search

Ons nieuws van zaterdag 21 september 2019

Dit is Aqualad in DC-serie 'Titans'!
Series / Foto's

Dit is Aqualad in DC-serie 'Titans'!

De beste blik op het neefje van Aquaman tot nu toe!

De nieuwste aflevering van Titans onthulde iets meer van het meesterplan van de schurken. Doctor Light maakte een valstrik gereed en Deathstroke viel aan. Alhoewel die acties gevolgen gaan hebben voor het team, zal dat even duren, want de volgende aflevering wordt vermoedelijk een grote flashback.

Vandaag lekte een eerste beeld uit van de nieuwe held: Aqualad. Hij zal zich bij het team gaan voegen en wordt gespeeld door Drew van Acker. Hieronder kan je het personage dan eindelijk in vol ornaat zien.



De preview voor het tweede seizoen van de DC-serie onthulde al een eerste blik op het personage, maar die was nog niet zo goed als deze. Nu zien we dus duidelijker het kostuum van de DC-held, die als klein broertje van de echte held Aquaman gezien mag worden.

Lees ook: 'Titans' seizoen 2 trailer: de DC-helden zijn terug!

Dit tweede seizoen van Titans is straks vermoedelijk net als de eerste reeks op Netflix te bekijken, al hebben we nog geen datum waarop dit het geval zal zijn. Mogelijk is dat net als bij het eerste seizoen pas het geval als alle afleveringen te zien zijn geweest.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix gaat het heel zwaar krijgen
Series / Nieuws

Netflix gaat het heel zwaar krijgen

De komende tijd lanceren Disney, Apple en HBO eigen streamingdiensten.

Na jaren van dominantie, kan dat zomaar eens voorbij zijn. Netflix krijgt het zwaar de komende tijd. Dat erkent Netflix CEO Reed Hastings in een interview met Variety over aankomende andere diensten van Disney en Apple.

"Alhoewel we het afgelopen decennium met veel mensen hebben geconcurreerd, is het in november een heel andere wereld, als Apple lanceert, Disney lanceert en ook Amazon zijn uitgaven flink vergroot," aldus Hastings. "Het wordt een zware concurrentiestrijd. Direct-to-consumer consumenten krijgen heel veel keuze."

Zware tijden
Het idee van concurrentie heeft al geleid tot negatieve tijden voor de aandelenkoers van Netflix. Die zijn deze maand met tien procent in waarde gedaald, dertig procent minder nu dan in de hoogtijdagen. Vermoedelijk komt men niet meer op dat niveau, nu de kans groot is dat de groei relatief tegen gaat vallen. Maar tegelijk blijft Netflix natuurlijk groot, met meer dan 120 miljoen abonnees wereldwijd en een constant groeiend aanbod van originele content.

Zowel Apple als Disney betreden nu het speelveld, en zullen prima kunnen concurreren met Netflix. Hun zakken zijn immers een stuk dieper dan die van de dienst van Hastings. En ook HBO Max zal straks een serieuze concurrent zijn. Kortom: dat worden nog interessante tijden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt vierde, maar meteen ook laatste seizoen aan voor 'GLOW'
Series / Nieuws

Netflix kondigt vierde, maar meteen ook laatste seizoen aan voor 'GLOW'

Goed, maar tegelijkertijd ook minder goed nieuws voor de fans...

Goed, maar ook minder goed nieuws voor fans van de Netflix-serie GLOW. De streaminggigant heeft namelijk bekend gemaakt dat de reeks met zekerheid een vierde seizoen zal krijgen. Tot dusver alleen maar goed nieuws, ware het niet dat het vierde seizoen ook meteen het laatste zal worden.

Tot dusver geen gote verrassingen in de aankondiging voor het vierde seizoen van GLOW. Zo heeft Netflix aangegeven dat 'Liz Flahive' en 'Carly Mensch' terug zullen keren als showrunners, schrijvers en executive producers. Bovendien werd meteen ook aangegeven dat het vierde seizoen zal bestaan uit 10 afleveringen. Wanneer het laatste deel uit de reeks precies zal verschijnen werd door Netflix nog niet officieel bekend gemaakt. Indien de traditie wordt gerespecteerd zal dat wellicht ergens in de zomer van 2020 zijn.

Lees ook: Van je collega's moet je het maar hebben: "Alison Brie is te aardig"

Bijzondere serie
Niet alleen heel wat kijkers zijn helemaal weg van de serie GLOW, ook experts hebben de reeks een uitstekende rating gegeven. Dat GLOW hoge ogen heeft gegooid bleek eerder uiteraard ook al uit het feit dat ze zomaar even 15 Emmy nominaties wist te verzamelen. Uiteindelijk zou de serie ook daadwerkelijk 3 Emmy's in de wacht slepen.

Ondanks het feit dat er dus nog een vierde seizoen van Glow zal verschijnen maken fans zich toch maar beter klaar voor het afscheid van de reeks. Het is voor Netflix niet de enige topper die een einde aan haar verhaallijn breidt. Eerder werd er namelijk ook al voor gekozen om Orange Is The New Black niet meer te verlengen en ook het zevende seizoen van Grace & Frankie dat volgend jaar moet verschijnen zal het laatste zijn.

Lees ook: Jackie Tohn over 'GLOW' seizoen 3: "persoonlijk en emotioneel"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ian Somerhalder: "Dit is de reden waarom ik tiende verjaardag 'The Vampire Diaries' niet heb gevierd!"
Series / Nieuws

Ian Somerhalder: "Dit is de reden waarom ik tiende verjaardag 'The Vampire Diaries' niet heb gevierd!"

Op 17 september verscheen er dan uiteindelijk toch een bericht van de acteur...

Het eerste seizoen van The Vampire Diaries ging in première op 10 september 2009, ondertussen alweer tien jaar geleden. De tiende verjaardag van de reeks werd door heel wat leden van de cast dan ook uitgebreid gevierd, vooral op social media. Blonk uit in afwezigheid? Ian Somerhalder! Daar lijkt de acteur nu echter een goede reden voor te hebben...

The CW mocht tien kaarsjes uitblazen voor haar serie The Vampire Diaries en ook op social media werd dat danig gevierd. Het viel fans echter op dat één acteur helemaal niets plaatste over de tiende verjaardag. Het ging hierbij om 'Ian Somerhalder' die in de reeks de rol van 'Damon' op zich had genomen. De acteur plaatste op 10 september een hele dag niets op social media, maar zou dat later uitgebreid goedmaken.

9/11
In een reactie gaf Somerhalder na afloop aan dat de tiende verjaardag van de reeks voor hem te dicht lag bij 9/11. De terroristische aanval op de WTC-torens in New York staat duidelijk bij de acteur nog stevig in het geheugen gegrift. Fans moesten er dus even op wachten, maar uiteindelijk verscheen er op 17 september dan toch een (zeer uitgebreid) bericht op social media van Somerhalder.

Bekijk op instagram


Ondanks het feit dat Somerhalder in eerste instantie bekendheid heeft weten te verwerven omwille van zijn rol als 'Boone' in de populaire serie Lost is het vooral het personage van 'Damon' in The Vampire Diaries welke zijn carrière echt heeft gelanceerd. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat Somerhalder nog veel liefde koestert voor The Vampire Diaries en haar fans.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Purge' breidt uit naar TV! (Blu-ray)
Series / Blu-ray Review

'The Purge' breidt uit naar TV! (Blu-ray)

Nu nog meer gepurge! Ook op het kleine scherm.

Bedacht door: James DeMonaco | Cast: Gabriel Chavarria (Miguel Guerrero), Hannah Emily Anderson (Jenna Betancourt), Jessica Garza (Penelope Guerrero), Lili Simmons (Lila Stanton), Amanda Warren (Jane Barbour), Colin Woodell (Rick Betancourt), e.a. | Uitzending serie: 2018 - heden | Tv-zenders: USA Network

Met al vijf films succesvol verschenen in de bioscoopzalen, debuteerde verleden jaar september de serie The Purge op de Amerikaanse zender USA Network. Ook in de serie staat één ding centraal; de 12 uur durende Purge! In die periode mag alles zonder dat je ervoor wordt gestraft ná die 12 uur. De thriller werd een redelijk succes, al was de ontvangst wisselend tot matig. Niet veel anders dan bij de films dus.

Onlangs verscheen via Universal Pictures Home Entertainment het debuutseizoen op Blu-ray. Hieronder de trailer, gevolgd door de synopsis.



In het eerste seizoen is twaalf uur lang alle misdaad legaal, ook moord. Een groep schijnbaar niet-verwante personages kruisen elkaars paden in een alternatief Amerika. De tijd tikt: sommige vechten, anderen schuilen, sommigen zullen de Purge volledig beleven. Voor wraak, voor bescherming of misplaatste vreugde. Toch speelt voor iedereen het verleden mee om te plotten hoe hun toekomst verbeterd kan worden.



Uitgave: The Purge - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Blu-ray | Afleveringen: 10 x gem. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083195090 | Release: augustus 2019 | Met dank aan: Universal Pictures

De twee schijven van deze Blu-ray uitgave zitten vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. In de keepcase staan per disc de titels en Engelstalige synopsissen aangegeven. Ook de extra's staan opgesomd. Een prima, compacte uitgave.

Deze horrorthrillerserie is door Universal Pictures dus ook op Blu-ray uitgegeven en dat doet de fans vast goed. De weergave met veel donkere scènes komt daardoor zeker beter uit de verf. Net als in de films is het geheel sterk in kleur (soms wat neon-achtig), met een lichte donkerblauwe waas. Het geheel, beeldvullend, doet overigens prima filmisch aan door een zeer lichte ruislaag. Een zeer net beeld dus!

De geluidstrack is standaard DTS-HD Master Audio 5.1 en die is goed aanwezig. De muziek en verdere muzikale ondersteuning is soms toch wat basic, maar past prima bij de franchise. Op dit punt zijn duidelijk betere series te vinden.

Bonusmateriaal
Naast wat verwijderde scènes bevatten de schijven ook een viertal erg korte featurettes, met een paar snelle quotes in 'A Conversation with Cast & Crew', een betere, maar rappe blik op een paar scènes in 'Anatomy of a Scene' en een vluchtige blik op de kostuums en dergelijken in 'Costumes & Prop'. Als laatste kun je een blik van twee minuten werpen op de 'Table Read'. Bij elkaar duren de extra's slechts zo'n kwartiertje.

Seizoen 2 voor The Purge
Verleden jaar november werd een tweede seizoen aangekondigd, dus de 'purgers' onder ons zullen blij zijn. Seizoen twee debuteert al op 15 oktober en een trailer is ook al beschikbaar. Check deze hieronder. Het seizoen focust zich vooral op de gebeurtenissen ná de jaarlijkse purge.



Lees ook: Trailer 'The Purge' seizoen 2 - wat na de Purge?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer gave 'Watchmen'-poster met Sister Night!
Series / Nieuws

Zeer gave 'Watchmen'-poster met Sister Night!

HBO geeft eerste poster vrij van deze comicserie.

De bekende seriemaker / schrijver Damon Lindelof heeft afgelopen jaren hard gewerkt om een superheldenserie naar HBO te brengen. Dit wordt vanaf eind oktober Watchmen, met een verhaal dat losstaat voor de originele comic / film uit 2009. Check hieronder een gaaf nieuw affiche, met daarop de hoofdrolspeler.

In een alternatief 2019 - zonder internet en mobieltjes - is het 34 jaar na het einde in de comic. De wereld ziet er wat vreemd uit met niemand minder dan acteur Robert Redford als president van de Verenigde Staten, al sinds 1992. In Tulsa, Oklahoma ontstaat er een beweging welke zichzelf de The Seventh Cavalry noemt. Ze dragen Rorschach-maskers en vallen huizen aan van politieke figuren. Het gevolg is dat ook de politie maskers draagt in hun zoektocht naar deze Rorschach-aanhangers.

Lees ook: Vijf nieuwe feiten over HBO's 'Watchmen'!

Gaaf affiche voor Watchmen
Hieronder zie je het nieuwe affiche. Daarop staat actrice Regina King als Angela Abar, een politiedetective uit Tulsa, en ook de heldin Sister Night. Bekendere personages in de serie zijn Doctor Manhattan, Silk Spectre en Ozymandias. De laatste wordt gespeeld door Jeremy Irons.

Met de titel 'It's Summer and We're Running Out of Ice' verschijnt op 20 oktober de eerste aflevering op HBO.



Lees ook: Meer duidelijk over schurken in 'Watchmen'-serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe teaser 'The Crown' S3 toont Olivia Colman als Queen Elizabeth
Series / Trailer

Nieuwe teaser 'The Crown' S3 toont Olivia Colman als Queen Elizabeth

Oscarwinnaar Colman neemt het koninklijke stokje over van Claire Foy.

Netflix heeft vandaag wederom een nieuwe teaser-trailer van de koninklijke dramaserie The Crown vrijgegeven. Deze teaser biedt een nieuwe blik op Oscarwinnaar Olivia Colman als koningin Elizabeth II. Colman neemt de rol over van de Oscar-genomineerde Claire Foy. Je kunt de teaser uiteraard hieronder bekijken.

Lees ook: 'The Crown' vindt zijn Margaret Thatcher: Gillian Anderson!

In het derde seizoen, dat begint op 17 november a.s., zien we alle personages op latere leeftijd, wat geleid heeft tot nieuwe castingkeuzes. Naast Colman zien we nu bijvoorbeeld Tobias Menzies (in plaats van Matt Smith) als prins Philip. Daarnaast zien we Josh O'Connor en Erin Doherty als respectievelijk prins Charles en prinses Anne. Gillian Anderson zullen we daarnaast zien als Margaret Thatcher en Emerald Fennell speelt de rol van Camilla Parker Bowles.

Een nieuwe tijdsperiode
Volgens bedenker Peter Morgan speelt seizoen 3 van The Crown zich af tussen 1964 en 1972. In die periode vonden een aantal belangrijke gebeurtenissen plaats, waaronder de affaire die prinses Margaret had met Roddy Llewellyn, de politieke opkomst van Margaret Thatcher en de introductie van Camilla Parker Bowles. Seizoenen 3 en 4 worden overigens achter elkaar gefilmd. Het vierde seizoen zal volgend jaar op Netflix verschijnen.



Lees ook: Helen Mirren terug als Queen Elizabeth in toekomstige seizoenen 'The Crown'?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe hoofdrolspelers 'The Walking Dead' seizoen 10 bekend
Series / Nieuws

Nieuwe hoofdrolspelers 'The Walking Dead' seizoen 10 bekend

En dat is logisch; veel belangrijke gezichten zijn al verdwenen.

Begin oktober start AMC met het tiende seizoen van de zombieserie The Walking Dead. De geplaagde serie heeft afgelopen jaar (maar ook daarvoor) afscheid genomen van dragende personages. AMC heeft daarom onthuld welke gezichten vanaf seizoen tien behoren tot de vaste cast.

Bij de vaste gezichten horen vanaf aflevering één van seizoen tien de acteurs Lauren Ridloff (Connie), Ryan Hurst (Beta), Cailey Fleming (Judith), Cassady McClincy (Lydia), Cooper Andrews (Jerry), Nadia Hilker (Magna) en Eleanor Matsuura (Yumiko). Deze zeven personages werden geïntroduceerd tijdens de tweede helft van seizoen negen.

Lees ook: Reden vertrek Michonne uit 'The Walking Dead' nu duidelijk

Whisperers
Uiteraard zien we ook de personages van onder meer Norman Reedus (Daryl Dixon), Danai Gurira (Michonne) en Melissa McBride (Carol Peletier) en gedurende seizoen tien zullen we opnieuw Whisperers te zien krijgen. Dit zijn naast de Walkers de voornaamste tegenstanders.

Het nieuwe seizoen start op 6 oktober en zal naar verwachting opnieuw bestaan uit 16 afleveringen.

Lees ook: AMC: "Er komt nog heel wat meer van 'The Walking Dead' aan!"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen