Nieuw op Netflix: '13 Reasons Why' seizoen 3

Nieuw op Netflix: '13 Reasons Why' seizoen 3

Zorgt het derde seizoen opnieuw voor de nodige controverse?

Geoffrey Ketels, 23 augustus 2019 13:07

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Verschillende Amerikaanse bronnen lieten optekenen dat 13 Reasons Why zal eindigen met het vierde seizoen. Fans van de reeks hebben echter nog voldoende om naar uit te kijken. Vanaf vandaag is het derde deel van de reeks in ieder geval op Netflix te bekijken. Ook het vierde en laatste seizoen belooft nog heel wat moois in petto te hebben.
13 Reasons Why is gebaseerd op het gelijknamige boek. In de serie volgden we in eerste instantie het doen en laten van de tiener Hannah welke na pesterijen en de nodige persoonlijke problemen de drastische keuze maakte om uit het leven te stappen. Haar keuze sloeg in als een bom bij haar klasgenoten. Zij kregen af te rekenen met enorme schuldgevoelens vanwege de pesterijen waar ze aan deel hadden genomen.

Lees ook: Netflix-serie '13 Reasons Why' eindigt na seizoen 4

Controversieel
De eerder verschenen seizoenen konden steevast rekenen op uitstekende recensies. Toch viel er hier en daar ook de nodige kritiek te bespeuren. Vooral de vele geweld- evenals verkrachtingsscènes hebben gezorgd voor de nodige controverse. Er kwam in bepaalde delen van de wereld zelfs zoveel kritiek op deze scènes dat Netflix op een zeker ogenblik besloot om een waarschuwing af te spelen voorafgaand aan het afspelen van de show. Ondanks de controverse groeide 13 Reasons Why uit tot een grote hit, dit niet in het minst bij jongeren.

Uitstekende recensies
De recensies van de critics mogen dan wel prima te noemen zijn, op verschillende gespecialiseerde websites lijken de cijfers toch enigszins tegen te vallen. Op IMDB is er sprake van een score van 7,9/10. Op Rotten Tomatoes liggen de scores een behoorlijk stuk lager. De Average Tomatometer geeft een score weer van een povere 52 procent. De Average Audience Meter op de website is heel wat positiever. Deze laat een score van 77 procent optekenen.

Hoe het ook zij, heel wat mensen hebben uitgekeken naar de lancering van het derde seizoen en nu is het eindelijk zo ver! Seizoen 3 van 13 Reasons Why is vanaf vandaag, vrijdag 23 augustus 2019 te bekijken op Netflix. Vraag je, je af wat je in het derde seizoen allemaal mag verwachten? Dan kan de eerder gelanceerde trailer je daar alvast een goede indruk van geven!


Bron: Netflix.com

Lees meer over: 13 Reasons Why, serie, Netflix

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws