Wat Kit Harington haatte aan 'Game of Thrones'

De Jon Snow-acteur laat het weten.

Bram de Groot, 31-08-2019 11:03

In het eerste seizoen van Game of Thrones dook Kit Harington al op als Jon Snow, uiteindelijk een van de belangrijkste personages uit de serie. En op den duur was er maar één vraag: komt Jon Snow nu wel of niet op de troon. Nu het antwoord bekend is, heeft Harington aangegeven wat hij het ergste vond aan de serie van HBO.
In gesprek met The Hollywood Reporter zei de acteur, eind 2020 te zien in een film van Marvel Studios, dat hij de opnames voor de drakenscènes verschrikkelijk vond. Hij gaf aan dat hij het gesteun en gekreun van Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) verwierp, maar toen hij de opnames moest doen, viel het hem zwaar tegen.

Drama met draken
Nadat hij al niet blij was dat hij de Night King, gespeeld door Vladimir Furdik, niet mocht doden, was het 'vliegen op een draak' niet datgene waarvoor hij had getekend. "Ik zat langer op die bok [het apparaat dat werd gebruikt voor het filmen van de drakenrijscènes] dan we de hele Battle of the Bastards opnamen," aldus Harington.

Ook gaf hij met terugwerkende kracht Clarke gelijk: "Ze had absoluut gelijk. Het was verschrikkelijk. Het is helemaal geen acteren. Het is geen acteren en het zal nooit acteren worden. Maar het zag er geweldig uit, toch? Het voelde gewoon verschrikkelijk! Het is erg ongemakkelijk voor een man."

Bron: THR

Lees meer over: Game of Thrones, Kit Harington, Maisie Williams, Peter Dinklage, Nikolaj Coster Waldau, Emilia Clarke, Lena Headey

Populair nieuws