search
HBO start snel met 'His Dark Materials'!

HBO start snel met 'His Dark Materials'!

Grootse fantasyserie verschijnt vlak na Watchmen.

Bram de Groot
HBO wist het format van tv-series een heel nieuwe lading te geven met series als The Wire, The Sopranos en Band of Brothers. Het was het begin van een aanhoudende reeks series met een bioscoopkwaliteit. Tegenwoordig mengen vele partijen zich in deze markt en probeert HBO zich staande te houden.

Dit jaar verschenen al vervolgseizoenen op Game of Thrones, Big Little Lies en True Detective en later dit jaar starten de eerste seizoenen van de comicserie Watchmen en fantasyserie His Dark Materials. De eerste start op 20 oktober en nu is onthuld dat de tweede twee weken later start, op 4 november 2019.

Lees ook: 'His Dark Material' vindt nieuw hoofdpersonage

Grootse serie
De nieuwe poging om de boeken van Phillip Pullman tot leven te brengen heeft een flink budget en bevat heel wat bekende namen, met onder meer Dafne Keen, James McAvoy en Ruth Wilson. Het verhaal werd eerder gestart in het te weinig succesvolle The Golden Compass uit 2007 van regisseur Chris Weitz.

Bekijk hieronder de eerdere trailer voor de co-productie van HBO en BBC One. Een tweede seizoen is al besteld door de zenders.Lees ook: Trailer 'His Dark Materials' laat een betoverende fantasywereld zien (met ijsberen)

Aanbevolen artikelen