'Peaky Blinders'-bedenker maakt actie-serie 'SAS: Rogue Heroes'

'Peaky Blinders'-bedenker maakt nieuwe BBC-serie

Een nieuwe serie over de oorsprong van de Britse speciale eenheid.

Zilko Tarici, 19 augustus 2019 om 12:26

Steven Knight, bedenker van Peaky Blinders, heeft aangekondigde Ben Macintyre’s boek SAS: Rogue Heroes te gaan verfilmen als een BBC-serie. In de dramaserie gaan we zien hoe de Britse speciale eenheid SAS werd gevormd. De serie is een productie van Kudos en zal wereldwijd aan de man worden gebracht door Endemol Shine Intl.
De SAS werd ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in de woestijnen van Noord-Afrika opgezet om een nieuwe vorm van oorlog te voeren. De BBC wil de focus leggen op een groep officieren die in de meest duistere dagen van de Tweede Wereldoorlog de SAS opzetten om de Duitsers te bestrijden. Auteur Macintyre kreeg voor zijn boek toegang tot de zeer uitgebreide archieven van de SAS.

Een miniserie voor BBC
SAS: Rogue Heroes is in eerste instantie een zesdelige miniserie. BBC gaf onlangs het groene licht voor de grootschalige productie. Uitvoerend producenten zijn Martin Haines en Emma Kingsman-Lloyd voor Kudos en Tommy Bulfin voor BBC One, de zender die de serie zal uitzenden. Naar verwachting zullen de eerste castleden snel worden aangekondigd.

Bron: Variety

Lees meer over: Peaky Blinders, Steven Knight, BBC, SAS Rogue Heroes, Dirty Pretty Things

Populair nieuws