search

Ons nieuws van vrijdag 6 september 2019

'Chicago P.D.' is nog niet klaar met 'Jon Seda'
Series / Nieuws

'Chicago P.D.' is nog niet klaar met 'Jon Seda'

Toch zal de acteur wellicht niet te zien zijn in het zevende seizoen van de reeks...

Bij de lancering van het zevende seizoen van de populaire serie Chicago P.D. zal er één personage uitblinken in afwezigheid. Het gaat hierbij om het personage van 'Antonio' (gespeeld door 'Jon Seda'). Dat is opvallend, want het zesde seizoen van de reeks heeft eigenlijk niet duidelijk gemaakt waarom de acteur er niet meer in te zien is. Bovendien heeft showrunner 'Rick Eid' inmiddels bekend gemaakt dat Chicago P.D. nog lang niet klaar is met Antonio.

Ondanks het feit dat Jon Seda dus (voorlopig?) niet meer te zien zal zijn in de reeks is diens verhaallijn nog niet afgelopen. Eid liet bijvoorbeeld optekenen dat; "De eenheid uiteindelijk zal weten te achterhalen wat er nu precies met hem aan de hand is". In de laatste aflevering waarin Jon Seda was te zien in Chicago P.D. zat hij in een auto klaar om een pil te slikken. Het vervolg laat zich tot dusver een beetje raden.

Wordt er daadwerkelijk voor altijd afscheid genomen van de acteur in de reeks? Dan zou dat kunnen betekenen dat hij een overdosis heeft genomen of dat de drugs slecht waren... Indien het productieteam de deur op een kiertje wil houden voor de acteur zou hij ergens in een afkickkliniek kunnen zitten of zou hij gewoon kunnen rondhangen bij foute vrienden. Zoveel verschillende opties behoren tot de mogelijkheden.

Lees ook: Meeste gehate personage uit 'The 100' gecast voor 'Chicago P.D.'!

Mysterie
Tot dusver blijft het dus een mysterie wat er nu precies aan de hand is met het personage van 'Antonio'. Ondanks het feit dat eerder reeds werd aangegeven dat Seda Chicago P.D. zou gaan verlaten hoeft dat geen definitieve beslissing te zijn. Het lijkt er naar uit te zien dat ook het productieteam die mening is toegedaan waardoor fans van het personage 'Antonio' mogelijks in de toekomst nog wel het één en ander zullen mogen verwachten.

Honderd procent zekerheid over wat er nu precies met Antonio aan de hand is zullen we echter pas krijgen van zodra het nieuwe seizoen in première zal gaan. Dat is op woensdag 25 september!

Lees ook: Sophia Bush verklaart waarom ze 'Chicago P.D.' heeft verlaten
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dan toch géén afscheid belangrijk personage 'Hawaii Five-0'?
Series / Nieuws

Dan toch géén afscheid belangrijk personage 'Hawaii Five-0'?

Toch is er zeker wel iemand geraakt door de rondvliegende kogels...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De finale aflevering van het negende seizoen van de populaire serie Hawaii Five-0 was er eentje die fans niet snel zullen vergeten. Velen hebben het zelfs over de meest beklijvende aflevering ooit. Het negende seizoen eindigde dan ook met een cliffhanger van formaat die de gemoederen ook op vandaag nog steeds aardig blijft beroeren.

Recent werd er nog het nieuws de wereld ingestuurd dat waarschijnlijk één van de hoofdpersonages uit de reeks geraakt was door de kogelregen aan het einde van het negende seizoen. Bovendien is er ook nog de zogenaamde 'logline' van het tiende seizoen. Deze zou 'saying goodbye to one of their own' zijn. Er leek dan ook geen twijfel meer over te bestaan dat er één van de hoofdpersonages om het leven zou zijn gekomen door het vuurgevecht. Showrunner 'Peter M. Lenkov' zaait echter terug de nodige twijfel...

Lees ook: Neemt Hawaii Five-0 dan toch afscheid van geliefd personage?

"Zeker iemand geraakt"
In eerste instantie liet de showrunner optekenen dat er met zekerheid iemand door de rondvliegende kogels is geraakt. Wie dat nu precies is wordt uiteraard niet aangegeven. De showrunner gaf bovendien ook nog het volgende aan; "Door de jaren heen hebben we nieuwe personages toegevoegd aan de cast, zijn andere vertrokken en zijn er ook personages teruggekomen... Het afscheid waarnaar wordt gehint hoeft dan ook helemaal niet zo definitief te zijn als het misschien op het eerste zicht lijkt.

Bovenstaande schept natuurlijk alleen maar nog meer verwarring bij de fans. Na de laatste bekendmaking leek het voor menig aantal fans vast te staan dat het personage van 'Jerry Ortega', gespeeld door 'Jorge Garcia' de serie zou verlaten. Het is nog altijd mogelijk dat Jerry is geraakt door één van de kogels, maar dan zal hij waarschijnlijk gewoon worden afgevoerd naar het ziekenhuis om daar enige tijd te moeten blijven. Absolute zekerheid zullen we pas hebben wanneer het tiende seizoen van Hawaii Five-0 verschijnt. Eén ding staat echter vast, de cliffhanger van het negende seizoen blijft ook op vandaag de gemoederen nog aardig beroeren.

Lees ook: Bloedmooie 'Arrow'-actrice 'Katrina Law' gecast voor tiende seizoen van Hawaii Five-0!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen van 'Legacies' wordt nog 10% donkerder!
Series / Nieuws

Tweede seizoen van 'Legacies' wordt nog 10% donkerder!

Fans hebben al een vermoeden wie daarvoor verantwoordelijk zal zijn...

Het tweede seizoen van de serie Legacies zal nog donkerder worden in vergelijking met het eerste seizoen. Dat is heel wat, want ook het eerste seizoen was reeds behoorlijk donker. Fans wachten met smart op het tweede deel uit de reeks en de executive producer van Legacies heeft dat wachten nu zomaar even nog moeilijker gemaakt.

Het was executive producer 'Brett Matthews' welke zich liet ontglippen dat het tweede seizoen van Legacies nog eens 10 procent donkerder zou worden in vergelijking met het eerste seizoen. In het tweede seizoen zal er een nieuwe, duistere kracht haar intrede maken en het heeft helemaal niets te maken met het ontdekken van het donker kantje van 'Hope'. Ook de maker van de reeks, namelijk 'Julie Plec' liet haar licht schijnen op het tweede seizoen van de reeks. Zij reageerde op de stelling van Matthews met het volgende:

"Aan het begin van het tweede seizoen van [i]Legacies zullen kijkers reeds een goede hint krijgen over de nieuwe, duistere kracht welke haar intrede zal maken. Toch zal het mysterie met betrekking tot dit nieuw personage in stand worden gehouden tot ergens halverwege het tweede seizoen. Fans zullen dus nog ongelofelijk veel geduld moeten koesteren."[/i]

Lees ook: Matthew Davis wil Caroline in tweede seizoen 'Legacies'

Professor Vardemus
Voor veel fans is het nu echter reeds duidelijk wie de nieuwe, donkere kracht zou kunnen zijn. Het zou hierbij namelijk gaan om 'Alexis Denisof' die in het tweede seizoen de rol op zich neemt van 'Professor Vardemus'. Zijn debuut komt er relatief gezien vroeg aan, want zijn personage zal voor het eerst te zien zijn in de tweede aflevering van het tweede seizoen. Zou hij er op zijn eentje voor kunnen zorgen dat het tweede seizoen van Legacies daadwerkelijk nog donkerder wordt in vergelijking met het eerste seizoen? De (nabije) toekomst zal het ons leren!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer en premièredatum 'Jack Ryan'-serie seizoen 2!
Series / Trailer

Trailer en premièredatum 'Jack Ryan'-serie seizoen 2!

John Krasinski speelt opnieuw de rol van de bekende Tom Clancy-held.

Amazon Prime Video heeft aangekondigd dat het tweede seizoen van Tom Clancy-serie Jack Ryan, met John Krasinski (A Quiet Place) in de hoofdrol, zijn première beleeft op 1 november 2019. Daarnaast heeft de streamingdienst ook een trailer van het nieuwe seizoen vrijgegeven. Deze beelden kun je uiteraard hieronder bekijken.

Lees ook: 'Jack Ryan' is een actievolle hitserie [Blu-ray review]

In het tweede seizoen van Jack Ryan zien we hoe CIA-agent Ryan afreist naar Zuid-Amerika om een verdachte vrachtlading illegale wapens te onderzoeken. Wanneer Jacks onderzoek leidt tot de ontrafeling van een vergevorderde samenzwering, lanceert de president van Venezuela een aanval op de Verenigde Staten. Jack moet dit hoe dan ook proberen tegen te houden.

Noomi Rapace toegevoegd aan cast
Jack Ryan is een productie van Amazon Studios, Paramount Television en Skydance Television en wordt exclusief beschikbaar gesteld voor Amazon Prime Video. Naast de eerder genoemde Krasinski zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor Wendell Pierce (The Wire), Noomi Rapace (Prometheus) en Michael Kelly (House of Cards).

Lees ook: Veel actie in trailer voor tweede seizoen 'Jack Ryan' met John Krasinski (The Office)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gary Sinise (CSI: NY, Forrest Gump) gecast in vierde (en laatste) seizoen '13 Reasons Why'
Series / Nieuws

Gary Sinise (CSI: NY, Forrest Gump) gecast in vierde (en laatste) seizoen '13 Reasons Why'

De doorgewinterde acteur zal een dokter spelen in het slotstuk van de populaire Netflix-serie.

Netflix heeft aangekondigd dat de doorgewinterde karakteracteur Gary Sinise (CSI: NY), Forrest Gump) is toegevoegd aan de cast van het vierde en laatste seizoen van de populaire serie 13 Reasons Why. Sinise zal de rol spelen van Dr. Robert Ellman in de dramaserie. De opnames van de laatste afleveringen zijn momenteel volop in gang.

Lees ook: Nieuw op Netflix: '13 Reasons Why' seizoen 3

Dr. Ellman wordt omschreven als een betrokken, no-nonsens gezinstherapeut die Clay Jensen (Dylan Minnette) helpt met zijn strijd tegen zijn diepe depressie. Ellman doet er alles aan om Clay vrede te laten maken met de traumatische gebeurtenissen uit zijn verleden.

Bekijk op instagram


De centrale cast keert terug voor een laatste ronde
Naast de eerder genoemde Sinise en Minnette zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor Timothy Granaderos, Anne Winters, Steven Weber, Brenda Strong. Amy Hargreaves en Grace Saif. De serie is een creatie van Brian Yorkey, die tevens fungeert als showrunner. Hij produceert daarnaast samen Mandy Teefey, Kristel Laiblin, Selena Gomez en Joy Gorman.

Lees ook: Trailer '13 Reasons Why' seizoen 3! Wie heeft [spoiler..] vermoord?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer duidelijk over schurken in 'Watchmen'-serie
Series / Nieuws

Meer duidelijk over schurken in 'Watchmen'-serie

En Angela Abar, de hoofdpersoon!

Angela Abar, het personage van Regina King in HBO-serie Watchmen, krijgt langzaamaan een beetje context. Over het personage wisten we nog vrijwel niets, maar showrunner Damon Lindelof vertelde tegenover Vulture iets meer over het personage.

Regina King speelt een politieagent, die het opneemt tegen een groep schurken. Dat is een militie die bestaat uit white supremacists, een stel racisten dus. Kings personage is een gemaskerde agent die hen moet stoppen, en ze moet wel een masker dragen, aangezien de militie het voorzien heeft op politieagenten.

Lees ook: HBO's 'Watchmen' heeft eindelijk premièredatum

Als Sisyfus
We kennen allemaal wel de legende van Sisyfus, de man die als straf van de Griekse goden tot in de eeuwigheid een rotsblok een berg op moest rollen, maar elke keer als hij boven leek te zijn, het rotsblok weer naar beneden zag rollen. [i]"Regina was wel weg van het idee dat Angela niet gewoon een masker zou dragen. Ze kan wel white supremacists in elkaar slaan, maar hun denkbeelden niet uitroeien. Maar ze houdt wel van het Sisyfus-aspect van die strijd."[/b]

De serie is vanaf 20 oktober te zien!

Lees ook: Eerste trailer nieuwe HBO serie 'Watchmen' met Dr. Manhattan!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld' krijgt kort derde seizoen
Series / Nieuws

'Westworld' krijgt kort derde seizoen

Maar mogelijk wel superlange afleveringen.

De derde reeks van HBO-serie Westworld wordt korter dan we gewend zijn. Hadden de eerste twee seizoenen elk tien afleveringen, krijgt de derde reeks er slechts acht. Dat stelt de site The Wrap op basis van een anonieme bron, bekend met de productie.

Daarmee wordt het derde seizoen, dat in de eerste helft van 2020 van start gaat, het kortste tot nu toe. Hoe lang de afleveringen worden is niet duidelijk, maar het zou kunnen dat ze langer worden dan die van de eerste twee seizoenen. HBO ging nog niet in op het verzoek van The Wrap om een reactie.

Lees ook: 'Westworld'-trailer toont nieuw park dat draait om WOII

Meer mogelijk
Er kunnen nog veel meer seizoenen komen van de serie, want HBO heeft onlangs een deal gesloten met showrunners Jonathan Nolan en Lisa Joy, die een vierde en vijfde seizoen mogelijk maakt. Dit derde seizoen zal een nog onbekend verhaal volgen. We weten enkel dat Dolores nu in de 'normale' mensenwereld is en leert dat niet iedereen slecht is.

Lees ook: Nieuwe wereld in 'Westworld' seizoen 3: geen stomme raadsels meer

Ook zullen we een nieuwe wereld bezoeken: eentje die zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelt en gast
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Star Wars 'The Mandalorian' verkent oorsprong First Order
Series / Nieuws

Star Wars 'The Mandalorian' verkent oorsprong First Order

We leren meer over de schurken uit de sequels.

Star Wars-serie The Mandalorian zal de oorsprong van de kwaadaardige First Order verkennen. De serie van Jon Favreau is de eerste live-action serie in de geschiedenis van de veertigjarige franchise en zal 12 november eindelijk van start gaan. Nu is meer duidelijk over de serie.

Regisseur Dave Filoni vertelt tegenover Entertainment Weekly dat de serie de oorsprong van de First Order zal verkennen. De show speelt zich namelijk vrij snel na de val van het Keizerrijk af en volgt een Mandalorian, een premiejager, in de uithoeken van het wetteloze sterrenstelsel. Dat levert een interessante situatie op.

Lees ook: Star Wars 'The Mandalorian' vecht met Aliens op nieuwe foto

Heel veel chaos
Volgens Filoni wordt het universum niet snel beter. "Alleen omdat je twee Death Stars hebt opgeblazen, wil dat niet zeggen dat ineens iedereen goed is. De Rebellen hebben gewonnen en proberen een Republiek op te bouwen. Maar dat kan niet meteen voor iedereen geregeld zijn. In een western kan je immers ook aan de grenzen staan, of in Washington, waar de boel een stuk beter geregeld is."

Lees ook: Hoe past het gevallen Keizerrijk in Star Wars 'The Mandalorian'?

We zullen dan ook zien hoe de First Order langzaamaan ontstaat uit de puinhopen van het Keizerrijk. Een mooi uitgangspunt voor de Disney+-serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.