Netflix gaat voor meer 'Bollywood'-series

Netflix wil gaat voor meer 'Bollywood'-series

De streamingdienst wil nog meer investeren in Indische series...

Geoffrey Ketels, 11 september 2019 om 11:14

Eerder heeft Netflix al bekend gemaakt dat het haar positie binnen verschillende markten wil proberen te verstevigen door uit te pakken met (extra) lokale content. Zo raakte recent bekend dat er een eerste Belgische Netflix-serie komt en is ook de Spaanse markt reeds behoorlijk goed bediend. Ook verder van huis, namelijk in India wil Netflix meer voet aan de grond krijgen. Het hoopt dit te kunnen doen door een nieuwe overeenkomst die werd afgesloten met de Bollywood Studio van 'Karan Johar'.
In de bekendmaking die Netflix de wereld heeft ingestuurd staat te lezen dat het bedrijf een overeenkomst heeft afgesloten met 'Dharmatic Entertainment', één van de nieuwste, maar tevens ook meest veelbelovende Bollywood Studio's. Verder hield Netflix de lippen eigenlijk vrij stijf op elkaar. Het enige wat de streamingdienst nog wist aan te geven was dan ook; "De studio zal een uitgebreid aanbod met zowel fictie als non-fictie series en films maken exclusief voor het Netflix streamingplatform."

Johar is voor Netflix zeker geen onbekende. Vorig jaar werkten de beide partijen immers reeds samen aan het project Lust Stories. Bovendien maakt Johar eveneens deel uit van het aankomende Ghost Stories.

Grote naam
Het is best mogelijk dat de naam 'Karan Johar' je in eerste instantie nog niet zoveel zegt, maar toch wordt de man algemeen aanzien als één van de belangrijkste en beste verhaalvertellers van India. Netflix benadrukte dan ook dat de studio de creatieve vrijheid en ondersteuning zal krijgen die ze nodig heeft om haar projecten precies naar wens te kunnen realiseren. Alle content die door de studio zal worden ontwikkeld zal wereldwijd beschikbaar zijn. Op deze manier hopen beide partijen de kwaliteit die Bollywood Studio's kunnen realiseren nog meer in de kijker te zetten.

Wanneer de eerste series en films van Dharmatic Entertainment precies op Netflix zullen verschijnen is vooralsnog niet bekend.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Netflix, Bollywood, Karan Johar

Populair nieuws