search

Ons nieuws van woensdag 11 september 2019

Stephen Kings 'The Institute' wordt een TV-serie!
Series / Nieuws

Stephen Kings 'The Institute' wordt een TV-serie!

De makers van Mr. Mercedes verfilmen opnieuw een boek van de horror-grootmeester.

David E. Kelley, bedenker van Boston Legal en schrijver van Big Little Lies, werkt samen met Lost-regisseur Jack Bender aan een verfilming van Stephen Kings nieuwe boek The Institute. Bender en Kelley maakten eerder een serie gebaseerd op Kings boekenreeks Mr. Mercedes.

Spyglass produceert de nieuwe serie, die gaat over Luke Ellis, een jongen wiens ouders midden in de nacht zijn omgebracht door inbrekers. Luke wordt na deze gebeurtenis wakker in het zogenaamde Institute. Hier heeft hij een kamer die precies op zijn eigen lijkt, met als enige verschil dat er geen ramen zijn.

Een verhaal met bovennatuurlijke elementen
Buiten de deur van Luke's kamer bevinden zich andere kamers , waarin kinderen met speciale talenten als telekinese en telepathie hun tijd doorbrengen. Al deze kinderen zijn net als Luke na een tragische gebeurtenis in het Institute terechtgekomen. Kelley zal de scenario's van de serie schrijven en daarnaast produceren. Bender zal op zijn beurt regisseren en dienst doen als uitvoerend producent.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'I-Land' een mix van 'Lost' & 'The Hunger Games'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'I-Land' een mix van 'Lost' & 'The Hunger Games'

Met 'I-Land' wil Netflix inspelen op de populariteit waar de serie 'Lost' ooit van genoot.

Een kruising tussen Lost en The Hunger Games. Dat is wat je kan verwachten van de nieuwe reeks I-Land die op donderdag 12 september op Netflix verschijnt. Netflix heeft vanaf het begin niet onder stoelen of banken gestoken dat dit één van de absolute toppers van het najaar moet worden.

I-Land vertelt het verhaal van een groep onbekenden die stranden op een onbewoond eiland. Hoe ze daar zijn gekomen en wie ze zijn herinneren ze zich niet meer. Wat wel al snel duidelijk wordt is dat het eiland niet zo paradijselijk is als ze op het eerste zicht lijkt. Ze lijken namelijk gevangen te worden gehouden op het eiland waarbij ze niet alleen fysieke, maar ook moeilijke psychologische proeven moeten zien te doorstaan om te overleven.

Lees ook: Netflix bevestigt horrorserie over veelbesproken 'Fyre Festival'

Lost
Met deze nieuwe mini-serie tracht Netflix duidelijk in te spelen op de populariteit die niet alleen de serie Lost lange tijd heeft ervaren, maar ook de The Hunger Games films. Of deze combinatie aan zal weten te slaan zal uiteraard nog moeten blijken, maar vanuit het kamp van Netflix heeft men alvast duidelijk ongelofelijk veel vertrouwen in het project.

De cast van deze nieuwe serie bestaat uit onder meer 'Kate Bosworth', 'Natalie Martinez' en 'Alex Pettyfer'. Het eerste seizoen van I-Land bestaat in totaal uit 7 afleveringen en is te zien op Netflix vanaf donderdag 12 september 2019.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer Apple TV+ serie 'See' met Jason Momoa!
Series / Trailer

Eerste trailer Apple TV+ serie 'See' met Jason Momoa!

Gave beelden uit unieke serie.

Waar Disney+ aftrapt met vooral de serie The Mandalorian lijkt Apple in te zetten op de serie See met niemand minder dan Jason Momoa. Check hieronder de eerste beelden uit het opvallende drama.

De serie zal gelijk aftrappen met de lancering van Apple TV+ op 1 november. De voornaamste eyecatcher van de betaalzender gaat over een post-apocalyptische wereld waarin iedereen het zicht is verloren, al voor geruime tijd ook.

Overleven zonder zicht!
Door de jaren heen heeft de mensheid zich aangepast op het leven zonder ogen. Ze hebben nieuwe eigenschappen ontwikkeld om bijvoorbeeld te kunnen bouwen, jagen en overleven. Check hieronder de trailer!



De serie komt van regisseur Francis Lawrence en Peaky Blinders-schrijver Steven Knight nam het verhaal op zich. Vanaf 1 november zie je de post-apocalyptische serie op Apple TV+!

Lees ook: Gave previewvideo AppleTV+ met o.a. grootse serie 'See'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix gaat voor meer 'Bollywood'-series
Series / Nieuws

Netflix gaat voor meer 'Bollywood'-series

De streamingdienst wil nog meer investeren in Indische series...

Eerder heeft Netflix al bekend gemaakt dat het haar positie binnen verschillende markten wil proberen te verstevigen door uit te pakken met (extra) lokale content. Zo raakte recent bekend dat er een eerste Belgische Netflix-serie komt en is ook de Spaanse markt reeds behoorlijk goed bediend. Ook verder van huis, namelijk in India wil Netflix meer voet aan de grond krijgen. Het hoopt dit te kunnen doen door een nieuwe overeenkomst die werd afgesloten met de Bollywood Studio van 'Karan Johar'.

In de bekendmaking die Netflix de wereld heeft ingestuurd staat te lezen dat het bedrijf een overeenkomst heeft afgesloten met 'Dharmatic Entertainment', één van de nieuwste, maar tevens ook meest veelbelovende Bollywood Studio's. Verder hield Netflix de lippen eigenlijk vrij stijf op elkaar. Het enige wat de streamingdienst nog wist aan te geven was dan ook; "De studio zal een uitgebreid aanbod met zowel fictie als non-fictie series en films maken exclusief voor het Netflix streamingplatform."

Johar is voor Netflix zeker geen onbekende. Vorig jaar werkten de beide partijen immers reeds samen aan het project Lust Stories. Bovendien maakt Johar eveneens deel uit van het aankomende Ghost Stories.

Grote naam
Het is best mogelijk dat de naam 'Karan Johar' je in eerste instantie nog niet zoveel zegt, maar toch wordt de man algemeen aanzien als één van de belangrijkste en beste verhaalvertellers van India. Netflix benadrukte dan ook dat de studio de creatieve vrijheid en ondersteuning zal krijgen die ze nodig heeft om haar projecten precies naar wens te kunnen realiseren. Alle content die door de studio zal worden ontwikkeld zal wereldwijd beschikbaar zijn. Op deze manier hopen beide partijen de kwaliteit die Bollywood Studio's kunnen realiseren nog meer in de kijker te zetten.

Wanneer de eerste series en films van Dharmatic Entertainment precies op Netflix zullen verschijnen is vooralsnog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dark Shadows' krijgt reboot op The CW
Series / Nieuws

'Dark Shadows' krijgt reboot op The CW

Maar in de vorm van een vervolg

Deadline meldt dat The CW en Warner Bros. Television werken aan een serie rond Dark Shadows. De franchise uit 1966 krijgt een vervolg genaamd Dark Shadows: Reincarnation. Dat nadat er eerder al een poging gedaan werd de franchise nieuw leven in te blazen met een geflopte Burton-film.

De sequel krijgt afleveringen van elk een uur en wordt omschreven als gotische horror. Mark B. Perry, die al twee jaar achter de rechten aan zit, mag de boel ontwikkelen. De serie vertelt de saga van de Collins-familie verder, een mysterieuze, invloedrijke en schuwe groep met een duister geheim. Het gezin leeft al vierhonderd jaar onder een vloek die hun blauwe bloed onder elke bovennatuurlijke gruwel doet lijden.

Oorspronkelijke serie
Het vervolg moet denken aan de oorspronkelijke serie die in de jaren zestig zo populair was. De serie herleefde al in 1995, 2005 en 2012, dus de vraag is of het spreekwoord tegenwoordig viermaal scheepsrecht moet zijn of dat die nieuwe wijsheid gewoon niet opgaat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ schrapt 'Muppets Live Another Day': de tweede serie die het niet haalt
Series / Nieuws

Disney+ schrapt 'Muppets Live Another Day': de tweede serie die het niet haalt

Weer een Disney+-project dat sneuvelt.

Disney kondigde een serie rond de Muppets aan. Maar Muppets Live Another Day komt er dus toch niet. The Hollywood Reporter stelt dat alle creatievelingen die eraan werken zijn opgestapt. Kortom: de boel ligt nu op z'n gat en het project lijkt er niet te komen.

THR meldt dat Josh Gad en showrunners Adam Horowitz en Eddy Kitsis allemaal uit het project gestapt zijn. Dat nadat David Lightbody aangesteld werd als hoofd van de hele Muppets-franchise. Daarop besloten de sterren die al getekend hadden voor het project, dat het beter zou zijn om op te stappen.

Acht afleveringen
De bedoeling van Live Another Day was om een achtdelige miniseries te maken na de gebeurtenissen in Muppets Take Manhattan. Lightbody nam het over en bood de drie nieuwe rollen aan, maar dan moesten ze wel mee gaan in zijn visie op de franchise. Daar gingen de drie niet op in.

De andere Muppets-serie, Muppets Now, die vorige maand tijdens de D23 Expo werd aangekondigd, komt er wel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Young Avengers komen mogelijk naar Disney+ het MCU blijft groeien!
Series / Nieuws

De Young Avengers komen mogelijk naar Disney+ het MCU blijft groeien!

Want acht MCU-series is niet genoeg.

De Young Avengers gaan zich, zo horen we al jaren, bij het MCU voegen. We hoorden lange tijd dat de personages een feature zouden krijgen, maar nu gaat het gerucht dat dit helemaal niet klopt. De jongeren zouden gewoon een serie krijgen op Disney+.

Marvel Studios zette zijn eerste stap die kant op door Hailee Steinfeld te casten als Kate Bishop. Ook leerden fans de oude Cassie Lang al kennen, die in de comics ook een superheldin werd. Daarmee lijkt er langzaam gewerkt te worden aan de Young Avengers, iets dat Daniel Richtman (die vaker info heeft) nu stelt.

De teamleden
De teamleden van Young Avengers zijn als volgt: Hulkling, Iron Lad, Patriot en Wiccan. Daar hebben zich in de comics ook andere personages bij gevoegd, waaronder Kate Bishop en Casssie Lang ook ooit. Het zou zo bezien dus best mogelijk zijn dat we ooit een stel jonge tieners zien vechten tegen monsters en buitenaardse wezens.

Maar voorlopig niet: Phase 4 van het MCU bestaat al uit acht series.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.