search

Ons nieuws van dinsdag 20 augustus 2019

Na 6 jaar huwelijk gaat 'Peaky Blinders'-acteur Sam Claflin scheiden
Series / Celebrity

Na 6 jaar huwelijk gaat 'Peaky Blinders'-acteur Sam Claflin scheiden

De twee gaan in een goede verstandhouding uit elkaar...

Acteur 'Sam Claflin' gaat na een huwelijk van zes jaar scheiden van zijn vrouw 'Laura Haddock'. De acteur is onder meer bekend van zijn optreden in de serie Peaky Blinders en natuurlijk ook The Hunger Games.

In een reactie op het nieuws heeft Claflin meteen aangegeven dat zowel hij als Haddock niets anders dan liefde, respect en vriendschap voor elkaar voelen. Hij benadrukte ook dat ze hun kinderen samen zullen blijven opvoeden. Claflin is 33 jaar en heeft samen met Haddock een zoon en dochter.

Lees ook: Releasedatum 'Peaky Blinders' seizoen 5 is bekend!

Leren kennen bij een auditie
De twee leerden elkaar kennen bij een auditie. In het jaar 2011 maakten beiden bekend een relatie te hebben. Twee jaar later stapten ze ook in het huwelijksbootje. Aan dat huwelijk komt nu dus weldra een einde.

Claflin was in het verleden onder meer te zien als 'Finnick Odair' in The Hunger Games. Daarnaast nam hij eveneens de rol op zich van 'Oswald Mosley' in het vijfde seizoen van de populaire serie Peaky Blinders. Van deze laatste verschijnt het vijfde seizoen op 4 oktober van dit jaar op de streamingdienst Netflix.

Buiten Claflin was ook Haddock reeds als actrice betrokken bij verschillende projecten. Zo was ze onder meer te zien in The Inbetweeners Movie.

Lees ook: Gewelddadige eerste trailer 'Peaky Blinders' seizoen 5!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ start in november met wereldwijde lancering
Series / Streaming-diensten

Apple TV+ start in november met wereldwijde lancering

Meteen werd ook aangegeven wat de vermoedelijke kostprijs zal worden...

Verschillende bronnen hebben aangegeven dat Apple in november van dit jaar zal beginnen met de wereldwijde uitrol van haar Apple TV+ streamingdienst. Daarmee zou ze het voorbeeld gaan volgen van Disney welke op 12 november in onder meer Nederland haar Disney+ platform zal lanceren.

Het nieuws is afkomstig van verschillende bronnen binnen Apple zelf. Zij zouden de vermoedelijke lanceringsdatum hebben gelekt aan Bloomberg. Apple+ werd eerder dit jaar aangekondigd en moet dienst gaan doen als concurrent voor andere streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime. Apple heeft eerder ook reeds aangegeven uit te gaan pakken met heel wat exclusieve content van eigen bodem. Veel is daarover echter nog niet bekend.

Gratis proefperiode
Voor mensen die nog twijfelen over het afsluiten van een abonnement voor de streamingdienst van Apple heeft het bedrijf mogelijks een interessant aanbod in huis. De bronnen zouden aan Bloomberg namelijk hebben aangegeven dat Apple een gratis proefperiode zal gaan aanbieden aan nieuwe gebruikers.

Wanneer de proefperiode is afgelopen zal er natuurlijk een bepaalde kostprijs moeten worden betaald voor de dienst. Volgens de laatste berichten zou de streamingservice een maandelijks prijskaartje krijgen in de Verenigde Staten van 9,99 dollar. Of dat betekent dat we in Europa 9,99 euro zullen moeten gaan betalen is nog niet bekend. Tot dusver ontbreekt ook nieuws over het verschijnen van eventuele combinatieabonnementen. Mochten deze toch verschijnen zou er bijvoorbeeld één kostprijs kunnen gelden voor Apple TV+ in combinatie met Apple Music of News+.

Uitrol in 150 landen
Het recente interview dat Bloomberg had met verschillende medewerkers van Apple heeft eveneens duidelijk gemaakt dat de uitrol van de nieuwe streamingdienst zal gebeuren in 150 verschillende landen. Dit is opvallend, want dit zijn er ruim de helft meer dan wat Apple in eerste instantie bekend heeft gemaakt. Tot dusver worden zowel Nederland als België niet specifiek genoemd, maar we kunnen er toch echt wel vanuit gaan dat beide landen in november de streamingservice zullen mogen verwelkomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Streamingdienst Disney+ start op 12 november in Nederland voor €6,99
Series / Streaming-diensten

Streamingdienst Disney+ start op 12 november in Nederland voor €6,99

Het nieuwe streamingplatform van Disney laat niet lang meer op zich wachten!

Eerder werd reeds bekend gemaakt dat de nieuwe streamingdienst Disney+ niet wereldwijd op hetzelfde ogenblik zal worden gelanceerd. Daarmee ontstond meteen de vrees dat Europese landen wellicht nog even achter zouden blijven. Die vrees bleek uiteindelijk (voor Nederland) helemaal niet terecht te zijn!

Disney+ zal op datum van 12 november 2019 gelanceerd worden in de Verenigde Staten en Canada. Op diezelfde dag vindt echter ook de lancering plaats in Nederland! Inwoners van onder meer Australië en Nieuw-Zeeland zijn slechts later aan de beurt. De lancering van de nieuwe streamingdienst van Disney zal daar een week langer op zich laten wachten. Dit zijn overigens niet de enige landen die langer geduld moeten uitoefenen. Verschillende landen zullen immers slechts tussen nu en twee jaar aan de beurt zijn.

Kosten Disney+
Ben jij van plan om een abonnement op Disney+ af te sluiten? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat hier verschillende mogelijkheden voor worden aangeboden. Het standaard abonnement heeft een kostprijs van 6,99 euro per maand en wordt aldus maandelijks in rekening gebracht. Het is echter ook mogelijk om meteen te kiezen voor een jaarabonnement. In dat geval betaal je daarvoor een totaalprijs van 69,99 euro op jaarbasis.

De komst van de nieuwe streamingdienst zal ongetwijfeld zorgen voor heel wat extra entertainment in de huiskamer. Het merendeel van de nieuwe Disney-titels zullen immers allemaal exclusief op de streamingdienst verschijnen. Bovendien werd ook reeds bekend gemaakt dat alle seizoenen van de populaire reeks The Simpsons via Disney+ te bekijken zullen zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grappig: Zombie-serie over de 'Brexit' in de maak!
Series / Nieuws

Grappig: Zombie-serie over de 'Brexit' in de maak!

Wheatley staat bekend om films als Free Fire, High-Rise en A Field in England.

De getalenteerde Britse regisseur Ben Wheatley (High-Rise, Free Fire) heeft een zesdelige komische zombieserie over Brexit bedacht voor het Britse Channel 4. The Forge zal het project, dat de titel Generation Z draagt, produceren. Het betreft Wheatley's eerste originele tv-project, hoewel hij wel een aantal afleveringen heeft geregisseerd van Doctor Who en Strange Angel.

Generation Z speelt zich af in de hedendaagse tijd en laat zien hoe het Verenigd Koninkrijk wordt vernietigd door de gevolgen van Brexit. Zo neemt de armoede toe, stijgen de huizenprijzen astronomisch, nemen studieschulden toe en vreet het politiek systeem zichzelf op. Tegelijkertijd veranderen de inwoners van een klein Brits dorp na een ongeluk in zombies. Centraal staat een groep tieners, die zowel de zombies als de afbrokkelende staat van hun land moeten zien te trotseren.

Nog even wachten op het resultaat
De opnames van Generation Z moeten ergens in 2020 beginnen. Het resultaat zal vervolgens later dat jaar of in 2021 worden uitgezonden. Producenten zijn Wheatley, Mark Pybus en George Faber. Wheatley zal tevens het script en de regie voor zijn rekening nemen..
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer nieuwe Netflix-serie 'The Politician'
Series / Trailer

Eerste trailer nieuwe Netflix-serie 'The Politician'

Het betreft de eerste Netflix-serie van Ryan Murphy (American Horror Story, Glee).

Netflix heeft vandaag de eerste trailer vrijgegeven van de nieuwe serie The Politician. Deze beelden kun je hieronder bekijken. Het betreft de eerste Netflix-serie van Ryan Murphy, die onlangs een enorme deal sloot met de streamingdienst voor de creatie van nieuwe films en series. Zijn nauwe samenwerking met Fox komt daarmee tot een einde. Hoewel Fox eerder series van Murphy als American Horror Story en American Crime Story zal blijven uitzenden, zal alle nieuwe content van Murphy direct naar Netflix gaan. The Politician is dus slechts het begin!

Lees ook: Ryan Murphy maakt 'The Politician' voor Netflix

The Politician is een creatie van Murphy, Brad Falchuk en Ian Bremner, die samen ook de series Glee en Scream Queens bedachten. In de serie zien we de Tony Award-winnende acteur Ben Platt als een rijke student uit Californië die het wil schoppen tot president van de Verenigde Staten. Om die ambitie waar te maken moet hij eerst president van de studentenvereniging worden, wat de nodige avonturen met zich meebrengt.

Een serie met ambitie
De gedachte achter The Politician is dat elk seizoen een andere verkiezing laat zien, en uiteindelijk leidt tot een laatste seizoen waarin het hoofdpersonage een kandidaat voor de presidentsverkiezingen blijkt. Naast Platt zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor Gwyneth Paltrow, Zoey Deutch, Lucy Boynton, Julia Schlaepfer, Laura Dreyfuss, Rahne Jones, Theo Germaine, David Corenswet, Bob Balaban en Benjamin Barrett. Vanaf 27 september te streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote hoop voor 'Krypton' en spin-off 'Lobo'!
Series / Nieuws

Grote hoop voor 'Krypton' en spin-off 'Lobo'!

Ja, ze zijn geannuleerd, maar de kans op een revival is groot.

Alhoewel eerder besloten werd door Syfy om een punt achter Krypton en spin-off Lobo te zetten, lijkt het erop dat er nog hoop is voor de serie. Deadline stelt dat Warner Horizon Scripted Television overweegt de serie te verkopen aan een andere zender, zodat de franchise kan blijven bestaan.

Daarbij wordt naar het schijnt eerst gekeken naar DC Universe en de aankomende HBO Max-streamingdienst. Beiden zijn eigendom van Warner Media, dus heel gek is het niet om daar eerst naar te kijken. DC Universe lijkt de beste kandidaat te zijn: daar is ook het eerste seizoen te streamen.

Lees ook: Stekker uit Superman-serie 'Krypton' en spin-off 'Lobo'

Dramatische kijkcijfers
Voor Syfy is het van groot belang om veel kijkers te trekken met Krypton. De serie wordt namelijk gemaakt door een externe studio - Warner Horizon - waardoor er alleen geld te verdienen valt met advertenties. Dat maakt het moeilijk om veel te verdienen met een serie als deze; de licenties zijn duur en de rechten om content op een digitaal platform aan te bieden zijn beperkt. Zo mag Syfy alleen de vijf meest recente afleveringen aanbieden. De kijkcijfers op tv daalden met de helft in het tweede seizoen. Daarom werd de serie dus geannuleerd; het was simpelweg te ingewikkeld om er goed geld aan te verdienen.

Lees ook: Zeer ambitieuze plannen voor 'Krypton'

Maar de kans dat er een tweede leven komt is groot. Eerder annuleerde Syfy The Expanse om dezelfde reden, maar die gaat verder op Amazon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat is een Witcher nou eigenlijk?
Series / Nieuws

Wat is een Witcher nou eigenlijk?

Netflix maakt een epische serie, maar waar draait deze om?

Later dit jaar introduceert Netflix de Witcher aan een hele reeks nieuwe fans. Maar wat is een Witcher nou precies? Voor mensen die niet bekend zijn met de games of de boeken, is dat nog wel een ingewikkelde vraag. En dus vertelt acteur Henry Cavill, die de hoofdrol speelt, wat een Witcher is.

De acteur vertelt dat om een Witcher te worden, iemand uiterst ingewikkelde proeven moet doorstaan. "De meeste van die kinderen overleven niet. Misschien doet 1 op de 10 het," aldus Cavill. "Ze reizen over de wereld en jagen voor geld op monsters. En dat is hun enige doel op de wereld, want vaak worden ze afgewezen omdat ze geen emoties zouden hebben. Maar uiteindelijk zijn het badasses die monsters doden."

Lees ook: Epische eerste trailer Netflix-serie 'The Witcher'!

Episch verhaal
De serie belooft een behoorlijk epische te worden. De serie draait om Geralt of Rivia, een eenzame monsterjager, die worstelt zijn plaats in een wereld te vinden waar mensen vaak gestoorder zijn dan monsters. Het lot brengt hem naar een machtige tovenares en een jonge prinses met een gevaarlijk geheim. Het drietal moet leren samen in het steeds gewelddadigere Continent te overleven.

Er is nog geen releasedatum, maar de serie zou in de herfst op Netflix te zien moeten zijn.

Lees ook: Mythe over 'The Witchers' ontkracht
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.