search
Netflix abonnement wordt ook in België duurder vanaf september

Netflix abonnement wordt ook in België duurder vanaf september

Eerder voerde de streamingdienst ook al een prijsverhoging door in Spanje...

Geoffrey Ketels
Eerder stond hier op Serietotaal reeds te lezen dat Netflix er voor had gekozen om de tarieven van enkele van haar abonnementen te verhogen in Spanje. Dit nieuws verscheen nadat eerder ook Frankrijk een prijsverhoging kreeg opgedrongen. Nu lijkt ook België aan de beurt te zijn.

Verschillende Belgische Netflix-abonnees hebben gemeld dat ze vandaag een vervelende e-mail in hun mailbox hebben ontvangen. De prijzen van verschillende abonnementen van de streamingdienst Netflix zouden immers met ingang van 29 september 2019 worden verhoogd. Het zou hierbij niet alleen gaan om de prijs van het standaard abonnement, maar ook om deze van het premium exemplaar. Daarmee wordt duidelijk het voorbeeld van Spanje gevolgd.

Wanneer volgt Nederland?
Reeds in maart van dit jaar maakte Netflix bekend dat het de mogelijkheden onderzocht om een prijsverhoging door te voeren voor haar streamingservice in België. Uiteindelijk heeft het tot vandaag geduurd vooraleer er daadwerkelijk voor werd gekozen om de prijsverhoging door te drukken. De prijs van het standaard Netflix abonnement gaat omhoog met 1 euro per maand, namelijk naar 10,99 euro. Het premium abonnement wordt 2 euro per maand duurder en stijgt bijgevolg van 13,99 naar 15,99 euro per maand.

In een recente verklaring heeft Netflix Nederland bekend gemaakt dat het er momenteel nog niet aan denkt om ook een prijsverhoging door te voeren op de Nederlandse markt. Toch lijkt dit nog maar een kwestie van tijd te zijn. Worden ook de Nederlandse Netflix tarieven binnenkort verhoogt? De nabije toekomst zal het moeten uitwijzen. Feit is in ieder geval wel dat de kostprijs van een Netflix-abonnement duidelijk heel wat duurder uitvalt in vergelijking met de concurrentie. Het is dan ook nog maar zeer de vraag op welke manier dat het aantal (nieuwe) abonnees zal gaan beïnvloeden.

Aanbevolen artikelen