Michelle Williams bespreekt ongelijkheid in betaling in haar krachtige Emmy-speech

Emmy speech Michelle Williams gelijke betaling

Michelle Williams heeft zondagavond haar eerste Emmy gewonnen voor haar rol in de minireeks 'Fosse/Verdon', haar overwinningsspeech over gelijke betaling is indrukwekkend.

Door redactie, 23 september 2019 om 14:43

Michelle Williams heeft zondagavond haar eerste Emmy gewonnen als 'Outstanding Lead Actress In A Limited Series Of Movie' in de FX-minireeks 'Fosse/Verdon'. Williams heeft terecht gewonnen als Broadway-legende Verdon, die haar carrière aan de kant moest schuiven voor haar beroemde echtgenoot Bob Fosse (gespeeld door Sam Rockwell).
In haar overwinningstoespraak ging Williams in op die ongelijkheid, en de verschillen die vandaag de dag nog steeds bestaan ​​in de entertainmentindustrie. In haar toespraak bedankt Williams haar Fosse/Verdon-producenten voor het luisteren naar haar toen ze zei dat ze meer danslessen of zanglessen nodig had: "Mijn bazen dachten het nooit beter te weten dan ik over wat ik nodig had om mijn werk te doen."

Ze prijst de producenten omdat ze haar even veel hebben betaald als haar mannelijke tegenspelers, wat meteen applaus opleverde. Ze benadrukte vervolgens de aanzienlijke afstand tussen blanke mannen en vrouwen van kleur.

Er waren op de Emmy uitreiking veel spetterende toespraken, maar de speech van Williams was wel een van de meest krachtige.


Bron: AV Club

Lees meer over: Michelle Williams, Emmy, Fosse Verdon, Sam Rockwell

Populair nieuws