'Game of Thrones' haalt maar liefst 12 Emmy Awards binnen!

Game of Thrones scoort 12 Emmy Awards!

De reeks kan daarmee alsnog in schoonheid afscheid nemen...

Geoffrey Ketels, 23 september 2019 13:36

Game of Thrones kan in schoonheid afscheid nemen. In eerste instantie was de dramaserie reeds één van de absolute topfavorieten voor de Emmy Awards en die favorietenrol heeft ze nu ook waar weten te maken. Uiteindelijk ging Game of Thrones met zomaar even 12 Emmy Awards aan de haal waaronder deze voor beste dramaserie.
Game of Thrones was in totaal zomaar even 32 keer genomineerd. Het achtste seizoen, welke tevens ook meteen het laatste was voor de serie wist onder meer Killing Eve achter zich te laten. Het is absoluut niet voor het eerst dat Game of Thrones de Emmy wint voor beste dramaserie. In het verleden was dat immers reeds drie keer het geval. Daardoor deelt de populaire dramaserie het record nu met andere prestigieuze series zoals bijvoorbeeld The West Wing, L.A. Law, Mad Men en Hill Street Blues.

Lees ook: Eerste details nieuwe 'Game of Thrones' spin-off!!

Teleurstelling
Ondanks het feit dat Game of Thrones duidelijk de grote winnaar is van de Emmy Awards moet het gezegd dat er na afloop toch ook sprake was van de nodige teleurstelling. Zo werd er bijvoorbeeld verwacht dat actrice 'Carice van Houten' de award voor beste actrice in een gastrol in de wacht zou slepen. Tijdens de Creative Emmy's werd eerder echter reeds duidelijk dat, dat er waarschijnlijk niet in zou zitten. De titel voor beste acteur in een bijrol werd wel verzilverd door 'Peter Dinklage', welke in de serie het personage speelt van 'Tyrion Lannister'.

De meeste Emmy's gingen (mede dus met de hulp van Game of Thrones) naar HBO. Met in totaal 34 prijzen slaagde ze er in om streamingdienst Netflix (goed voor 27 awards) te verslaan. Ook de vijfdelige dramaserie Chernobyl wist weinig verrassend een mooi aantal van 10 Emmy's achter haar naam te scharen. Zo haalde ze onder meer de titel binnen voor beste, gelimiteerde serie.

In de categorie 'comedy' was het vooral de serie Fleabag die hoge ogen gooide. Zij ging met in totaal 6 beeldjes aan de haal, waaronder deze voor beste comedyserie.

Lees ook: 'Sophie Turner' heeft haar eerste nieuwe rol te pakken sinds 'Game of Thrones'

Bron: Theguardian.com

Lees meer over: Game of Thrones, serie, Emmy Awards, Fleabag

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws