search
Videoland belooft een goedkoper abonnement in de strijd met Disney+ maar mét advertenties
Series / Streaming-diensten

Videoland belooft een goedkoper abonnement in de strijd met Disney+ maar mét advertenties

Het voordeligere abonnement zou echter pas in 2021 verschijnen...

Uit een gesprek van RTL-topman 'Sven Sauvé' met de Volkskrant is gebleken dat RTL van plan is om uit te pakken met een voordeliger abonnement voor haar populaire streamingdienst 'Videoland'. Het voordeligere abonnement moet dienst doen als reactie op de komst van de nieuwe concurrent Disney+.

Op moment van schrijven is het nog niet bekend wat de nieuwe prijs van het Videoland abonnement moet gaan worden. Wanneer er in het kamp van Disney+ niets meer verandert zullen abonnees van deze streamingdienst in ieder geval wellicht minder dan 6,99 euro per maand moeten betalen. Sauvé heeft verder wel nog laten optekenen dat mensen die voor het nieuwe abonnement zullen kiezen wel een "beperkte hoeveelheid gerichte advertenties" zullen zien verschijnen.

2021
Het is opvallend dat het voordeligere abonnement pas in 2021 zal worden geïntroduceerd terwijl Disney+ toch reeds in november van dit jaar zal worden gelanceerd. Waarom men vanuit RTL precies deze keuze heeft gemaakt is op dit ogenblik niet bekend.

In een eerdere reactie liet RTL-topman Sven Sauvé zich nog ontglippen dat hij verwacht dat vooral Netflix de komst van Disney+ gaat voelen. Hij benadrukte bovendien dat Videoland zich vooral richt op de Nederlandse markt. Hij verwees hiermee onder meer naar series zoals Mocro Maffia en natuurlijk ook het razend populaire Temptation Island.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen