Star Wars 'The Mandalorian' verkent oorsprong First Order

SW 'The Mandalorian' verkent oorsprong First Order

We leren meer over de schurken uit de sequels.

Jim Pedd, 6 september 2019 om 06:00

Star Wars-serie The Mandalorian zal de oorsprong van de kwaadaardige First Order verkennen. De serie van Jon Favreau is de eerste live-action serie in de geschiedenis van de veertigjarige franchise en zal 12 november eindelijk van start gaan. Nu is meer duidelijk over de serie.
Regisseur Dave Filoni vertelt tegenover Entertainment Weekly dat de serie de oorsprong van de First Order zal verkennen. De show speelt zich namelijk vrij snel na de val van het Keizerrijk af en volgt een Mandalorian, een premiejager, in de uithoeken van het wetteloze sterrenstelsel. Dat levert een interessante situatie op.

Lees ook: Star Wars 'The Mandalorian' vecht met Aliens op nieuwe foto

Heel veel chaos
Volgens Filoni wordt het universum niet snel beter. “Alleen omdat je twee Death Stars hebt opgeblazen, wil dat niet zeggen dat ineens iedereen goed is. De Rebellen hebben gewonnen en proberen een Republiek op te bouwen. Maar dat kan niet meteen voor iedereen geregeld zijn. In een western kan je immers ook aan de grenzen staan, of in Washington, waar de boel een stuk beter geregeld is.”

Lees ook: Hoe past het gevallen Keizerrijk in Star Wars 'The Mandalorian'?

We zullen dan ook zien hoe de First Order langzaamaan ontstaat uit de puinhopen van het Keizerrijk. Een mooi uitgangspunt voor de Disney+-serie.

Bron: EW

Lees meer over: The mandalorian, Star Wars, Jon Favreau, First Order, Dave Filoni

Populair nieuws