Het zou zomaar kunnen dat 'The OA' dan toch niet wordt afgevoerd!

Is 'The OA' dan toch niet gecanceld?

Komt er alsnog een derde seizoen van de populaire serie?

Geoffrey Ketels, 11-08-2019 16:23

Netflix heeft de voorbije week vriend en vijand verrast door aan te kondigen dat de serie The OA geen vervolg meer krijgt. Dit betekent dat het tweede seizoen ook meteen het laatste is. Toch zou dat zomaar eens helemaal anders kunnen uitpakken, althans volgens de theorie van een grote fan.
Het internet is de perfecte plaats voor fans van een televisieserie om te rouwen nadat er een serie wordt afgevoerd. Dit gezegd zijnde is het ook zo dat het cancellen van een serie niet altijd zomaar door iedereen wordt geloofd. Vaak gebeurt dit ook nog eens met een uitstekende reden. Dit geldt ook voor het cancellen van The OA. De theorie waar één groep fans mee op de proppen is gekomen is wel erg opvallend. Ze zou er dan ook voor kunnen zorgen dat de toekomst van de serie er volledig anders uit zal komen te zien.

Lees ook: 'The OA'-acteur Jason Isaacs vindt schrappen serie een slechte zaak

"Heel wat redenen wijzen in de richting dat het nieuws over het einde van de serie The OA niet juist is. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het moment van aankondiging. Dit gebeurt precies op het moment dat er zou moeten worden nagedacht over een verlenging van de reeks. Bovendien is er het feit dat de vernieuwingsbeweging is opgezet door 'Jason Isaacs'. De tweet van Brit over de laatste tekst van 'Grandma Vu' is de derde hint. Tot slot is er ook nog het feit dat de Netflix VP een quote de wereld heeft ingestuurd waarin wordt aangegeven er naar uit te kijken om samen te werken met Brit en Zal. Deze aanwijzingen zijn bovendien nog maar het topje van de ijsberg".

Vernieuwingscampagne
Vooral de timing die Netflix heeft gekozen lijkt er eentje te zijn die vragen oproept. Ze heeft de aankondiging van het cancellen van de reeks dan ook gedaan op het ogenblik dat fans op social media hun vernieuwingscampagne voor de reeks wilden lanceren. Des te opvallender is het dat de campagne blijkbaar het idee was van 'Jason Isaacs' welke in de serie de rol op zich neemt van 'Hap'. Daarnaast is het zo dat het tweede seizoen verscheen aan het einde van de maand maart van dit jaar. In principe vernieuwt Netflix een serie altijd na ongeveer één maand. Dit zorgt er voor dat het nieuws over het cancellen van The OA aanzienlijk lang(er) op zich heeft laten wachten.

Lees ook: Netflix-serie 'The OA' gaat geschrapt worden

Los van bovenstaande duurde het ook erg lang vooraleer seizoen 2 uiteindelijk verscheen. Het eerste seizoen van de serie ging dan ook in première in het midden van de maand december 2016. Het werd enkele maanden later, meer bepaald in februari 2017 verlengd. Vervolgens duurde het zomaar even nog twee jaar vooraleer het tweede seizoen werd gelanceerd.

De vraag is nu vooral welke reden Netflix zou kunnen hebben om foutief nieuws met betrekking tot The OA de wereld in te sturen. Of de reeks nu al dan niet nog een vervolg zal krijgen zal de toekomst moeten uitwijzen. Hoe het ook zij, het mag duidelijk zijn dat het nieuws over het cancellen van de populaire serie heel wat teweeg heeft gebracht. Heb je het tweede seizoen van The OA nog niet gezien? Dan is dat nog steeds mogelijk op Netflix!

Bron: Cinemablend.com

Lees meer over: The OA, serie, Netflix

Populair nieuws