschenen reboot van de jaren '90-hitserie Beverly Hills, 90210, blijkt een aardige hit onder Nederlandse kijkers. Met een kijkersaantal van 173.000 kijkers behaalde de serie weliswaar niet de 25 best bekeken programma's van de dag, maar was het wel het best bekeken programma op FOX, die de serie uitzendt. Stichting KijkOnderzoek bracht dit nieuws vandaag naar buiten.

De eerste aflevering van de zesdelige reboot-sequel werd afgelopen woensdagavond in de Verenigde Staten uitgezonden. Oorspronkelijke hoofdrolspelers Jason Priestley, Jennie Garth, Ian Ziering, Gabrielle Carteris, Brian Austin Green, Tori Spelling en Shannen Doherty zijn allen terug voor de herleving. De eerste aflevering werd in de VS door ruim 3,8 miljoen mensen bekeken.

De Slimste Mens is nummer 1
Wat betreft de Nederlandse tv, was De Slimste Mens donderdagavond het best bekeken programma met circa 1,3 miljoen kijkers. Het journaal eindigde op twee met ongeveer 10.000 kijkers minder. Talkshow Jinek was het op twee na best bekeken programma met een publiek van 931.000 kijkers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Spider-Man' krijgt eigen live-action TV-universum!
Series / Nieuws

'Spider-Man' krijgt eigen live-action TV-universum!

Althans, de personages rond Spider-Man krijgen dat.

Marvel heeft een filmuniversum, maar er komt misschien ook een nieuw televisieuniversum aan. Phil Lord en Chris Miller werken, na het succes dat ze met Spider-Man: Into the Spider-Verse boekten, aan een animatieserie rond de webslingerende held.

"We ontwikkelen een handvol live-action series waarbij we gebruik maken van Sony's Marvel-personages, waarvan er bijna negenhonderd zijn. We zoeken manieren om de series zo te ontwikkelen dat ze allemaal een unieke ervaring bieden, maar wel onderling verbonden zijn," aldus Miller.

Team-up series?
Een van de mogelijkheden lijkt te zijn dat er team-up series komen. "We hebben het erover gehad om iets te doen met team-ups, zoals niemand dat ooit eerder gedaan heeft op televisie," vervolgde Miller. "Maar het duurt nog even voordat het allemaal te zien zal zijn. Ik denk wel dat het iets heel speciaals gaat worden."

Het is nog niet zeker over welke personages het gaat, maar duidelijk is wel dat de series overal terecht kunnen komen. Disney Plus, Netflix en ABC liggen allemaal in lijn der mogelijkheden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dan toch #SixSeasonsAndAMovie voor 'Community'?
Series / Nieuws

Dan toch #SixSeasonsAndAMovie voor 'Community'?

We hebben goede hoop nu de Russo-broers hun gewicht in de strijd gooien.

#SixSeasonsAndAMovie was lange tijd de slogan van de bizarre komedieserie Community. Alhoewel de serie sinds het vierde seizoen een wat opvallende tijd heeft doorgemaakt, behaalde men wel die zes seizoenen. Daarna werd de serie geannuleerd en was het volgens zo'n beetje alle castleden en makers wel mogelijk dat er een film zou komen.

Ondertussen zijn we echter vier jaar verder en is die film er nog altijd niet gekomen. De Russo-broers, die Avengers: Endgame regisseerden en meerdere afleveringen van deze serie verzorgden, hopen nog altijd dat de hashtag verwezenlijkt wordt. "Het zou echt enorm tragisch zijn als we niet het 'film' gedeelte van de hashtag konden realiseren," aldus de broers.

Lees ook: 'Community'-film is mogelijk!

Moeilijke tijden
Community heeft een moeilijke geschiedenis. De serie deed het gedurende drie seizoenen goed, maar met ruzie tussen showrunner en bedenker Dan Harmon en een van de hoofdrolspelers, Chevy Chase. Maar bij het vierde seizoen werd Harmon er door NBC uit geknikkerd. Het seizoen gold meteen als een van de slechtere, waarna Harmon terug mocht komen voor een vijfde reeks.

Lees ook: Film 'Community' lijkt er wel te komen

Bij die vijfde reeks nam de serie afscheid van onder meer Donald Glover, die zich ging richten op zijn zangcarrière als Childish Gambino. Daarna werd de serie geannuleerd, maar vond men bij Yahoo! een nieuw thuis. Maar dat feestje duurde ook maar één seizoen en sinds 2015 is de serie van de buis. In Nederland is deze op Amazon te stramen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen