Seksscènes 'Red Light' met Carice van Houten aangepast

Seks in 'Red Light' met Carice van Houten gefixt

Van Houten weigeren seks vanuit mannelijk oogpunt in de serie.

Bram de Groot, 1 september 2019 om 12:07

De actrices Carice van Houten en Halina Reijn gaan spelen in een serie over de wereld van prostitutie en mensenhandel. Geen wonder met een titel die zich laat vertalen naar 'rood licht'. Ze hebben wel een verzoek bij de scripts: de seksscènes mogen wel een beetje gepaster.
Vermoedelijk in een soort van promopraatje voorafgaand aan de start van de opnames voor de serie, die in 2020 op de publieke omroep moet verschijnen, liet Reijn het volgende weten tegenover AD.nl: "Ik wilde die momenten vanuit het vrouwelijk perspectief verbeelden. Het heeft allemaal te maken met de mannelijke blik waar we allemaal gewend aan zijn geraakt."

Blote vrouwenborst
Zelf schrikt ze ook nog wel eens van seksueel getinte zaken op televisie. "Een blote vrouwenborst schokt mij niet, maar als ik opeens een penis zie in een serie als Euphoria, schrik ik toch. Zo geconditioneerd ben ook ik. Ik wil die mannelijke blik in onze producties ter sprake stellen."

De NPO1-serie, welke gemaakt wordt door het productiebedrijf van Van Houten en Reijn, gaat over drie vrouwen die zichzelf verliezen en elkaar vinden in de wereld van prostitutie en mensenhandel. De opnames starten snel en in 2020 dus op de buis!

Bron: AD.nl

Lees meer over: Red Light, NPO1, Carice van Houten, Halina Reijn

Populair nieuws