Waar gaat de Targaryen-serie van 'Game of Thrones' over?

Waar gaat de Targaryen-serie van GoT over?

We hebben wel een goed idee wat er mogelijk is.

Jim Pedd, 17 september 2019 om 19:53

HBO bevestigde kortgeleden dat het werkt aan een spin-off van Game of Thrones die moet draaien om de Targaryens. Waar de serie over zou gaan is niet zeker, maar we kunnen wel een goede, onderbouwde, gok doen.
George R.R. Martin maakte namelijk het boek Fire and Blood over de familie die jarenlang de scepter zwaaide over Westeros. De bronnen die onthulden dat de serie er zou komen, vertelden dat de serie draait om het “begin van het eind van House Targaryen”. Dat kan om twee dingen gaan.

Wanneer speelt de prequel zich af?
Allereerst is het de vraag wanneer de prequel zich precies af zal spelen. Daar zijn meerdere opties voor, maar de minst waarschijnlijke is in elk geval Aegon’s Conquest. Dat is een oorlog driehonderd jaar voor de gebeurtenissen in GoT, waarin Aegon Targaryen heel Westeros wist te veroveren. Een grotere kanshebber speelt zich 130 jaar later af, de Dance of Dragons. Dat is de burgeroorlog die binnen de familie woedde.

Waarschijnlijk draait de serie om die strijd. Dat terwijl Aegon’s Conquest stiekem ook erg interessant kan zijn om te volgen, aangezien dat een grootse strijd is waarin draken een grote rol hebben. Maar fans van de franchise zullen mogelijk hun vingers aflikken bij de Dance of Dragons, die vol intrige, politiek, macht, seks en romantiek zit.

Bron: EW

Lees meer over: HBO, Game of Thrones, Targaryen

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws