Disney+ bij lancering niet meteen beschikbaar in België: maar wanneer wel?

Disney+ niet meteen beschikbaar in België

De Belgen moeten nog wat langer wachten op toegang tot Disney+...

Geoffrey Ketels, 12 september 2019 om 08:07

Disney heeft bekend gemaakt dat het op 12 november van dit jaar haar streamingdienst Disney+ zal lanceren. Niet alleen de Verenigde Staten, maar ook Canada en Nederland zijn bij de gelukkigen die het nieuwe streamingplatform meteen van bij de start kunnen ontdekken. Belgische kijkers blijven tot dusver in de kou staan. Hoelang moeten zij nog wachten?
Bij de lancering van het Disney+ platform zijn er in principe vijf landen die meteen toegang zullen krijgen tot de dienst. Het gaat hierbij uiteraard om de Verenigde Staten en Canada, maar ook om Nederland en een week later, Australië en Nieuw-Zeeland. Dat is alles. De overige landen dienen nog even geduld te koesteren vooraleer ze de ruim 500 films en maar liefst 7.500 verschillende series zullen kunnen bekijken.

Niet ongebruikelijk
Dat er slechts een handvol landen in eerste instantie toegang krijgen tot Disney+ is niet zo verrassend. In het verleden heeft ook Netflix een soortgelijke strategie gehanteerd. Het platform begon dan ook in het jaar 2007 met diens videobibliotheek terwijl het merendeel van de Europese kijkers er slechts toegang toe kregen in het jaar 2014. Dit was eveneens het geval voor Amazon Prime. Zij zag in de Verenigde Staten het levenslicht in 2012 net als in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Duitsland en India. Zowel Nederland als België moesten nog vijf jaar langer geduld koesteren. Zij waren dan ook pas in 2017 aan de beurt.

Waarom Nederland wel?
Ondanks het feit dat het bij de Belgen natuurlijk een beetje prikt dat ze langer moeten wachten op Disney+ hoeft dit niet helemaal te verbazen. Dat Nederland als enige niet-Engelstalige land van Europa bij de lancering van Disney+ wordt ondersteund heeft wellicht te maken met het feit dat er in het hele land snel internet voor handen is. Bovendien is het algemeen bekend dat de gemiddelde Nederlandse kijker ook 'tech savy' is. Tel daar ook nog eens bij op dat Nederlanders er om bekend staan grootgebruikers te zijn van het streamingplatform Netflix en het mag duidelijk zijn waarom Disney in Nederland zo'n belangrijke markt ziet.

Rest uiteraard nog de vraag wanneer ook België aan de beurt zal zijn... Dat is op moment van schrijven echter nog niet bekend. Wel lijkt het vast te staan dat ook de Belgische kijkers geen jaren meer zullen moeten wachten vooraleer de streamingservice in hun land beschikbaar zal zijn.

Bron: Humo.be

Lees meer over: Disney, Disney Plus, streamingservice, streamingdienst, serie, series

Populair nieuws