search

Ons nieuws van woensdag 18 september 2019

Paul Rudd Vs. Paul Rudd in Netflix-trailer 'Living With Yourself'
Series / Trailer

Paul Rudd Vs. Paul Rudd in Netflix-trailer 'Living With Yourself'

Twee Paul Rudd\'s voor de prijs van één? Wel in de nieuwe comedy \'Living With Yourself\', waarin gek genoeg meerdere Paul Rudd's de hoofdrol hebben!

Twee Paul Rudd's voor de prijs van één? Netflix heeft de trailer vrijgegeven van hun nieuwe comedy Living With Yourself, waarin gek genoeg meerdere Paul Rudd's de hoofdrol hebben.

Miles (Paul Rudd) is een man die worstelt met het leven. Wanneer hij meedoet met een nieuwe spabehandeling die belooft hem een beter persoon te maken, merkt hij dat hij is vervangen door een nieuwe en verbeterde versie van zichzelf. Natuurlijk heeft deze actie allerlei vreemde gevolgen, en hij moet vechten voor zijn vrouw (gespeeld door Aisling Bea), zijn carrière en zijn identiteit.

De serie bestaat uit acht afleveringen, verteld vanuit meerdere perspectieven, en is geproduceerd en geschreven door Daily Show-veteraan Timothy Greenberg, en geregisseerd door Jonathan Dayton en Valerie Faris.

De serie is vanaf 18 oktober te zien op Netflix. Bekijk hier alvast de trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cast Downton Abbey: "Nieuw seizoen is te veel van het goede"
Series / Interview

Cast Downton Abbey: "Nieuw seizoen is te veel van het goede"

Cast Downton Abbey denkt dat nieuw seizoen te veel van het goede is: \"je wil geen familiereünie die jaren duurt\"

De serie van Downton Abbey vergt duidelijk aan andere aanpak van de makers en acteurs dat de speelfilm versie. In een interview vertelt de cast over de reünie, en hoe die verschilde van de opnames voor de serie.

"Dat er minder tijd zou zijn voor het verhaal, heeft me nooit zo beziggehouden", begint Lesley Nicol, "Maar toen we eenmaal bezig waren, merkte ik wel dat dit de eerste keer was dat alles zo snel ging. Ik kon moeilijk geloven dat we al klaar waren toen de draaiperiode erop zat. Voor m'n gevoel waren we nog maar net bezig."

Lees ook: Van serie naar film: eerste trailers 'Downtown Abby'

Toch gaven de filmopnames de acteurs ook meer ruimte dan ze gewend waren, vertelt Michael Fox. "Onder de streep hadden we eigenlijk meer tijd, want de twee uur werden over meer draaiweken uitgesmeerd dan normaal. Bij de tv-serie werd er vaak snel weer doorgepakt voor de volgende scène, om alles op tijd af te krijgen."

De nieuwe speelfilm gooit voor ieder personage nieuwe lijntjes uit, vergelijkbaar met hoe een zevende seizoen van de grond had kunnen komen. Toch zien de acteurs dat niet meer gebeuren. Robert James-Collier, in Downton Abbey te zien als butler Thomas Barrow, legt uit waarom.

"Het is al heel zeldzaam dat we het overgrote deel van de cast zes seizoenen bij elkaar hebben kunnen houden", vertelt de 42-jarige acteur. "Dat kun je niet eeuwig volhouden. Je bent er vijf maanden per jaar aan kwijt, terwijl de opnames voor een film maar negen weken duren. Dat maakt het ook veel makkelijker om iedereen weer bij elkaar te krijgen."

Ook voor Hugh Bonneville, te zien in de rol van vader des huizes Robert Crawley, is een nieuw seizoen een brug te ver. "Deze film voelde als een familiereünie. Dat was geweldig, maar je wil geen familiereünie die jaren duurt."



Lees ook: Dvd-recensie: 'Downton Abbey' seizoen 6.2
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sophie Turner' heeft haar eerste nieuwe rol te pakken sinds 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

'Sophie Turner' heeft haar eerste nieuwe rol te pakken sinds 'Game of Thrones'

Ze speelt het personage 'Jane' in een nieuwe miniserie genaamd 'Survive'...

Heel wat acteurs en actrices die deel hebben uitgemaakt van de Game of Thrones cast zullen het moeilijk hebben om hun personage uit de populaire serie achter zich te laten. Zo zal 'Sophie Turner' wellicht altijd vooral herinnerd worden als 'Sansa Stark' en 'Queen in the North'. Dit gezegd zijnde heeft de actrice nu haar eerste, nieuwe rol te pakken na Game of Thrones.

'Sophie Turner' zal te zien zijn in de aankomende miniserie Survive waarin ze zal spelen naast 'Corey Hawkins'. Eerder raakte reeds bekend dat de miniserie zal verschijnen op het streamingplatform 'Quibi'. Dit streamingplatform kwam eerder reeds uitgebreid in het nieuws omdat ze speciaal werd ontwikkeld voor smartphones.

Lees ook: Waar gaat de Targaryen-serie van 'Game of Thrones' over?

Jane
Turner kruipt in de reeks in de huid van het personage 'Jane', een vrouw die lijdt aan een depressie en op het punt staat om een overdosis te nemen wanneer haar vliegtuig crasht op een besneeuwde bergtop. Eerder werd er door verschillende bronnen reeds verwezen naar de nieuwe miniserie als een "gestripte versie van Lost". Wat daar dan precies mee wordt bedoeld zal moeten blijken van zodra de nieuwe miniserie beschikbaar is.

Corey Hawkins, de mede-speler van Turner is natuurlijk ook niet van de minste. Hij was dan ook eerder reeds te zien in projecten als 24: Legacy en natuurlijk ook The Walking Dead. Hij speelt in de nieuwe miniserie het personage van 'Paul' welke samen met Jane de enige overlevende is van de vliegtuigcrash. Beiden zijn dan ook op elkaar aangewezen om te kunnen overleven.

Wanneer Survive precies te zien zal zijn is momenteel nog niet bekend. Het streamingplatform 'Quibi' zal naar alle waarschijnlijkheid worden gelanceerd in april 2020. Of de reeks meteen van bij de lancering te bekijken zal zijn valt echter nog af te wachten.

Lees ook: 'Game of Thrones'-spinoff 'Targaryen' zal nog meer incest bevatten!?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Selena Gomez' gaat opnieuw aan de slag voor Netflix
Series / Nieuws

'Selena Gomez' gaat opnieuw aan de slag voor Netflix

Eerder was Gomez ook al betrokken bij '13 Reasons Why'...

'Selena Gomez' en 'Netflix' slaan de handen terug in elkaar. Eerder was er reeds sprake van een succesvolle samenwerking tussen beide partijen voor de serie 13 Reasons Why. Nu heeft Gomez laten optekenen dat ze aan de slag gaat als uitvoerend producent voor de nieuwe Netflix documentairereeks Living Undocumented.

De nieuwe documentairereeks van Netflix zal volgens diverse bronnen acht families gaan volgen welke in Amerika wonen zonder papieren. Voor de camera vertellen deze families hun vaak schrijnende verhaal. Op deze manier hopen ze inzicht te kunnen geven in het gecompliceerde, Amerikaanse immigratiesysteem. De documentaire licht in het bijzonder de problemen toe waar mensen mee worden geconfronteerd wanneer ze beslissen om hun "American Dream" na te gaan jagen.

Negatief woord
Toen er aan Selena Gomez werd gevraagd waarom ze nu precies zo graag betrokken wou zijn bij dit nieuwe project gaf de zangeres en actrice het volgende aan:

"Meteen van zodra ik kennis had genomen van de inhoud van deze serie heb ik mij kandidaat gesteld om ze te gaan produceren. Dit in het bijzonder omdat ik het gevoel heb dat het woord 'immigrant' de voorbije jaren een wel erg negatief woord is geworden. Ik hoop dan ook uit de grond van mijn hart dat deze reeks, waarin heel wat moedige mensen hun verhaal vertellen, kan duidelijk maken hoe schrijnend het vaak wel niet is om zonder papieren als immigrant in een land als de Verenigde Staten te wonen."

Wanneer Living Undocumented precies op Netflix zal verschijnen is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jason Mamoa's zware training als blinde krijger: "waarschijnlijk mijn beste werk"
Series / Trailer

Jason Mamoa's zware training als blinde krijger: "waarschijnlijk mijn beste werk"

Jason Mamoa speelt een blinde krijger in de nieuwe post-apocalyptische serie 'See': "Stel je voor dat Khal Drogo voortleeft"

Een virus zorgt ervoor dat iedereen op de wereld blind wordt. Dan wordt er een tweeling geboren die kan zien. Dat is het uitgangspunt van nieuwe serie van Apple TV+ onder leiding van GOT-ster Jason Momoa: "waarschijnlijk mijn beste werk".

Mamoa vertelt in een interview met Entertainment weekly: "Stel je voor dat Khal Drogo voortleeft. Hij is nooit vader geworden. Hoewel hij een krijger is, is hij een man die zijn gezin bij elkaar probeert te houden. Ik heb nog nooit een vaderrol gespeeld."

Lees ook: Eerste trailer Apple TV+ serie 'See' met Jason Momoa!

Schrijver Steven Knight en Hunger Games-franchise directeur Francis Lawrence hebben veel moeite gedaan om een "‹"‹geloofwaardige post-apocalyptische wereld neer te zetten waarin de mensheid zich op allerlei slimme manieren geleidelijk heeft aangepast aan haar gebrek aan zicht.

"We hebben weken doorgebracht met een survivalisten, wetenschappers en antropologen, en deze wereld samengesteld. We wilden kijken naar welke technologie zou overleven en wat niet."

Om zich voor te bereiden op de rol, trainde Momoa met een bewegingscoach en een blinde vecht-coach. De acteur droeg een blinddoek voor oefeningen en probeerde zelfs echolocatie. Dat is een navigatietechniek waarbij je geluiden maakt en luistert naar hoe het geluid weerkaatst zoals sonar.

Om het personage emotioneel goed neer te zetten en de uitdagingen van het spelen van een blinde krijger, noemt de acteur de rol: "het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan als acteur en daar ben ik erg trots op".

Bekijk hier de trailer:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvels 'Loki' onthult of Loki écht dood is
Series / Nieuws

Marvels 'Loki' onthult of Loki écht dood is

Tom Hiddleston geeft richting.

In 2021 verschijnt op Disney+ een miniserie over het bekende Marvel-personage Loki van acteur Tom Hiddleston. Hij was afgelopen tijd te zien in de twee meest recente films rond de Avengers en Thanos. En daarover blijkt hij veel vragen te krijgen.

"In de jaren na Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame worden er twee vragen aan mij gesteld, namelijk 'is Loki echt dood?' en 'wat doet Loki met die kubus?' Het gaat altijd weer over die kubussen. De serie beantwoordt beide vragen," aldus Hiddleston tijdens The Late Show with Stephen Colbert.

Lees ook: Marvels 'Loki' duurt 6 uur en heeft geduchte schurken!

Antwoorden op Disney+
Het antwoord op of Loki echt doodging in de derde Avengers-film is nog niet zo zeker volgens velen. De makers houden vol dat de soort van slechterik daadwerkelijk stierf nadat zijn nek werd gebroken door Thanos. En wat deed Loki met de kubus in de meeste recente Avengers-film?

Dat is op zich ook duidelijk. Hij ontsnapte uit zijn benaderde positie. De vraag is uiteraard naar welke plaats. Van daaruit zal Loki nieuwe avonturen meemaken en waarschijnlijk heel wat tijdlijnen creëren. Ergens begin 2021 verschijnt de soloserie op Disney+.

Lees ook: Marvels 'Loki' verbonden aan 'Thor: Love and Thunder'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans opgelet: 'Battlestar Galactica' keert terug!
Series / Nieuws

Fans opgelet: 'Battlestar Galactica' keert terug!

Goed nieuws voor fans van de serie uit 2004.

NBC Universal gaat een reboot maken van Battlestar Galactica. Elke studio en elke televisiezender graaft op dit moment diep in de archieven voor reboots, vervolgen of revamps. NBC gaat nu aan de slag met een franchise die het al decennia in bezit heeft.

Details rond de Battlestar Galactica-reboot zijn schaars, maar we weten dat de serie gemaakt zou worden door Sam Esmail, die ons dit najaar het laatste seizoen van Mr. Robot brengt. De serie kreeg al eens een reboot en was toen uiterst populair.

Nieuwe versie
Battlestar Galactica werd in 1978 gelanceerd en draaide maar één seizoen mee. Al in 1979 werd er dus een punt achter gezet. Maar daarmee was het verhaal niet voorbij. Integendeel: er kwamen tal van vervolgen en spin-offs in de vorm van boeken, comics, games en meer. [url2=]Ronald D. Moore[/url2] mocht in 2004 uiteindelijk een reboot lanceren, die vier seizoenen mee ging.

Naar het schijnt heeft Moore Esmails nieuwe versie aangehoord en de bedenker zijn zegen gegeven om met het materiaal aan de slag te gaan. Dat kan dus erg interessant worden!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: nog een live-action 'Star Wars'-serie in de maak?
Series / Nieuws

Gerucht: nog een live-action 'Star Wars'-serie in de maak?

Het gerucht gaat dat Mara Jade een serie krijgt!

De Star Wars-franchise breidt alleen maar uit. Dat leverde ons tot nu toe al vier live-action films op en daar staan er nog heel wat meer van gepland. En we krijgen een drietal nieuwe series, ook allemaal live-action: The Mandalorian, Obi-Wan Kenobi en Cassian Andor. Nu lijkt er nog iets in de maak te zijn.

Volgens de site We Got This Covered heeft Disney een serie rond Mara Jade in de maak. Waarschijnlijk heb je de naam van het personage nog nooit gehoord, tenzij je bekend bent met de boeken die vroeger verschenen en nu bij de Legacy horen. Mara is de echtgenote van Luke Skywalker, die ooit gehersenspoeld werd door Palpatine en als zijn rechterhand diende. Vervolgens wist Luke haar te bevrijden en trouwden de twee. Ze kregen kinderen en trainden een nieuwe generatie Jedi.

Serie rond Mara Jade
Het plan zou zijn om het personage een serie te geven op Disney+, de streamingdienst die vanaf 12 november beschikbaar is in vijf landen wereldwijd (maar nu al te testen valt in Nederland). Het is overigens niet voor het eerst dat we horen dat Mara Jade naar de franchise komt; eerder al hoorden we dat Emily Blunt de film mogelijk zou spelen in een film.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek' moet aantrekkelijker worden voor een jong publiek
Series / Nieuws

'Star Trek' moet aantrekkelijker worden voor een jong publiek

Niet alleen voor de volwassenen onder ons.

CBS en Viacom zijn weer samen, een decennium nadat de twee bedrijven gescheiden werden. Het goede nieuws voor fans van Star Trek is dat de rechten op films en series daarmee in dezelfde handen verkeren. Er is dus weer heel wat mogelijk met de franchise. En dat wil ViacomCBS doen door jonge mensen aan te trekken.

CEO David Nevins van CBS vertelde tijdens een conferentie in Los Angeles, dat Star Trek het voornaamste merk in het portfolio van zijn bedrijf is. Hij wil vooral dat de sci-fi franchise interessanter wordt voor een jong publiek:
"Wat we voor elkaar proberen te krijgen met Star Trek, is dat het merk opgebouwd wordt. We willen jonger worden en relevanter zijn voor die jongere mensen."
Dat betekent dat de franchise vermoedelijk gericht gaat zijn op jongvolwassenen. Niet alleen, want Picard wordt bijvoorbeeld ook echt wel gemaakt voor fans die al langer bij de franchise zijn. En Discovery probeerde een mengeling te vinden tussen het oude (voor oudgedienden) en het nieuwe (voor de nieuwelingen in de franchise).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'New Warriors' sterft een 'vroege dood'
Series / Nieuws

Marvel-serie 'New Warriors' sterft een 'vroege dood'

Het is helemaal voorbij voor de serie.

Sinds Freeform besloot om niet door te gaan met Marvel-serie New Warriors, hebben we niets meer gehoord over de serie. Nu lijkt het erop waarom de boel zo lang stil is gebleven. Het lijkt erop dat men geen nieuw thuis heeft kunnen vinden.

In 2017 hoorden we dat Freeform uiteindelijk besloten had om af te zien van New Warriors. Daarmee zat de televisieserie ineens zonder thuis. Maar dat zou niet het einde verhaal zijn, mogelijk was er een nieuw huis te vinden want men ging daar snel naar op zoek. Maar sindsdien bleef het stil.

Lees ook: Marvels 'New Warriors' verzameld op eerste castfoto

Serie komt er niet
Het lijkt er niet op dat de serie er uiteindelijk gaat komen. Alhoewel er een pilot opgenomen werd en de cast zich verzamelde voor een BTS-foto, ging de productie nooit van start. Geeks Worldwide stelt dat dit komt, omdat de serie geweigerd is door meerdere netwerken.

Alhoewel diverse topmensen binnen streamingdiensten als Disney+ en Hulu tevreden waren met de pilot, wilde niemand het geld investeren om er een volledige serie van te maken. Dat feestje ging dus niet door en nu lijkt er een punt achter gezet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sly brengt 'Cobra' terug naar het kleine scherm
Series / Nieuws

Sly brengt 'Cobra' terug naar het kleine scherm

Hij werkt er samen met Robert Rodriguez aan!

Sylvester Stallone en Robert Rodriguez werken aan een van de zoveelste revivals van jaren tachtig-franchises. Samen willen ze de beruchte actiefilm Cobra terugbrengen, die in 1986 uitkwam en een bescheiden box office succes bleek te zijn. Critici vonden het echter niks, maar fans zijn de boel gaan omarmen.

In Cobra was Sly Marion 'Cobra' Cobretti, een no-nonsense hardcore politieagent die de misdaad zou uitroeien als hij niet tal van bureaucraten voor zich had. Hij moet in de film een getuige beschermen die een seriemoordenaar kan identificeren. Die blijkt deel uit te maken van een dodencultus en dat zorgt voor heel wat interessante strijd.

Revival op komst
Sylvester Stallone vertelde aan Fandango dat hij "gesprekken" voert met Rodriguez om de franchise terug te laten keren. Maar Stallone zal de kar niet gaan trekken: "het is nu min of meer zijn baby geworden". Rodriguez kan er wel wat van, want zo bracht hij zijn eigen film From Dusk Till Dawn ook terug als televisieserie.

Er is dus genoeg hoop voor fans van Cobra!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apart nieuw hoofdpersonage voor 'Mr. Robot'
Series / Nieuws

Apart nieuw hoofdpersonage voor 'Mr. Robot'

Een personage dat een grote rol krijgt in de laatste reeks.

Mr. Robot beleeft komend najaar zijn vierde en laatste seizoen. Aan Sam Esmail dus de taak om de boel tot een goed einde te brengen. Daarvoor heeft hij nu een nieuw castlid gevonden: Ashlie Atkinson. Zij zal zeer regelmatig te zien zijn in het laatste seizoen van de serie.

Volgens Deadline speelt Atkinson een apart personage: Janice. Zij wordt omschreven als een "praatgrage taxidermist met een apart gevoel voor humor". Atkinson was eerder te zien in de serie Happy en in de film BlacKkKlansman en Juanita. Nu krijgt ze dus een grote rol in een populaire serie.

Mr. Robot
In de serie is Rami Malek te zien als Elliot Alderson, een briljante programmeur die werkt als cybersecurity engineer. Elliot wordt geworven in een ondergrondse groep hackers die geleid wordt door de mysterieuze Mr. Robot. In het eerste seizoen voerden de hackers strijd tegen een megagroot bedrijf, in het tweede zagen we wat daar de gevolgen van waren en de derde reeks onthulde dat de bazen van het bedrijf niet uitgespeeld waren. In de vierde reeks moet Elliot de echte schurken aanpakken.

Dit najaar te zien op USA Network.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.