Netflix bestelt nieuwe 'overlevingsspel'-achtige serie 'Round Six'

Netflix bestelt Zuid-Koreaanse serie 'Round Six'

Een award winnende regisseur is aangesteld voor de nieuwe Netflix original...

Geoffrey Ketels, 3 september 2019 om 11:19

Netflix heeft een nieuwe Netflix original aangekondigd voor de Aziatische markt. Het gaat deze keer om het veelbelovende Round Six. Waarom precies veelbelovend? In eerste instantie omdat de reeks van de hand komt van niemand minder dan regisseur 'Hwang Dong-hyuk'. Deze naam zegt je waarschijnlijk niet zoveel, maar in Zuid-Korea (en bij uitbreiding eigenlijk heel Azië) is de man razend bekend en populair.
Hwang Dong-hyuk heeft onder meer bekendheid weten te verwerven omwille van Miss Granny. Deze titel was niet alleen een instant hit in Zuid-Korea, maar ook in menig aantal andere, Aziatische landen. Andere projecten van Hwang die het vooral in Zuid-Korea uitstekend hebben gedaan zijn met name The Fortress evenals het historische drama Silenced.

Mysterieuze uitnodiging
Round Six vertelt het verhaal van verschillende mensen die omwille van uiteenlopende redenen niet meteen zijn geslaagd in het leven. Plots ontvangen ze echter allemaal een mysterieuze uitnodiging om deel te nemen aan een overlevingsspel. De hoofdprijs? Een bedrag van zomaar even 10 miljoen dollar! Veel wordt er echter nog niet meteen prijsgegeven. Zo zal het spel zich afspelen op een onbekende locatie en worden de deelnemers opgesloten tot er uiteindelijk nog maar één iemand overblijft.

In een reactie op de bekendmaking van de reeks liet Hwang in ieder geval het volgende optekenen; "Ik ben ongelofelijk enthousiast om Round Six voor te kunnen stellen aan het wereldwijde publiek waar Netflix over beschikt. Ik heb ook grote verwachtingen voor de samenwerking die ik aan ben gegaan met het streamingplatform.

Zoals Hwang in zijn reactie reeds heeft aangegeven zal de nieuwe, Zuid-Koreaanse serie wereldwijd worden gelanceerd. Wanneer dat precies zal gebeuren is vooralsnog niet bekend.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Netflix, Netflix serie, Netflix original, Round Six

Populair nieuws