search
Indrukwekkend derde seizoen 'True Detective' (Blu-ray)

Indrukwekkend derde seizoen 'True Detective' (Blu-ray)

Nic Pizzolatto keert terug met waardige opvolger.

Bram de Groot
Gemaakt door: Nic Pizzolatto | Cast: Mahershala Ali (Wayne Hays), Carmen Ejogo (Amelia Reardon), Stephen Dorff (Roland West), Scoot McNairy (Tom Purcell), Ray Fisher (Henry Hays), e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zenders: HBO

Na een waanzinnig succesvol eerste seizoen van True Detective in 2014 verscheen een jaar later een erg wisselend ontvangen tweede deel. Het duurde vervolgens lang tot seizoen drie, maar met de hoofdrol voor Mahershala Ali was het zeker een seizoen om naar uit te kijken. En het wachten was het meer dan waard. Ook seizoen drie wist het niveau van het origineel niet te behalen, maar indrukwekkend is het in lagen opgebouwde verhaal rond Ali's Wayne Hays zeker wel!

Onlangs verscheen via Warner Bros. Home Entertainment het derde seizoen op Blu-ray. Hieronder de trailer, gevolgd door de synopsis.In het derde seizoen wordt de gepensioneerde rechercheur Wayne Hays al 35 jaar gekweld door een geval met de verdwijning van een 12 jarig jongetje en zijn tien jaar oude zus in Arkansas. Terwijl het geheugen van de ouder wordende Hays faalt, herkauwt hij de details van zijn onderzoek met de producent van een documentaire over de ware misdaad. We leren over de zaak, en Hays 'verleden, volgen de verhalen uit 1980, toen het misdrijf plaatsvond, en in 1990, toen een schokkende ontdekking de belangstelling in de zaak opnieuw aanwakkerde.Uitgave: True Detective - Seizoen 3 | Aantal discs 3 x Blu-ray | Afleveringen: 8 x gem. 60 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888247129 | Release: augustus 2019 | Met dank aan: Warner Bros. Home Entertainment

De drie schijven van deze Blu-ray uitgave zitten vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. Deze zit in een insteekhoes. In de keepcase staan de titels per disc aangegeven. Ook de extra's staan opgesomd. Mooie, compacte uitgave.

Deze Blu-ray uitgave van seizoen drie zit er voortreffelijk uit. Zeker ook door de drie perioden die in beeld worden gebracht. Ondanks dat het soms even schakelen is om dit helemaal te volgen, zorgt dit voor een mooi verbindend element dat soms erg krachtig en inventief wordt ingezet. De scherpte daarbij is top en van storende zaken is geen sprake. Het is toch fijn om deze HBO-kwaliteitsserie in high def te zien!

De geluidstrack blijft standaard DTS-HD 5.1 en dat is prima. Naast dat de track vol en levendig aandoet is het ook een voldoende geluidstrack aangezien de serie voor het grootste gedeelte draait om dialoog.

Bonusmateriaal
Er staan een aantal mooie featurettes en andere extra's op de schijven. Zo is er een verlengde versie van de laatste aflevering 'Now Am Found' en is er een reeks van verwijderde scènes van bijna een half uur. Ook zijn er twee aardige featurettes over de muziek ('Music of Season 3') en een blik op de drie perioden die verteld worden in de serie, namelijk de jaren 1980, 1990 en 2015. Vooral deze featurette met de titel 'Designing the Decades' is een aanrader.

Seizoen 4 voor True Detective?
Voor een vierde seizoen van True Detective zouden ideeën zijn, maar deze is nog niet aangekondigd. Nic Pizzolatto focust zich ook op andere projecten, dus de vraag is of deze er spoedig zal komen. De kijkcijfers van seizoen drie lagen namelijk ver onder die van seizoen één en twee.

Lees ook: Fantastisch idee voor 'True Detective' S4

Aanbevolen artikelen