Cast Downton Abbey: "Nieuw seizoen is te veel van het goede"

Volgens cast Downton Abbey geen nieuw seizoen

Cast Downton Abbey denkt dat nieuw seizoen te veel van het goede is: "je wil geen familiereünie die jaren duurt"

Emma Nota, 18 september 2019 om 16:46

De serie van Downton Abbey vergt duidelijk aan andere aanpak van de makers en acteurs dat de speelfilm versie. In een interview vertelt de cast over de reünie, en hoe die verschilde van de opnames voor de serie.
"Dat er minder tijd zou zijn voor het verhaal, heeft me nooit zo beziggehouden", begint Lesley Nicol, "Maar toen we eenmaal bezig waren, merkte ik wel dat dit de eerste keer was dat alles zo snel ging. Ik kon moeilijk geloven dat we al klaar waren toen de draaiperiode erop zat. Voor m'n gevoel waren we nog maar net bezig."

Lees ook: Van serie naar film: eerste trailers 'Downtown Abby'

Toch gaven de filmopnames de acteurs ook meer ruimte dan ze gewend waren, vertelt Michael Fox. "Onder de streep hadden we eigenlijk meer tijd, want de twee uur werden over meer draaiweken uitgesmeerd dan normaal. Bij de tv-serie werd er vaak snel weer doorgepakt voor de volgende scène, om alles op tijd af te krijgen."

De nieuwe speelfilm gooit voor ieder personage nieuwe lijntjes uit, vergelijkbaar met hoe een zevende seizoen van de grond had kunnen komen. Toch zien de acteurs dat niet meer gebeuren. Robert James-Collier, in Downton Abbey te zien als butler Thomas Barrow, legt uit waarom.

"Het is al heel zeldzaam dat we het overgrote deel van de cast zes seizoenen bij elkaar hebben kunnen houden", vertelt de 42-jarige acteur. "Dat kun je niet eeuwig volhouden. Je bent er vijf maanden per jaar aan kwijt, terwijl de opnames voor een film maar negen weken duren. Dat maakt het ook veel makkelijker om iedereen weer bij elkaar te krijgen."

Ook voor Hugh Bonneville, te zien in de rol van vader des huizes Robert Crawley, is een nieuw seizoen een brug te ver. "Deze film voelde als een familiereünie. Dat was geweldig, maar je wil geen familiereünie die jaren duurt."


Lees ook: Dvd-recensie: 'Downton Abbey' seizoen 6.2

Bron: Nu.nl

Lees meer over: Downton Abbey, Lesley Nicol, Robert James Collier, Hugh Bonneville

Informatie over de serie: Downton Abbey

Populair nieuws