search

Ons nieuws van dinsdag 3 september 2019

Eerste Belgische Netflix-serie 'Into the Night' aangekondigd!
Series / Nieuws

Eerste Belgische Netflix-serie 'Into the Night' aangekondigd!

Netflix maakt Belgische serie over een kosmische ramp.

Nadat Nederland eerder al een eigen Nederlandstalige Netflix-serie kreeg, is nu België aan de beurt. In deze eerste Belgische Netflix-serie staat de volgende vraag centraal: Hoe overleven we wanneer biologisch leven niet langer levensvatbaar is?

Met een internationale cast uit België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Rusland en Turkije kijken we hoe de mensheid zichzelf tracht te behouden na een kosmische ramp. Het verhaal speelt zich af aan boord van een vlucht vanuit Brussel. Aan boord bevindt zich een stel 'gelukkige' passagiers en hun bemanning, van diverse nationaliteiten, rijk en arm, jong en oud, civiel en militair. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: de wil om te overleven. Op welke manier dan ook.

High-concept thriller
"We zijn heel blij om onze eerste Belgische Original-serie Into the Night aan te kondigen. We kijken enorm uit naar de samenwerking met dit geweldige internationale team van schrijvers, producenten, regisseurs en cast om dit unieke verhaal tot leven te brengen," aldus Jason George, showrunner en schrijver. "In deze high-concept thriller stelt Into the Night een steeds vaker terugkerende vraag: kunnen mensen zich nog verenigen voor het algemeen belang of zal eigenbelang ons verscheuren?"

Inti Calfat en Dirk Verheye
De eerste Belgische Netflix Original-serie ooit wordt geregisseerd door het Belgische duo Inti Calfat en Dirk Verheye en bestaat uit zes afleveringen. De thriller is gebaseerd op de succesvolle roman 'The Old Axolotl' van schrijver Jacek Dukaj.

In 2020 moet de serie wereldwijd te zien zijn op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'This Is Us' seizoen 4!
Series / Trailer

Trailer 'This Is Us' seizoen 4!

Het grote succes gaat door.

NBC heeft de officiële trailer online gezet voor het volgende seizoen van de serie This Is Us. In de onderstaande trailer zien je gelijk ook de eerste beelden van de nieuwe castleden zoals Jennifer Morrison, regisseur M. Night Shyamalan, Asante Blackk en Marsha Stephanie Blake.



De serie wordt omschreven als een eerlijke en provocerende serie die een unieke groep volgt waarvan de paden kruisen en hun levensverhalen op opvallende manieren met elkaar verweven zijn. We zien dat verschillende personages dezelfde verjaardag delen, en zelfs nog veel meer.

Lees ook: Dertigersdilemma in nieuwe FOX serie 'This Is Us'

Veel namen!
Andere rollen zijn voor Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Justin Hartley, Chrissy Metz, Sterling K. Brown, Susan Kelechi Watson, Chris Sullivan, Michael Angarano, Ron Cephas Jones, Bahara Golestani, Timothy Omundson, Julian Silva, Auden Thornton, Nick Wechsler en Omar Epps.

Vanaf 24 september gaat het vierde seizoen van start op NBC, met een speciale extra verlengde aflevering!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-showrunner onthult favoriete scène uit seizoen 8!
Series / Video/clip/featurette

'Game of Thrones'-showrunner onthult favoriete scène uit seizoen 8!

Ben jij het ermee eens?

Als je nu terugkijkt op het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones, welke scène zou jij dan bestempelen als je favoriete scène? Een van de showrunners heeft hierop al antwoord gegeven.

In gesprek met Star Channel heeft co-showrunner David Benioff laten weten welke scène zijn favoriet is. Benioff:

"Een scène die er voor mij uitsteekt, aangezien Brienne of Tarth altijd al een van onze favoriete personages is geweest, is het moment waarop ze wordt geridderd door Jaime Lannister. Dit is gewoon een prachtig iets in het verhaal, en om het gezicht van [Gwendoline Christie] op dat moment te zien... Ik heb die scène waarschijnlijk 400 keer bekeken en elke keer raakt deze me. Het maakt me een beetje opgewonden en een beetje kapot, ik hou zo van die scène."

Lees ook: 'Kit Harington' wil Longclaw zwaard uit 'Game of Thrones' maar HBO weigert

Bekijk de clip!
Opvallend is dat deze scène niet in een aflevering zit die Benioff regisseerde. Check hieronder de scène uit de aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms':

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix bestelt nieuwe 'overlevingsspel'-achtige serie 'Round Six'
Series / Nieuws

Netflix bestelt nieuwe 'overlevingsspel'-achtige serie 'Round Six'

Een award winnende regisseur is aangesteld voor de nieuwe Netflix original...

Netflix heeft een nieuwe Netflix original aangekondigd voor de Aziatische markt. Het gaat deze keer om het veelbelovende Round Six. Waarom precies veelbelovend? In eerste instantie omdat de reeks van de hand komt van niemand minder dan regisseur 'Hwang Dong-hyuk'. Deze naam zegt je waarschijnlijk niet zoveel, maar in Zuid-Korea (en bij uitbreiding eigenlijk heel Azië) is de man razend bekend en populair.

Hwang Dong-hyuk heeft onder meer bekendheid weten te verwerven omwille van Miss Granny. Deze titel was niet alleen een instant hit in Zuid-Korea, maar ook in menig aantal andere, Aziatische landen. Andere projecten van Hwang die het vooral in Zuid-Korea uitstekend hebben gedaan zijn met name The Fortress evenals het historische drama Silenced.

Mysterieuze uitnodiging
Round Six vertelt het verhaal van verschillende mensen die omwille van uiteenlopende redenen niet meteen zijn geslaagd in het leven. Plots ontvangen ze echter allemaal een mysterieuze uitnodiging om deel te nemen aan een overlevingsspel. De hoofdprijs? Een bedrag van zomaar even 10 miljoen dollar! Veel wordt er echter nog niet meteen prijsgegeven. Zo zal het spel zich afspelen op een onbekende locatie en worden de deelnemers opgesloten tot er uiteindelijk nog maar één iemand overblijft.

In een reactie op de bekendmaking van de reeks liet Hwang in ieder geval het volgende optekenen; "Ik ben ongelofelijk enthousiast om Round Six voor te kunnen stellen aan het wereldwijde publiek waar Netflix over beschikt. Ik heb ook grote verwachtingen voor de samenwerking die ik aan ben gegaan met het streamingplatform.

Zoals Hwang in zijn reactie reeds heeft aangegeven zal de nieuwe, Zuid-Koreaanse serie wereldwijd worden gelanceerd. Wanneer dat precies zal gebeuren is vooralsnog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Neemt Hawaii Five-0 dan toch afscheid van geliefd personage?
Series / Nieuws

Neemt Hawaii Five-0 dan toch afscheid van geliefd personage?

De onduidelijkheid, maar daarmee ook de spanning neemt toe!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Onduidelijkheid troef in de aanloop naar de lancering van het tiende seizoen van de razend populaire misdaadserie Hawaii Five-0. De enorme cliffhanger aan het einde van het negende seizoen heeft fans heel wat slapeloze nachten bezorgd. In de aanloop naar de lancering van het nieuwe deel uit de reeks zal die ongerustheid mogelijks alleen maar verder toenemen.

Aan het einde van het negende seizoen van Hawaii Five-0 vond er een schietpartij plaats. Deze schietpartij zorgde voor een cliffhanger van formaat. Aan het einde van de bewuste aflevering horen we 'Danny Williams' (gespeeld door 'Scott Caan') nog zeggen; Oh my God. Wat er verder is gebeurd? Daar heeft iedereen tot dusver nog het raden naar... Al komt daar binnenkort verandering in. Het tiende seizoen gaat namelijk van start op 27 september van dit jaar. In de aanloop naar de lancering van het nieuwe seizoen duiken hier en daar echter nieuwe theorieën op over wie er nu precies geraakt zou kunnen zijn door de kogelregen.

Lees ook: Bloedmooie 'Arrow'-actrice 'Katrina Law' gecast voor tiende seizoen van Hawaii Five-0!

Steve McGarrett
In eerste instantie leek alles in de richting te wijzen dat het populaire personage 'Steve McGarrett' zou zijn getroffen door één van de rondvliegende kogels. Al snel werd echter duidelijk dat de productie haar belangrijkste hoofdrolspeler met zekerheid niet zomaar zou laten verdwijnen. Ook Danny lijkt (zowel letterlijk als figuurlijk) buiten schot te blijven. Toch maakt de synopsis van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen duidelijk dat er wel degelijk iemand de reeks zal verlaten: "A new ally helps McGarrett and Five-0 when mob bosses on the island are being targeted by an assassin. Also, Five-0 says goodbye to one of their own.".

Het nieuwe gezicht van Hawaii Five-0 werd eerder reeds bekend gemaakt. Het gaat hierbij om Katrina Law welke in het verleden reeds te zien was in Arrow. Tegelijkertijd zal er dus ook afscheid worden genomen van iemand van het Five-0 team. Wie dat zal zijn blijft vooralsnog koffiedik kijken, maar het blijft wel erg stil rond het personage van 'Jerry Ortega' (gespeeld door 'Jorge Garcia'). Of dit meteen ook betekent dat zijn personage uit de reeks is geschrapt zal de (nabije) toekomst moeten uitwijzen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'Dark Crystal: Age of Resistance' kan!
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'Dark Crystal: Age of Resistance' kan!

Maar dan moet Netflix even snel groen licht geven.

Afgelopen vrijdag kwam The Dark Crystal: Age of Resistance online te staan op Netflix. Fans kunnen dus weer naar de wereld van Thra met zijn Gelfling en Skeskis reizen. De prequel weet behoorlijk magisch over te komen en dat komt vooral doordat er weer echte poppen gebruikt zijn. Is er een tweede seizoen mogelijk?

Volgens uitvoerend producent Lisa Henson - jawel, de dochter van - is dat zeker mogelijk, mits Netflix dat wil. Henson sprak met Yahoo! en legde uit dat er echt wel wat dingen zijn blijven liggen die in een tweede seizoen te zien kunnen zijn.

Lees ook: Prachtige trailer Netflix-serie 'The Dark Crystal: Age of Resistance'!

Veel grotere pitch
Henson vertelde dat de pitch voor de serie uitgebreider was dan het eerste seizoen uiteindelijk bleek te zijn. "Toen [showrunners] Jeffrey Addiss en Will Matthews ons hun versie van de serie pitchten, ging het verder dan dit. Maar we realiseerden ons dat het te snel ging en besloten het wat te veranderen," aldus Henson. "Ook al hebben we tien afleveringen gemaakt, we hebben slechts zes van hun originele afleveringen geproduceerd. We weten dus heel goed waar het met een tweede seizoen heen kan gaan."

Of dat er komt is afwachten, maar gezien de positieve reacties lijkt dat een kwestie van tijd.

Lees ook: Netflix-serie 'The Dark Crystal: Age of Resistance' trekt grote namen aan
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkeer in 'Star Trek: Picard' viel Jonathan Frakes zwaar
Series / Nieuws

Terugkeer in 'Star Trek: Picard' viel Jonathan Frakes zwaar

Het is niet niks om ineens weer te acteren.

Acteur Jonathan Frakes vond een terugkeer naar Star Trek helemaal niet zo eenvoudig als je zou verwachten. Waar hij zonder schroom afleveringen van de serie Discovery regisseerde, viel het acteren als Will Riker wat tegen.

Dat is niet omdat hij het vervelend vond, maar wel omdat het heel onwennig voelde. "Ik had echt al lang, lang, lang niet meer geacteerd," aldus de acteur. "Ik heb Riker al 18 jaar niet meer gespeeld en ben gelukkig heel druk geweest met regisseren. Ik ben kort in een film in Winnipeg te zien geweest, ongeveer tien jaar later. En ik kreeg een grote paniekaanval, omdat ik niet meer wist hoe ik moest acteren. Ik was even niet heel prettig om bij te zijn, maar uiteindelijk ging het gelukkig goed."

Lees ook: Opnames 'Star Trek: Picard' dan eindelijk rond!

Moeizame start
"Ik had net twee afleveringen van Picard met Sir Patrick gemaakt en zei hem dat hij lekker in vorm was. En Marina [Sirtis] was net klaar met haar werk aan een toneelstuk in West End in Londen. Dus ik wist dat zij ook in vorm zou zijn. Maar ik was een nerveus wrak. Uiteindelijk ging het gelukkig goed. Maar laat niemand je vertellen dat het net als fietsen is. Dat is bullshit."

Lees ook: Seven of Nine is geheel anders in 'Star Trek: Picard'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer dan 50% van de Nederlanders doet aan 'bingeviewen'
Series / Nieuws

Meer dan 50% van de Nederlanders doet aan 'bingeviewen'

Toch is de groei van bingeviewing minder explosief dan ze laat vermoeden...

In de voorbije 6 maanden hebben zomaar even driekwart van de Nederlanders er voor gekozen om aan bingeviewing te doen. In het bijzonder streaming video-diensten blijken aanzienlijk populairder te zijn dan vroeger. Ongeveer de helft van de inwoners van ons land zou aan bingeviewen doen via streaming video. Het gaat hierbij dan vooral om Netflix en Videoland. De cijfers zijn bekend gemaakt naar aanleiding van een onderzoek dat werd uitgevoerd door Telecompaper.

De groei die bingeviewen doormaakt is volledig veroorzaakt door streaming-videodiensten. Niet alleen Netflix en Videoland dragen daar hun steentje aan bij. Dit geldt eveneens voor bijvoorbeeld Amazon Prime en NLziet. Ook TV-aanbieders zoals KPN en Ziggo leveren een bijdrage. In de laatst vermelde categorie zou er sprake zijn van zomaar even een verdubbeling van het aantal mensen in een tijdspanne van vijf jaar. Het gaat hierbij dan om de periode van 2014 tot 2019.

Toch minder explosieve groei
Ondanks bovenstaande zou er in totaliteit toch sprake zijn van een minder explosieve groei van bingeviewen. Ook vijf jaar geleden, meer bepaald in het jaar 2014 deed meer dan de helft van de Nederlanders reeds aan bingeviewen. Echter waren de belangrijkste mogelijkheden om te bingeviewen toen downloaden en opnemen van de televisie. Het zijn vooral de twee jongste leeftijdsgroepen welke aangeven de voorbije zes maanden aan bingeviewen te hebben gedaan.

Opmerkelijk is tot slot wel dat de jongste bingeviewers, binnen de leeftijdscategorie van 16 tot 25 jaar, vaker aangeven niet aan bingeviewen te hebben gedaan het voorbije half jaar in vergelijking met mensen die deel uitmaken van de leeftijdscategorie van 25 tot 35-jarigen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Falcon and the Winter Soldier' gaat over nieuwe Captain America
Series / Nieuws

'The Falcon and the Winter Soldier' gaat over nieuwe Captain America

Sam Wilson kreeg natuurlijk het schild van Captain America.

De toekomst van het MCU zit vol vraagtekens, vooral na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. Er bestaan dus veel vragen over de toekomst van heel wat van de hoofdpersonen, waaronder rond Bucky Barnes en natuurlijk ook zijn nieuwe beste vriend Sam Wilson.

De twee delen het scherm straks in de serie The Falcon and the Winter Soldier. Waar die over gaat is nog altijd niet heel duidelijk, al weten we nu van scenarioschrijver Derek Kolstad dat de vraag hoe de wereld om zal gaan met een nieuwe Captain America een rol speelt. Helaas is die Tweet nu verwijderd, maar van ComicBook weten we dat hij er was.

Lees ook: Krijgt Marvels 'Falcon and The Winter Soldier' een serieuze toon door 'Avengers: Endgame'?

Geen Cap?
Eerdere geruchten stelden al dat de serie zou draaien om de Amerikaanse regering die geen Falcon als nieuwe Captain America wilde hebben. Die geruchten werden gesterkt door de aankondiging van Wyatt Russell, die als nieuwe supersoldaat Cap zou moeten worden. Waarop Anthony Mackie roet in het eten gooide door te zeggen dat zijn personage altijd Falcon zal zijn: "Ik ben The Falcon. Ik zal altijd The Falcon zijn. De naam blijft hetzelfde."

Lees ook: Falcon wordt straks niet ineens Captain America

Maar er is wel ruimte voor hem om als Falcon de nieuwe Cap te worden en dat blijkt nu te kloppen. In de herfst van 2020 al te zien op Disney+!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.