Apple TV+ start in november met wereldwijde lancering

Lancering Apple TV+ staat gepland voor november

Meteen werd ook aangegeven wat de vermoedelijke kostprijs zal worden...

Geoffrey Ketels, 20 augustus 2019 om 17:31

Verschillende bronnen hebben aangegeven dat Apple in november van dit jaar zal beginnen met de wereldwijde uitrol van haar Apple TV+ streamingdienst. Daarmee zou ze het voorbeeld gaan volgen van Disney welke op 12 november in onder meer Nederland haar Disney+ platform zal lanceren.
Het nieuws is afkomstig van verschillende bronnen binnen Apple zelf. Zij zouden de vermoedelijke lanceringsdatum hebben gelekt aan Bloomberg. Apple+ werd eerder dit jaar aangekondigd en moet dienst gaan doen als concurrent voor andere streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime. Apple heeft eerder ook reeds aangegeven uit te gaan pakken met heel wat exclusieve content van eigen bodem. Veel is daarover echter nog niet bekend.

Gratis proefperiode
Voor mensen die nog twijfelen over het afsluiten van een abonnement voor de streamingdienst van Apple heeft het bedrijf mogelijks een interessant aanbod in huis. De bronnen zouden aan Bloomberg namelijk hebben aangegeven dat Apple een gratis proefperiode zal gaan aanbieden aan nieuwe gebruikers.

Wanneer de proefperiode is afgelopen zal er natuurlijk een bepaalde kostprijs moeten worden betaald voor de dienst. Volgens de laatste berichten zou de streamingservice een maandelijks prijskaartje krijgen in de Verenigde Staten van 9,99 dollar. Of dat betekent dat we in Europa 9,99 euro zullen moeten gaan betalen is nog niet bekend. Tot dusver ontbreekt ook nieuws over het verschijnen van eventuele combinatieabonnementen. Mochten deze toch verschijnen zou er bijvoorbeeld één kostprijs kunnen gelden voor Apple TV+ in combinatie met Apple Music of News+.

Uitrol in 150 landen
Het recente interview dat Bloomberg had met verschillende medewerkers van Apple heeft eveneens duidelijk gemaakt dat de uitrol van de nieuwe streamingdienst zal gebeuren in 150 verschillende landen. Dit is opvallend, want dit zijn er ruim de helft meer dan wat Apple in eerste instantie bekend heeft gemaakt. Tot dusver worden zowel Nederland als België niet specifiek genoemd, maar we kunnen er toch echt wel vanuit gaan dat beide landen in november de streamingservice zullen mogen verwelkomen.

Lees meer over: Apple, Apple streamingdienst, streamingdienst, streamingservice

Populair nieuws