search

Ons nieuws van maandag 23 september 2019

Ontmoet eindelijk de nieuwe bewoner van 'The Good Place'!
Series / Trailer

Ontmoet eindelijk de nieuwe bewoner van 'The Good Place'!

Ontmoet eindelijk de nieuwe bewoner van het laatste seizoen van 'The Good Place'! (En een baby-olifant gemaakt van puur licht met het antwoord op alle vragen in het universum)

Aan alle goeds komt een einde. The Good Place-producent en acteur Michael Shur heeft bevestigd dat de NBC-comedy stopt na het vierde seizoen. In het laatste seizoen krijgt The Good Place nieuwe bewoners die elkaar kunnen kwellen. Nieuwe beelden laten je kennis maken met Linda.

Eleanor Shellstrop (gespeeld door Kirsten Bell) laat zien dat alles mogelijk is in The Good Place, onder andere een 'olifant gemaakt van puur licht met alle antwoorden in het Universum'. Maar Linda is duidelijk niet onder de indruk.

Lees ook: Releasedatum seizoen 4 'The Good Place' bekend

We weten nog niet of Linda een persoonlijke band heeft met Eleanor of Jason; de eerste twee nieuwkomers in de buurt waren verbonden met Tahani en Chidi. Maar we weten wel dat Eleanor haar nieuwe rol zal aannemen als architect van de buurt.

De hoofdrollen worden vertolkt door Kristen Bell als Eleanor Shellstrop, William Harper Jackson als Chidi Anagonye, Jameela Jamil als Tahani Al-Jamil, Manny Jacinto als Jason Mendoza, D'Arcy Carden als Janet en Ted Danson als Michael.



Lees ook: Geen vervolg meer voor 'The Good Place'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook 'Emilia Clarke' kreeg pruik van Daenerys Targaryen niet mee naar huis
Series / Nieuws

Ook 'Emilia Clarke' kreeg pruik van Daenerys Targaryen niet mee naar huis

HBO lijkt niet van plan afstand te doen van veel attributen uit de reeks...

De populaire actrice 'Emilia Clarke' heeft in een recent interview aan Variety aangegeven dat ze eigenlijk maar van één ding spijt heeft uit haar Game of Thrones avontuur en dat is dat ze niets heeft meegenomen van de set. De actrice wou nochtans graag haar Daenerys-pruik mee naar huis nemen, maar dat was zonder HBO gerekend.

Tijdens het interview met Variety werd er op een zeker ogenblik gevraagd aan de actrice of ze iets van de set van Game of Thrones mee naar huis heeft genomen. Daarop gaf de actrice de volgende reactie:

"Ik ben de enige idioot die er niet voor heeft gekozen om iets van de set mee naar huis te nemen. Ik dacht sowieso eigenlijk wel dat ik de pruik van Daenerys zou krijgen mocht ik daarom vragen, maar dat bleek achteraf niet het geval te zijn, jammer...".

Lees ook: 'Game of Thrones' haalt maar liefst 12 Emmy Awards binnen!

Kit Harington
Het lijkt er naar uit te zien dat HBO helemaal niet van plan is om afstand te doen van heel wat attributen die betrekking hebben tot haar populaire dramaserie. Eerder raakte bijvoorbeeld ook reeds bekend dat 'Kit Harington' zijn Longclaw zwaard ook niet mee naar huis kreeg. Toen gaf HBO aan dat het zwaard een te belangrijk onderdeel vormt van de permanente tentoonstelling die over de reeks wordt gehouden bij de Linen Mill Studios in Banbridge. Of ook de pruik van Emilia Clarke uit Game of Thrones deel uitmaakt van diezelfde tentoonstelling is niet duidelijk.

Lees ook: Eerste details nieuwe 'Game of Thrones' spin-off!!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer 'Dickinson' met Hailee Steinfeld als rebel en literair icoon Emily Dickinson
Series / Trailer

Nieuwe trailer 'Dickinson' met Hailee Steinfeld als rebel en literair icoon Emily Dickinson

Er is een nieuwe trailer verschenen van het nieuwe historische drama 'Dickinson' met Hailee Steinfeld in de hoofdrol. De serie vertelt op een moderne manier over rebels literair icoon Emily Dickinson

Er is een nieuwe trailer verschenen van het nieuwe historische drama Dickinson met Hailee Steinfeld in de hoofdrol. De serie vertelt het verhaal over de opkomst van rebels literair icoon Emily Dickinson.

Dickinson speelt zich af tijdens het tijdperk van Emily Dickinson in de 19e eeuw, maar heeft het een moderne uitstraling. De serie gaat over de rebellie van Emily en er worden moderne woorden gebruikt als "dude".

Lees ook: Eerste trailer komedie 'Dickinson' een serie van Apple TV+

De serie is gemaakt, geschreven en geproduceerd door Alena Smith (bekend van 'The Affair') en Hailee Steinfeld. In Dickinson spelen verder onder andere Jane Krakowski, Toby Huss, Anna Baryshnikov, Ella Hunt en Adrian Blake Enscoe mee.

Hailee Steinfeld is behalve actrice en producent ook zangeres. De nieuwe trailer bevat haar nieuwe single 'Afterlife', welke tegelijk met de nieuwe serie gelanceerd wordt op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michelle Williams bespreekt ongelijkheid in betaling in haar krachtige Emmy-speech
Series / Celebrity

Michelle Williams bespreekt ongelijkheid in betaling in haar krachtige Emmy-speech

Michelle Williams heeft zondagavond haar eerste Emmy gewonnen voor haar rol in de minireeks 'Fosse/Verdon', haar overwinningsspeech over gelijke betaling is indrukwekkend.

Michelle Williams heeft zondagavond haar eerste Emmy gewonnen als 'Outstanding Lead Actress In A Limited Series Of Movie' in de FX-minireeks 'Fosse/Verdon'. Williams heeft terecht gewonnen als Broadway-legende Verdon, die haar carrière aan de kant moest schuiven voor haar beroemde echtgenoot Bob Fosse (gespeeld door Sam Rockwell).

In haar overwinningstoespraak ging Williams in op die ongelijkheid, en de verschillen die vandaag de dag nog steeds bestaan "‹"‹in de entertainmentindustrie. In haar toespraak bedankt Williams haar Fosse/Verdon-producenten voor het luisteren naar haar toen ze zei dat ze meer danslessen of zanglessen nodig had: "Mijn bazen dachten het nooit beter te weten dan ik over wat ik nodig had om mijn werk te doen."

Ze prijst de producenten omdat ze haar even veel hebben betaald als haar mannelijke tegenspelers, wat meteen applaus opleverde. Ze benadrukte vervolgens de aanzienlijke afstand tussen blanke mannen en vrouwen van kleur.

Er waren op de Emmy uitreiking veel spetterende toespraken, maar de speech van Williams was wel een van de meest krachtige.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' haalt maar liefst 12 Emmy Awards binnen!
Series / Nieuws

'Game of Thrones' haalt maar liefst 12 Emmy Awards binnen!

De reeks kan daarmee alsnog in schoonheid afscheid nemen...

Game of Thrones kan in schoonheid afscheid nemen. In eerste instantie was de dramaserie reeds één van de absolute topfavorieten voor de Emmy Awards en die favorietenrol heeft ze nu ook waar weten te maken. Uiteindelijk ging Game of Thrones met zomaar even 12 Emmy Awards aan de haal waaronder deze voor beste dramaserie.

Game of Thrones was in totaal zomaar even 32 keer genomineerd. Het achtste seizoen, welke tevens ook meteen het laatste was voor de serie wist onder meer Killing Eve achter zich te laten. Het is absoluut niet voor het eerst dat Game of Thrones de Emmy wint voor beste dramaserie. In het verleden was dat immers reeds drie keer het geval. Daardoor deelt de populaire dramaserie het record nu met andere prestigieuze series zoals bijvoorbeeld The West Wing, L.A. Law, Mad Men en Hill Street Blues.

Lees ook: Eerste details nieuwe 'Game of Thrones' spin-off!!

Teleurstelling
Ondanks het feit dat Game of Thrones duidelijk de grote winnaar is van de Emmy Awards moet het gezegd dat er na afloop toch ook sprake was van de nodige teleurstelling. Zo werd er bijvoorbeeld verwacht dat actrice 'Carice van Houten' de award voor beste actrice in een gastrol in de wacht zou slepen. Tijdens de Creative Emmy's werd eerder echter reeds duidelijk dat, dat er waarschijnlijk niet in zou zitten. De titel voor beste acteur in een bijrol werd wel verzilverd door 'Peter Dinklage', welke in de serie het personage speelt van 'Tyrion Lannister'.

De meeste Emmy's gingen (mede dus met de hulp van Game of Thrones) naar HBO. Met in totaal 34 prijzen slaagde ze er in om streamingdienst Netflix (goed voor 27 awards) te verslaan. Ook de vijfdelige dramaserie Chernobyl wist weinig verrassend een mooi aantal van 10 Emmy's achter haar naam te scharen. Zo haalde ze onder meer de titel binnen voor beste, gelimiteerde serie.

In de categorie 'comedy' was het vooral de serie Fleabag die hoge ogen gooide. Zij ging met in totaal 6 beeldjes aan de haal, waaronder deze voor beste comedyserie.

Lees ook: 'Sophie Turner' heeft haar eerste nieuwe rol te pakken sinds 'Game of Thrones'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Watchmen' pakt gedurfde thema's aan
Series / Nieuws

'Watchmen' pakt gedurfde thema's aan

En grijpt ook naar problemen uit het heden.

HBO-serie Watchmen gaat volgende maand van start en laat ons een wereld zien die op veel manieren verschilt van de onze. Zo is Robert Redford al 28 jaar de president van de Verenigde Staten. De politie draagt maskers waarmee ze haar identiteit kan verschuilen. En mobieltjes en het internet zijn verboden. Maar er zijn naast deze verschillen ook overeenkomsten.

Tijdens een interview met Entertainment Weekly vertelde showrunner Damon Lindelof dat er ook heel wat overeenkomsten zijn. De serie zal niet moraliserend zijn, maar pakt wel de problemen van de wereld zoals deze er nu voor ligt aan.

Lees ook: Zeer gave 'Watchmen'-poster met Sister Night!

Gesprek starten
Een van de thema's die de serie zal aansnijden, is racisme in de Verenigde Staten. "We leven in een wereld waarin fossiele brandstoffen niet langer als bron van energie gebruikt worden. Alle auto's rijden emissieloos en op elektriciteit of brandstofcellen. Dat is mogelijk dankzij de innovaties van Dr. Manhattan, meerdere decennia eerder," aldus Lindelof. En dus is er ruimte voor andere thema's:

Lees ook: Brute trailer HBO's 'Watchmen'!

"Er is een nieuwe wetgeving van kracht: Victims Of Racial Violence Legislation. Dat is een vorm van goedmaken voor de slavernij. Het is een levenslange belastingvrijstelling voor slachtoffers van, of directe afstammelingen van, mensen die leven in gebieden in de VS waar raciaal onrecht gepleegd is. Het belangrijkste van die gebieden is voor onze serie de locatie van de Tulsa-slachting in 1921."

Op 20 oktober te zien!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice 'Camila Mendes' (Riverdale) ooit gedrogeerd en seksueel misbruikt
Series / Celebrity

Actrice 'Camila Mendes' (Riverdale) ooit gedrogeerd en seksueel misbruikt

De actrice zou gedrogeerd en seksueel misbruikt zijn...

De 25-jarige 'Camila Mendes', in het bijzonder bekend omwille van haar personage 'Veronica' in de populaire Netflixreeks Riverdale heeft tegenover het Amerikaanse magazine Women's Health laten optekenen dat ze ooit op de universiteit werd gedrogeerd en misbruikt. Mendes is ook niet de enige actrice uit Riverdale die met misbruik te maken heeft gekregen.

Mendes vertelde aan het magazine dat iemand ooit de gevreesde date rape drug 'Flunitrazepam' in haar drankje had gedaan met als doel om haar te misbruiken. Na het misbruik besloot de actrice om een tatoeage op haar ribbenkast te laten plaatsen met de tekst 'to build a home'. De tekst is in het bijzonder een verwijzing naar het feit dat ze in haar jonge leven reeds meer dan 12 keer moest verhuizen omwille van de job van haar vader. Ook de echtscheiding van haar ouders heeft er bij de actrice danig op ingehakt.

"Ik moet bekennen dat zoveel keer verhuizen eigenlijk behoorlijk traumatisch is geweest. Ik werd constant gedwongen om afscheid te nemen van vrienden, maar eigenlijk ook van mijn eigen identiteit. Alles wat ik ooit heb gewild was meer stabiliteit in mijn leven".

Naast bovenstaande gaf de actrice ook nog aan dat de tatoeage eveneens een bijdrage leverde aan het gevoel dat ze had naar aanleiding van het misbruik. Mendes verklaarde dat ze zich alleen maar veilig en comfortabel wou voelen en die gevoelens linkte ze aan een (vaste) thuis.

Lees ook: Eerste trailer 'Riverdale' seizoen 4!

Lili Reinhart
Mendes is niet de enige Riverdale actrice die met misbruik te maken heeft gekregen. Eerder heeft ook 'Lili Reinhart', welke in de reeks het personage speelt van 'Betty Cooper' aangegeven dat er zich ooit een oudere man aan haar heeft opgedrongen toen ze nog een tiener was.

Lees ook: 'Vida'-ster maakt haar opwachting in nieuw seizoen 'Riverdale'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote verrassing 'The Walking Dead' seizoen 10 al onthuld?
Series / Nieuws

Grote verrassing 'The Walking Dead' seizoen 10 al onthuld?

Op 6 oktober start seizoen 10!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De aftrap van The Walking Dead nadert! Het tiende seizoen lijkt een reeks met veel nieuwe(re) gezichten te worden, en het afscheidsseizoen van Danai Gurira (Michonne). Nu blijkt een opvallend detail uit de eerste aflevering al onthuld!

In een teaser voor de 'Table Read' voor de eerste aflevering zijn op de achtergrond beelden te zien die hinten naar een opmerkelijke gebeurtenis. Duidelijk is nog niet wat de impact daarvan is, maar het lijkt er verdacht veel op dat er iets uit de ruimte neerstort in de buurt van de hoofdrolspelers.



Lees ook: Meer over soulmates Daryl en Carol in 'The Walking Dead'

Promo voor AMC Premiere
Op de nieuwe AMC-dienst AMC Premiere zullen de scriptsessies van de verschillende afleveringen te zien zijn. Tijdens onderstaande promo zijn op de achtergrond beelden van een satelliet te zien. Vlak daarbij is een beeld te zien met flink wat vuur.

Het lijkt er dus op dat die satelliet neer zal storten tijdens de eerste aflevering, en voor nog meer problemen zorgt voor de weinige overlevers. Check hieronder het beeld:



Lees ook: Michonne staat epische shit te wachten in laatste reeks 'The Walking Dead'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Superman en Lois Lane uit 'Smallville' in Arrowverse-crossover!
Series / Nieuws

Superman en Lois Lane uit 'Smallville' in Arrowverse-crossover!

Opvallende terugkeer in Crisis on Infinite Earths.

In de voornamelijk de '00 was de Superman-serie Smallville een groot succes. De serie verscheen destijds op The WB en later op The CW en nu worden twee acteurs uit die serie teruggebracht in het Arrowverse!

Volgens TVLine zullen acteurs Erica Durance en Tom Welling weer in de huid kruipen van respectievelijk Lois Lane en Clark Kent a.k.a. Superman. Ze zullen te zien zijn in de crossover-afleveringen binnen de Crisis on Infinite Earths event-serie.

Van 2001 - 2011
De Superman-serie, die zich van 2001 ror 2011 afspeelde in het plaatsje Smallville, is nog steeds een van de grootste DC-successen van The CW. Er verschenen uiteindelijk tien seizoenen met 217 afleveringen. Durance was al eens te zien als het personage Alura Zor-El / Noel Neill in Supergirl.

Overigens zijn er in de cross-over ook rollen voor Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch en Brandon Routh. Er zullen drie Supermannen te zien zijn in Crisis on Infinite Earths. Er verschijnen vijf afleveringen in de reeks.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'WandaVision' wordt totaal absurd
Series / Nieuws

Marvel-serie 'WandaVision' wordt totaal absurd

Het wordt een heel gaaf Marvel-avontuur.

Marvel Studios-serie WandaVision is "echt totaal anders dan elke Marvel-film tot nu toe", vertelt actrice Elizabeth Olsen. Volgens haar is het een heel nieuwe serie die echt niet lijkt op wat we eerder gezien hebben van de filmstudio.

"Het wordt het meest absurde en wilde avontuur tot nu toe, echt heel anders dan de Marvel-films die je tot nu toe gezien hebt," vertelde Olsen tijdens een interview met Extra Butter. "Ik denk dat de reden dat Kevin [Feige] er zo'n interesse in had, was omdat hij de grenzen kon verleggen. Wat we gaan doen is heel erg avant-garde, heel experimenteel en heel erg gestoord en absurd. En dan wordt het tegen het eind een enorme actiefilm. Dus ik denk dat je er heel erg van gaat houden."

Lees ook: Scarlet Witch eindelijk uitgediept in 'WandaVision'

Blockbusteractie
De serie zal blockbuster-actie opleveren, zoveel beloofde showrunner Jac Schaeffer in een interview in het verleden. De serie zal niet alleen komisch worden en een beetje doen denken aan sitcoms van de jaren vijftig van de vorige eeuw, maar ook spektakelstukken tonen. "We krijgen echt dezelfde omvang, dezelfde kansen en bronnen, dus het voelt als een enorme film," beloofde hij.

Lees ook: Mind Stone terug in Marvel Cinematic Universe?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onheilspellende afleveringtitels 'Arrow'
Series / Nieuws

Onheilspellende afleveringtitels 'Arrow'

Gaat het wel goed komen met Oliver Queen?

Na acht seizoenen komt er een einde aan het verhaal van Oliver Queen. De serie Arrow eindigt, zo lijkt het steeds meer, met een grote schok. Vandaag is namelijk de titel van enkele van de laatste afleveringen bekend gemaakt.

De site SpoilerTV wist de hand te leggen op drie titels: Prochnost (S08E05), Reset (S08E06) en Purgatory (S08E07). Dat lijkt te wijzen op kwalijke gebeurtenissen die Oliver het leven niet makkelijk gaan maken.

Lees ook: Epische poster laatste reeks 'Arrow'

Titels verklaard
De eerste titel, Prochnost, is het Russische woord voor uithoudingsvermogen. Het woord is meerdere keren genoemd in de geschiedenis van de serie. Mogelijk betekent het dat Anatoly Knyazev terugkeert, want Oliver en Knyazev hebben een interessante vriendschap gehad de afgelopen jaren in de serie. De tweede titel, Reset, verwijst mogelijk naar Oliver die een nieuw begrip vindt bij een oude vijand of vroegere vriend.

Lees ook: Stephen Amell bevestigt terugkeer van John Barrowman voor finale seizoen van 'Arrow'

De laatste titel laat zich natuurlijk verklaren als vagevuur. Dat kan in de letterlijke of metaforische zin opgevat worden. Wellicht raakt Oliver vast in het vagevuur, of hij probeert uit te zoeken waar hij heen moet in de laatste afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Clip uit laatste seizoen 'Empire' onthult nieuwe eigenaar
Series / Video/clip/featurette

Clip uit laatste seizoen 'Empire' onthult nieuwe eigenaar

Deze week start het laatste seizoen.

In 2015 startte met veel succes de serie Empire op de tv-zender Fox. De dramaserie draait vooral rond Lucious Lyon, de rol van acteur Terrence Howard. Na reeds vijf seizoenen start deze week het laatste, zesde seizoen.

Hieronder zie je een clip uit de serie waarin het muziekbedrijf Empire Entertainment centraal staat en veel familieperikelen de revue passeren. In het laatste seizoen wordt duidelijk dat Empire Entertainment een nieuwe eigenaar heeft. Check hieronder een clip uit de eerste aflevering van seizoen zes.



Lees ook: 'Lethal Weapon'-actrice 'Keesha Sharp' toegevoegd aan cast finale seizoen 'Empire'

Tracy de nieuwe co-eigenaar
In het vijfde seizoen werd het personage Tracy van actrice Amanda Detmer geïntroduceerd. De onthulling doet Andre Lyon (Trai Byers) uiteraard flink schrikken en ook de andere aanwezigen blijken zeer verrast.

Het laatste seizoen bestaat uit 20 afleveringen en de eerste aflevering wordt morgenavond door Fox uitgezonden. De kijkcijfers daalden de afgelopen jaren fors. Het eerste seizoen trok gemiddeld nog ruim 17 miljoen kijkers. Het vijfde seizoen kwam niet verder dan gemiddeld bijna 4,5 miljoen kijkers.

Lees ook: Terrence Howard (Empire): "Ik ben er helemaal klaar mee"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.