search
Hoe past het gevallen Keizerrijk in Star Wars 'The Mandalorian'?
Series / Nieuws

Hoe past het gevallen Keizerrijk in Star Wars 'The Mandalorian'?

Acteur Giancarlo Esposito over de interessante era in de Star Wars-franchise.

Hoe past het gevallen Keizerrijk precies in de serie The Mandalorian? Er zijn decennia verstreken tussen Return of the Jedi en The Force Awakens en deze serie spelt zich daar tussenin af. En dus krijgt het Keizerrijk een enorme rol.

Dat vertelt acteur Giancarlo Esposito, die de rol van Moff Gideon zal spelen in de serie. Volgens hem zal het Keizerrijk heel wat veranderingen doormaken alvorens het verwordt tot de First Order.

Lees ook: Zijn de kleine, schattige Ewoks terug in Star Wars-serie 'The Mandalorian'?

Het gevallen rijk
Esposito vertelde in de context van zijn personage over het Keizerrijk. "Hij lijkt heel erg kwaadaardig. Maar hij kan ook een goeierik zijn. Of een slechterik, een veroveraar. Of een redder. We hebben allemaal orde nodig in onze wereld en dit is een Keizerrijk dat gevallen is en waar de orde verdwenen is. Moff Gideon is heel, heel intelligent en weet enorm veel. Hij is ook heel specifiek over zijn werk en wat hij doet."

Lees ook: Namen en details personages Star Wars-serie 'The Mandalorian' onthuld!

Het Keizerrijk was dus echt nodig en van dat gat maakt Gideon graag gebruik. "Hij was een soldaat voordat het Keizerrijk ten val kwam. Hij gebruikt alles wat hij geleerd heeft en is opgeklommen door zijn gevoel voor orde. Maar hij kan ook wreed zijn en tolereert idioten niet. En hij is een reiziger, die alles weet."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen