Netflix gaat het heel zwaar krijgen

Netflix gaat het heel zwaar krijgen

De komende tijd lanceren Disney, Apple en HBO eigen streamingdiensten.

Jim Pedd, 21 september 2019 om 17:59

Na jaren van dominantie, kan dat zomaar eens voorbij zijn. Netflix krijgt het zwaar de komende tijd. Dat erkent Netflix CEO Reed Hastings in een interview met Variety over aankomende andere diensten van Disney en Apple.
”Alhoewel we het afgelopen decennium met veel mensen hebben geconcurreerd, is het in november een heel andere wereld, als Apple lanceert, Disney lanceert en ook Amazon zijn uitgaven flink vergroot," aldus Hastings. "Het wordt een zware concurrentiestrijd. Direct-to-consumer consumenten krijgen heel veel keuze."

Zware tijden
Het idee van concurrentie heeft al geleid tot negatieve tijden voor de aandelenkoers van Netflix. Die zijn deze maand met tien procent in waarde gedaald, dertig procent minder nu dan in de hoogtijdagen. Vermoedelijk komt men niet meer op dat niveau, nu de kans groot is dat de groei relatief tegen gaat vallen. Maar tegelijk blijft Netflix natuurlijk groot, met meer dan 120 miljoen abonnees wereldwijd en een constant groeiend aanbod van originele content.

Zowel Apple als Disney betreden nu het speelveld, en zullen prima kunnen concurreren met Netflix. Hun zakken zijn immers een stuk dieper dan die van de dienst van Hastings. En ook HBO Max zal straks een serieuze concurrent zijn. Kortom: dat worden nog interessante tijden.

Bron: Variety

Lees meer over: Netflix, Disney, Apple, Concurrentie

Populair nieuws